Δεν πλήρωσαν τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ!

Από ΚΟΝΤΡΑ

 

original_img_23886Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης). Το δεκαπενθήμερο, που εισπράττουν όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα κάθε 13 και 27 του μήνα, δεν είχε μπει στους λογαριασμούς τους. Σε ερωτήσεις που έκαναν εργαζόμενοι προς τη διοίκηση του Οργανισμού πήραν την απάντηση ότι δε γνωρίζει πότε θα μπει στους λογαριασμούς τους το δεκαπενθήμερο!

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο πρώτος οργανισμός από τον οποίο «σκουπίστηκαν» τα διαθέσιμα, με κοινή υπουργική απόφαση του Π. Λαφαζάνη και του Δ. Μάρδα, προκειμένου να κατατεθούν στην ΤτΕ και να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των τοκογλυφικών δόσεων προς το ΔΝΤ. Στις φωνές που ακούστηκαν τότε από την αντιπολίτευση, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου απαντούσε πως τα χρήματα για τις ενισχύσεις των αγροτών (ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο αρμόδιος φορέας) είναι απολύτως εξασφαλισμένα και θα εκταμιεύονται αμέσως μόλις χρειαστούν.

Για τους μισθούς των εργαζόμενων κανένας δεν έκανε λόγο. Θεωρούσαν αυτονόητο πως γι’ αυτούς δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Και να που οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι οι πρώτοι που πληρώνουν την πολιτική «ξύνω τον πάτο του βαρελιού για να πληρώσω τους δανειστές», δηλαδή τα παράσιτα του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, που λόγω της φύσης της δουλειάς τους κάνουν πολλές μετακινήσεις εκτός έδρας, εδώ και ένα μήνα δεν έχουν πληρωθεί τα οδοιπορικά, που πριν τα πληρώνονταν κάθε μήνα. Πληρώνουν τις μετακινήσεις από την τσέπη τους, τώρα τους έκοψαν και το δεκαπενθήμερο του μισθού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *