ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ” ΤΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Εστάλη στο omnia sunt communia

νέο κάλεσμα  για  ανοιχτή συζήτηση και για την δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους απολυμένους της SKYCOM ,στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής ( ΣΥΒΧΑ) Λόντου 6 και Μεσολογγίου  Εξάρχεια.

                               Τετάρτη 6 Μάη 2015 και ώρα 18.30


ergazomenoi_3Οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες της ΠΟΣΤ
( Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών ), μέτοχοι στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, άρα και ΑΦΕΝΤΙΚΑ των εργαζομένων, αποτελούν μέρος της διαπλοκής κράτους – “θεσμών” – εργολαβικών εταιριών ενοικίασης εργαζομένων που προωθούν την επισφάλεια και τον εργασιακό μεσαίωνα.

Η SKYCOM μία από τις δουλεμπορικές μέσα στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, που καλύπτεται πίσω από περίεργες μηνιαίες συμβάσεις έργου “προσλαμβάνει και απολύει” κατ΄ εντολή στελεχών των ΕΛΤΑ. Με μηνιαίες ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μη τήρηση των ειδικοτήτων, με μισθούς που δεν είναι αυτοί που βγαίνουν μέσα από τη ΣΣΕ,   με ένσημα τα οποία δεν είναι αυτά που θα έπρεπε για κάποιες ειδικότητες (οδηγοί αυτοκινήτων),βαφτίζοντας τις επίσημες αργίες ως κανονική άδεια.

Κάποιοι συνάδελφοι αντιδρούν στην αυθαιρεσία της SKYCOM και απολύονται εκδικητικά. Αν και δικαιώθηκαν στο  πρωτοδικείο, η SKYCOΜ άσκησε έφεση γιατί ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

Οι συνάδελφοι παρά την δυσμενή  θέση που τους έχει φέρει η  μακροχρόνια ανεργία   επιλέγουν για ακόμα μία  φορά τον δρόμο του ΑΓΩΝΑ.  Αποφάσισαν να προσφύγουν στο ανώτατο αναιρετικό δικαστήριο του Άρειου Πάγου μέχρι την δικαίωση τους που θα αποτελέσει και συλλογική δικαίωση όλων των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων.

Στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απρίλη στην ΟΛΜΕ μετά από το κάλεσμα της ΑΠΕΤΤ για το θέμα των «ενοικιαζόμενων» συναδέλφων στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, οι συλλογικότητες που παραβρέθηκαν δηλώσαν ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό όσο έχει να κάνει με τον ίδιο  τον αγώνα που έχει δοθεί από τους συναδέλφους που εργάζονταν κάτω από το δύσκολο καθεστώς της «ενοικίασης». Επίσης τα συμπεράσματα που βγαίνουν από το αποτέλεσμα των δικαστικών αποφάσεων που λίγο πολύ επιτρέπουν στην SKYCOM, όπως και στον κάθε εργοδότη να εκμεταλλεύεται την χρονοβόρα νομική διαδικασία με σκοπό να κουράσει-απογοητεύσει τους απολυμένους συνάδελφους, αλλά και να σπάσει τις οποίες νέες αντιστάσεις των εργαζομένων μέσα στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ που εργάζονται κάτω από το ίδιο καθεστώς.

Μετά από όλα αυτά αποφασίστηκε  νέο κάλεσμα  για  ανοιχτή συζήτηση και για την δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους απολυμένους της SKYCOM ,στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής ( ΣΥΒΧΑ) Λόντου 6 και Μεσολογγίου  Εξάρχεια.

                               Τετάρτη 6 Μάη 2015 και ώρα 18.30

 

 

Αθήνα 28 Απρίλη

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ

 

Η αφίσα σε pdf Project1αφισσα για ΕΛΤΑ 2_Layout 1αφισσα για το καλεσμα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *