Καμία ειρήνη με το Κεφάλαιο & τον Ιμπεριαλισμό – Διαδηλώσεις: Δευτέρα 11.5, Προπύλαια 6μμ – Σάββατο 23.5, Ομόνοια 12μ.

ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

Τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η ΕΕ είναι μια ισότιμη οικονομικοπολιτική ένωση των λαών. Το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και οι καταστραφικές της συνέπειες κυρίως για τις φτωχότερες χώρες του νότου έρχεται να αποκαλύψει σε όλο και περισσότερους τόσο τις σχέσεις ανισομετρίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ όσο και τη συμμαχία των εγχώριων αστικών τάξεων εις βάρος των προλεταριακών συμφερόντων. Άλλωστε η υποτίμηση της εργασίας σε όλες τις χώρες της ΕΕ είναι κεντρική στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου για την έξοδο από την κρίση.

Μέσα σε αυτό το πολεμικό περιβάλλον, που δεσπόζει ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός, οι μηχανισμοί του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ, η θέση της Γερμανίας είναι κομβική. Αποτελώντας τον πυρήνα της ΕΕ έχει ειδικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων εκείνων που οδηγούν τους λαούς των χωρών της περιφέρειας στην απόλυτη εξαθλίωση, προκειμένου να παγιωθούν και να ενισχυθούν τα συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου, οι ορέξεις του γερμανικού ιμπεριαλισμού.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχοντας συμβάλει, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, στην εμπέδωση του δόγματος ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποτελούν αναγκαίες συνθήκες για την ύπαρξη της Ελλάδας, υποσχόμενη παράλληλα το σκίσιμο των μνημονίων μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τους «θεσμούς», έχει ήδη υποκύψει στην υπογραφή παράτασης του μνημονίου και την πλήρη αναγνώριση του χρέους.

Οι αυταπάτες περί φιλολαϊκής διαχείρισης της κρίσης εντός της ΕΕ κρατάνε αυτή τη στιγμή μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας σε θέση αναμονής. Μια στάση που αργά ή γρήγορα θα αποδειχθεί καταστροφική, καθώς μόνο η οργάνωση της τάξης μας και ο αγώνας με όλα τα μέσα μπορούν να θέσουν τους όρους για το γκρέμισμα των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, να ανοίξουν το δρόμο για την κοινωνική επανάσταση.

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ & ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Διαδηλώσεις:

Δευτέρα 11/5, 18:00, συγκέντρωση στα Προπύλαια, πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ

Σάββατο 23/5, 12:00, συγκέντρωση στην Ομόνοια, πορεία προς τη Γερμανική Πρεσβεία

Συνέλευση αναρχικών κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *