[ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ] για την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων και την καταστολή προς το κίνημα αλληλεγγύης

ΣΥΒΧΑ-01

 

Aπό τις 2 Μαρτίου 2015 πραγματοποιείται απεργίας πείνας από 24 πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές (ένα μεγάλο μέρος συνεχίζει μέχρι και σήμερα), ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης διεκδικώντας την κατάργηση της ειδικής «αντιτρομοκρατικής» και κατασταλτικής νομοθεσίας, του «κουκουλονόμου», την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, την οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο, την παύση των πρακτικών παραβίασης των δικαιωμάτων των πολιτικών κρατουμένων στην κατεύθυνση της εξόντωσής τους, την άρση της λογικής της συλλογικής ευθύνης που οδηγεί στη σύλληψη ακόμα και συγγενών κρατουμένων.

Παράλληλα με τις πολυπληθείς δράσεις συμπαράστασης και τη συλλογική έμπρακτη αμφισβήτηση από ένα μεγάλο μέρος αγωνιστών που διώκεται με τον περιβόητο «κουκουλονόμο», η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών μετατράπηκε σε κέντρο αγώνα ενημέρωσης, υπεράσπισης και απαίτησης ικανοποίησης των αιτημάτων των απεργών πείνας.

Ως εργαζόμενοι ιδιαίτερα με την όξυνση της επίθεσης που δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια και έχοντας υποστεί την ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων μας, τόσο των ταξικών όσο και των κοινωνικών, αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη σημασία που έχει η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των απεργών πείνας για τους ίδιους αλλά και για το σύνολο των αγωνιζόμενων και ελεύθερων ανθρώπων.

Εναντιωνόμαστε στην επιβολή και συνέχιση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και αλληλεγγύης. Εναντιωνόμαστε στην κατασταλτική επίθεση που γίνεται σε βάρος αγωνιστών, από τους απεργούς εργαζόμενους και διαδηλωτές, τους κατοίκους της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της φύσης και της ζωή τους και σε όλα τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας εντός και εκτός των τειχών.

Ζητάμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας. Καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομοκρατίας γύρω από τα Προπύλαια, τις συλλήψεις καθώς και την καταπάτηση του ασύλου που σαν στόχο έχει την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας, την καταστολή των αγώνων και την περιστολή των πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών.

Να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο για τις φυλακές τύπου Γ, ο «Κουκουλονόμος» και οι τρομονόμοι

Καμία δίωξη στους αλληλέγγυους συλληφθέντες των ημερών αυτών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | https://bookworker.wordpress.com

16/4/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *