ΠΑ.Σ.Ε.WIND Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30Π.Μ., ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

imagesΚαλύτερα να πεθαίνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά παρά να ζεις σας σκλάβος’’.

Ν.Μαριακάκης

Συνάδελφοι,

 

Η 1η Μαΐου αποτελεί ένα σημείο ιστορικών συμβάντων, πάντα επίκαιρο και διαχρονικό. Eίναι μέρα απεργίας. Είναι επέτειος μνήμης. Είναι η μέρα που μας θυμίζει, όλους τους αγώνες που έχει δώσει η εργατική τάξη, η τάξη στην οποία ανήκουμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι.

Πιο επίκαιρο παρά ποτέ το μήνυμα της Πρωτομαγιάς, μας παροτρύνει και μας δίνει μία σημαντική αφορμή να πολεμήσουμε για τα κεκτημένα που ήταν αποτέλεσμα αιματηρών αγώνων.

Μην ξεχνάμε πως την 1η Μαΐου 1886 χιλιάδες εργαζόμενοι των ΗΠΑ διαδήλωσαν υπέρ της καθιέρωσης του 8ωρου, οι διαμαρτυρίες αυτές συγκέντρωσαν χιλιάδες ανθρώπους και έκλεισαν με πολλούς νεκρούς.

Μην ξεχνάμε πως την 1Η Μαΐου του 1944, 200 κομμουνιστές, πρώην πολιτικοί κρατούμενοι εκτελέστηκαν στην Καισαριανή από τους Γερμανούς κατακτητές.

Η απεργία της Πρωτομαγιάς δεν είναι μόνο μέρα μνήμης και δεν αφορά μόνο την απόδοση τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν για τα εργατικά δικαιώματα. Πρέπει παράλληλα να γίνει και μέρα αφύπνισης της συνειδησιακής μας υπόστασης, σε αντιδιαστολή με την παθητική στάση που επιβάλλουν τα ΜΜΕ, λειτουργώντας ως φερέφωνα των θιασωτών του καπιταλισμού.

Σήμερα δικαιώματα και μισθοί έχουν κατακρεουργηθεί από τις πολιτικές κράτους και εργοδοτών και είναι χρέος και ευθύνη όλων μας να μην σκύψουμε το κεφάλι.

Με πραξικοπηματικό τρόπο οι κρατικοί μηχανισμοί επιβάλλουν μέτρα με σκοπό την κατάργηση και των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας (συμβάσεις εργασίας, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που με αίμα κατακτήθηκε, ασφάλιση, παιδεία, υγεία κλπ)

Η πρωτομαγιά είναι η μέρα ορόσημο, μέρα γιορτής της εργατικής τάξης. Ως ελάχιστο φόρο τιμής όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να βρισκόμαστε στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει κηρυχθεί για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ας  παρευρεθούμε όλοι στο Μουσείο (Πατησιών) στις 10:30 την Παρασκευή  1η Μάη.

 

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30Π.Μ., ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *