Ζωγράφου : Ανταπόκριση από την παρέμβαση στον φούρνο «Το Χωριάτικο» (16/5)

2015-05-16-13-50-53-e1431884795287 2015-05-16-13-51-07-e1431884807536 11146614_832359603486634_3806555898248043446_nΤο Σάββατο 16 Μαΐου και για περίπου μιάμιση ώρα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από περίπου 50 συντρόφους και συντρόφισσες στον φούρνο “Το Χωριάτικο”, στο κεντρικό σταυροδρόμι της περιοχής του Ζωγράφου στο πλαίσιο διαμαρτυρίας και ανάδειξης του ζητήματος των αδελφών Γιαννακόπουλων, επιχειρηματιών και ιδιοκτητών της γνωστής αλυσίδας φούρνων “Το Χωριάτικο” και “Αττικοί φούρνοι”, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και διαφύγει τρεις φορές στο παρελθόν, με την κατηγορία ότι διευθύνουν κύκλωμα πορνείας, εμπορίας γυναικών (trafficking) που ελέγχει το 80% των εκδιδόμενων γυναικών στην Ελλάδα.

Η κινητοποίηση καλέστηκε από την Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου και συμμετείχαν σε αυτήν σύντροφοι και συντρόφισσες από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Βίλα Ζωγράφου», την αναρχική συλλογικότητα «Μαύρο Δάσος» και άλλες συλλογικότητες από τις ανατολικές συνοικίες, όπως και αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι.

Το κείμενο που μοιράστηκε:

Το Χωριάτικο – Ο Σωματέμπορος της Γειτονιάς

Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες της γνωστής αλυσίδας φούρνων “Το Χωριάτικο” και “Αττικοί φούρνοι”, έχουν συλληφθεί και διαφύγει τρεις φορές στο παρελθόν (την τελευταία φορά με ελάχιστες ποινές οι οποίες ουσιαστικά τους συγχαίρουν για το “έργο” τους), με την κατηγορία ότι διευθύνουν κύκλωμα πορνείας, εμπορίας γυναικών (trafficking) που ελέγχει το 80% των εκδιδόμενων γυναικών στην Ελλάδα.

Οι συγκεκριμένοι φούρνοι λειτουργούν ως βιτρίνα για ξέπλυμα χρήματος οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας σαρκός το οποίο συνεργάζεται με offshore εταιρία που διαχειριζόταν 5 μεγάλα στριπτιτζάδικα στην Αθήνα καθώς και με μαφιόζικα κυκλώματα της Ρωσίας. Παράλληλα οι επιχειρηματίες διέθεταν μια πολυκατοικία στη Λ. Ηρακλείου 29, όπου κρατούσαν φυλακισμένες μετανάστριες που διάφοροι πελάτες βίαζαν επί πληρωμή.

Δεν είναι όμως περίεργο το γεγονός ότι τα μέλη του κυκλώματος αυτού κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα αφού έχουν την άμεση υποστήριξη και συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας. Ο απόστρατος αστυνομικός και νυν υπεύθυνος προσωπικού στους φούρνους το “Το Χωριάτικο”, Κωνσταντίνος Κύρος, μέσω των επαφών του εξασφάλιζε χαρτιά σε γυναίκες από Ρωσία, Λιθουανία και Πολωνία οι οποίες με την υπόσχεση της εργασίας στην Ελλάδα τελικά εξαναγκάζονταν να εκδίδονται ή να δουλεύουν σε στριπτιτζάδικα. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε αποταχθεί λόγω κατάχρησης 70 εκατομμυρίων δραχμών από το ταμείο του Τμήματος Αλλοδαπών. Στις 28 Απρίλη δικάστηκαν για τρίτη φορά… και η σωματεμπορία συνεχίζεται…

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων Άγγελο Γιαννακόπουλο με ποινή κάθειρξης 10 χρόνια και έξι μήνες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία και ηθική αυτουργία σε απάτη. Αντίστοιχα στον Κωνσταντίνο Κύρο και στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης αρκετών ετών. Τελικά όλοι τους αφού πλήρωσαν τις εγγυήσεις, από 20.000 έως 200.000, ευρώ, αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στις δουλειές τους, στην σωματεμπορία, στο δουλεμπόριο, στο ξέπλυμα χρήματος. Προφανώς δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό.

Το Χωριάτικο και οι Αττικοί Φούρνοι είναι βιτρίνες εξαναγκαστικής πορνείας

Καμία ανοχή στους σωματέμπορους και στις βιτρίνες τους

syneleysizografou.blogspot.gr

villazografou.espivblogs.net

https://mpalothia.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *