Προαναγγελθέν έγκλημα στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου: 6 τραυματίες εκ των οποίων 3 σοβαρά μετά από πυρκαγιά

elpe-fotiaΣτα διυλιστήρια του Ασπροπύργου έξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί της Παρασκευής κατά τη διάρκεια συντήρησης μονάδας. Δύο εκ των εργατών βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, και βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 

Συγκεκριμένα ο ένας, 31 ετών, φέρει 70% εγκαύματα και ο δεύτερος, 43 ετών, εισπνευστικό έγκαυμα, και οι υπόλοιποι νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.

 

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το προαναγγελθέν έγκλημα, αλλά και το γεγονός ότι για αρκετή ώρα δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα για το πόσοι ήταν οι εργαζόμενοι που εκτελούσαν τη συντήρηση στη μονάδα όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι δεν σήμανε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν οι εργάτες και από καθαρή τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

omnia sunt communia

 

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση  για την κατάσταση των εργατών έχει ως εξής

 

Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο ΓΝΕ ‘ΘΡΙΑΣΙΟ’

Ο ένας εξ αυτών φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και ευρίσκεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δεύτερος φέρει εγκαύματα μερικού πάχους 20%.

Ο τρίτος φέρει εισπνευτικό έγκαυμα και είναι διασωληνωμένος.

Επί πλέον στο ΠΓΝ ‘Αττικόν” διακομίσθηκαν τρεις τραυματίες, οι οποίοι φέρουν εγκαύματα σοβαρού βαθμού, εμφανίζουν αναπνευστική  δυσχέρεια και βρίσκονται διασωληνωμένοι υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Ο ένας εξ αυτών διακομίσθηκε στη ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ, ο δεύτερος διακομίσθηκε στη μονάδα εγκαταστάσεων του ΠΓΝ ‘Γ. Γεννηματάς”, ενώ ο τρίτος παραμένει στη ΜΕΘ του ΠΓΝ ‘Αττικόν””.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *