ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ INOX ΑΒΕΕ

1380826_593851617398633_1469938014_nΚαταγγέλλουμε την άδικη και καταχρηστική απόλυση του Θανάση Αποστολόπουλου, από την εργοδοσία της Ιερωνυμάκης ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ, στην οποία εργάζεται εδώ και έξι χρόνια. Η απόλυση έγινε με πρόσχημα τη «δύσκολη οικονομική συγκυρία» και την «πτώση του τζίρου».

Ο Θ. Αποστολόπουλος αρνήθηκε την πρόταση της εργοδοσίας για μείωση των αποδοχών του κατά 20% (από 61€ σε 51€ μεικτά), ενώ δεν αποδέχθηκε στη συνέχεια τη «συναινετική-οικειοθελή» αποχώρησή του από την επιχείρηση. Ο Θ. Αποστολόπουλος είναι μέλος του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Θήβας και αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης, έδωσε μάχες ώστε να μην περάσουν οι συνεχείς περικοπές μισθών στην επιχείρηση που εργαζόταν, χωρίς να έχει δεχθεί ο ίδιος καμία περικοπή.

Η συγκεκριμένη απόλυση αποτελεί ένα ακόμα στιγμιότυπο, της πολιτικής που κινείται συνολικά η εργοδοσία, μαζί με την κυβέρνηση και την ΕΕ. Μειώσεις μισθών, απολύσεις, όλα για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου και την επιβολή μιας άνευ προηγουμένου εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Όλη η εργατική τάξη μια «Ειδική Οικονομική Ζώνη» χωρίς δικαιώματα, έρμαιο των εργοδοτών, χωρίς ζωή και μέλλον.

Καλούμε όλα τα σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους

Άμεση ανάκληση της αυθαίρετης και καταχρηστικής απόλυσης του Θ. Αποστολόπουλου

Η εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία δεν θα περάσει.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *