Αθήνα : Επίθεση φασιστών στο μπλοκ της Ροσινάντε κατά την πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους της ΑΤΙΚ

cfyqjraw0aay_oh cfysjenwgae16xlΣύμφωνα με τηλεφωνική ενημέρωση της mpalothia κατά το πέρασμα της πορείας  από το Σύνταγμα γνωστοί φασίστες επιτέθηκαν στο μπλοκ της Ροσινάντε.

Την ίδια ώρα που γινόταν η πορεία αλληλεγγύης στου Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους της ΑΤΙΚ που διεκδικεί την μη έκδοση των αγωνιστών της (κάλεσμα εδώ), γινόταν εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων. Στην εν λόγω εκδήλωση αναγνωρίστηκαν πως συμμετείχαν αρκετοί χρυσαυγίτες και φασίστες.

Έχοντας περάσει χωρίς καμία αντίδραση στη θέα των φασιστών και των νεοναζί όλα τα αριστερά και αριστερίστικα μπλοκ, την πορεία έκλεινε το μπλοκ της Ροσινάντε όπου συμμετέχοντες σε αυτό, στη θέα των φασιστών φώναξαν αντιφασιστικά και αντιεθνικά συνθήματα.

Αμέσως ξεκίνησαν φασίστες από την εκδήλωση (οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους συντρόφους) και στη γωνία της Μεγ. Βρετανίας επιτέθηκαν στο μπλοκ της Ροσινάντε. Εκεί παρόλο που οι φασίστες ήταν πολυπληθέστεροι τους απώθησαν και άρχισαν την αντεπίθεση όπου σταμάτησε από την επέμβαση των ΜΑΤ.

Μετά από αυτό η πορεία συνεχίστηκε κανονικά μέχρι το τέλος της στην Γερμανική πρεσβεία.

το omnia sunt communia αναδημοσιευει απο mpalothia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *