Παρά τις ξαναζεσταμένες πρόσφατες εξαγγελίες της Διοίκησης του Νοσοκομείου περί σύστασης γραφείου υποστήριξης του πολίτη, καθώς και επιτροπής αξιολόγησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το Δίκτυο Υπεράσπισης Ανασφάλιστων συνεχίζει να δέχεται καταγγελίες, με σκοπό την ενημέρωση των δικαιωμάτων για κάθε ασθενή και τη συλλογική παρέμβαση για τη διασφάλιση αυτών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση ανασφάλιστης ασθενούς, που μετά από έκτακτη εισαγωγή(έμφραγμα), ζήτησε τη βοήθεια του Δικτύου, αφού πρώτα σηκώθηκε εσπευσμένα από το κρεβάτι νοσηλείας και ζήτησε εξιτήριο, πιστεύοντας ότι θα μειώσει τα έξοδα νοσηλείας, αφού δεν είχε καμιά ενημέρωση από το προσωπικό, ότι δικαιούται τόσο δωρεάν νοσηλείας, όσο και φαρμακευτικής αγωγής.
Η πρόσφατη τροποποιητική 48985/3-6-2014 εγκύκλιος, διευρύνει τις κατηγορίες δικαιούχων και δηλώνει ότι ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, δικαιούνται νοσοκομειακής περίθαλψης μετά από την έγκριση των αρμόδιων συσταθέντων επιτροπών και μετά από παραπομπή από γιατρό του Π.Ε.Δ.Υ(παραμένει υποστελεχωμένο, χωρίς τις αναγκαίες ειδικότητες), ή των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσοκομείων. Ανοίγεται πάλι ένας γραφειοκρατικός δρόμος εμποδίων προς τη διασφάλιση της υγείας!
Κανένα γραφειοκρατικό ανάχωμα (συλλογή, κατάθεση εγγράφων, σύσταση πολλών επιτροπών) στην υγεία.
Κανένα εντεταλμένο από διοικήσεις μπιλιετάκι εφορίας, για αποπληρωμή νοσηλειών, στα χέρια ασθενών.
Κανείς ανασφάλιστος δεν είναι πια μόνος του.
Στα παρακάτω τηλέφωνα του Δικτύου, «6982510424, 6978889545, 6979133855, 6982025680, 6972004219, 6974719511», μπορούν να γίνονται καταγγελίες για άρνηση περίθαλψης και για συλλογικές άμεσες παρεμβάσεις.
Το Δίκτυο είναι αναγκαίο ως κομμάτι της συγκρότησης μετώπου αγώνα για την Υγεία, για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους, Έλληνες και Μετανάστες, αλλά και για κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό.
ΠΗΓΗ:ATHENS INDYMEDIA