Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

10384314_641421719323286_5349109818992002317_nΑπό τις 2 Μαρτίου μέλη του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων, και σε μεταγενέστερο χρόνο και πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία που βρίσκονται φυλακισμένοι στις ελληνικές φυλακές, βρίσκονται σε απεργία πείνας απαιτώντας την κατάργηση των άρθρων 187 και 187Α, της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμος»), του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ, της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA, καθώς και την πρόσβαση κι ανάλυση του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης τους κατηγορουμένου, αν το επιθυμεί, την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων και την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού προκειμένου να μπορεί να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται.

Στις 47 μέρες απεργίας πείνας, ξεδιπλώθηκαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, προς υποστήριξη των απεργών πείνας και στήριξη των αιτημάτων τους, εκατοντάδες κινήσεις αλληλεγγύης, με παρεμβάσεις, πορείες, καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών και γραφείων του κυβερνώντος κόμματος, μηχανοκίνητες πορείες κ.α. Κινήσεις που χτυπήθηκαν από την «κυβέρνηση της Αριστεράς» σε επικοινωνιακό επίπεδο, μέσω των Μ.Μ.Ε., μέσω της, πάντα ανεξάρτητης κομματικής νεολαίας της, των συνελεύσεων «με ομοφωνία» στο σταθμό «στο Κόκκινο», αλλά και με απλή, παραδοσιακή καταστολή.

Μία από αυτές της κινήσεις ήταν η, εδώ και 19 ημέρες, κατάληψη του κτιρίου της πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Οι σύντροφοι που κατέλαβαν το κτήριο ώστε να το μετατρέψουν σε ανοιχτό κέντρο αγώνα και αντιπληροφόρησης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μάτι του κυκλώνα της καταστολής. Με επικοινωνιακές τακτικές που θα ζήλευε και η Δεξιά, η κυβέρνηση επιστράτευσε κάθε πιθανό και απίθανο επιχείρημα για «πρεζάκιδες», για «τρομερές καταστροφές», για «εμπόριο ναρκωτικών». Κάθε λογής τρομοϋστερικοι τίτλοι ειδήσεων καλούσαν σε επέμβαση των ΜΑΤ, με αποκορύφωμα το παροιμιώδους γελοιότητας «θα χαθούν ζωές» των Πρυτανικών αρχών, που έσπευσαν να αναπαράγουν τα κανάλια.

Με την λασπολογία στο ένα χέρι και την καταστολή στο άλλο,  κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν πρόκειται να άρει το ασφυκτικό πλαίσιο καταστολής ή να αγγίξει τον τρομονόμο αργότερα, όπως διατείνεται, γιατί πολύ απλά τα χρειάζεται και βλέπουμε πως ήδη τα χρησιμοποιεί. Είδαμε την πρυτανεία να τελεί υπό αστυνομικό αποκλεισμό, ο οποίος εμπόδιζε κάθε πρόσβαση στο κτήριο, είδαμε τους μπάτσους να απαγορεύουν την τροφοδοσία των καταληψιών, ακόμα και με προσαγωγές ατόμων που επιχείρησαν να μεταφέρουν φαγητό, είδαμε δεκάδες προσαγωγές γύρω από το κατειλημμένο κτήριο, είδαμε τη σύλληψη μίας συντρόφισσας καθώς έφευγε από την κατάληψη αργά εχθές το βράδυ και την εκκένωση του κτηρίου νωρίς σήμερα το πρωί, το οποίο οι αλληλέγγυοι αρνήθηκαν να αφήσουν παρά τις συστηματικές απειλές της κυβέρνησης και τις υπόγειες προτάσεις για ασφαλή φυγάδευση από πίσω πόρτα, αν δέχονταν να λήξουν την κατάληψη.

Είδαμε, όμως, και τους συντρόφους να αντιστέκονται στην προσπάθεια  τρομοκράτησης της κυβέρνησης, να κρατούν το κτήριο κατειλημμένο επί 19 ημέρες, να κάνουν ανοιχτές συνελεύσεις, δράσεις αντιπληροφόρησης, να διοργανώνουν πορείες και να αντιστέκονται στην μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται ότι πολύ γρήγορα άρχισε να δημιουργεί το δικό της δίκτυο καλοθελητών δημοσιογράφων.

Είδαμε στην πράξη ότι οι φωνές αλληλεγγύης δεν καταστέλλονται, δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

 

 

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com
www.libertasalonica.wordpress.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *