Aπλήρωτη ναυτική εργασία στο 65% των ακτοπλοϊκών εταιρειών!!!

Πηγή: EFSYN

naftilia_nel

 

Σε δραματικό αδιέξοδο βρίσκονται πλέον οι απλήρωτοι ναυτικοί, καθώς οι μήνες περνούν και εκατοντάδες ναυτεργάτες βλέπουν να μη δίνεται λύση στο πρόβλημά τους.

Στην πιο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι ναυτικοί της ΝΕΛ και του πλοίου «Αγιος Γεώργιος» της Ventouris Lines, οι οποίοι εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης στην καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών τους είναι εγκλωβισμένοι σε σοβαρότατα κοινωνικά, οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα.

Στο πλευρό των ταλαιπωρημένων και απελπισμένων ναυτικών βρίσκεται το ναυτεργατικό σωματείο Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η διοίκηση του οποίου ξεκαθαρίζει ότι οι εμπλεκόμενες ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και ο υπουργός Ναυτιλίας πρέπει να καταλάβουν πως «η ακτοπλοΐα δεν είναι ο χώρος που όλα κρίνονται και καθορίζονται σύμφωνα με τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου» και για τον λόγο αυτό προειδοποιούν με πολύμορφους αγώνες και κινητοποιήσεις.

Η ΠΕΝΕΝ σημειώνει ότι το πρόβλημα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας είναι φαινόμενο που αφορά πάνω από 65% των ακτοπλοϊκών πλοίων . …..Χαρακτηριστική είναι η φωνή απόγνωσης και καταγγελίας των απλήρωτων ναυτικών του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Μυτιλήνη», που βρίσκεται εγκλωβισμένο στη Σάμο λόγω μηχανικής βλάβης………….

….H  διοίκηση της της ΝΕΛ είναι απούσα, εξαφανισμένη και ενίοτε με προκλητική συμπεριφορά αποδεικνύει καθημερινά προς τους εγκαταλελειμμένους ναυτικούς ότι δεν αναλαμβάνει ούτε τις πιο στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στους εκατοντάδες εργαζόμενους ναυτικούς, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν την εταιρεία να μείνει όρθια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *