τελευταίο εργασιακό δελτίο(#64) απο το μπλόγκ omnia sunt communia

CAM00430redblack-smallΕχασε την μάχη με την ζωή το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μάη και τρίτος εργαζόμενος από το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο,στις 8 Μάη 2015. Πρόκειται για τον 27χρονο Αντώνη Αβράμπο, που νοσηλεύονταν πολυτραυματίας στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».
Την Τρίτη 19 Μάη είχαν χάσει τη μάχη με διαφορά ωρών, ο ένας το πρωί και ο άλλος το απόγευμα, άλλοι δύο από τους έξι εργάτες που είχαν «λαμπαδιάσει». Ηταν ο Μπάμπης Δευτεραίος, εργαζόμενος των ΕΛΠΕ, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν» και ο Ντελιλάι Ραμαντάν, εργαζόμενος σε εργολαβικό συνεργείο, που νοσηλευόταν στο «Θριάσιο» σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
Ακόμη ένας εργαζόμενος, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

redblack-smallΑποτροπιασμό προκαλεί η προσπάθεια εροδοσίας ,ανακριτικών αρχών και κράτους να συγκαλύψουν την εροδοτική δολοφονία,ενώ είναι ακόμα νωπό το αίμα των εργαζομενων που δολοφονήθηκαν απο την εργοδότρια εταιρεία,ιδιοκτησίας Λάτση.Στο σχετικό πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του ατυχήματος που παραδόθηκε την Τρίτη στη διοίκηση της εταιρείας και τα αίτια της πυρκαγιάς και των εκρήξεων που ακολούθησαν φαίνεται να αποδίδονται σε «ανθρώπινο σφάλμα».Συγκεκριμένα, η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά αποδίδεται στην ύπαρξη καυσίμου μέσα στον αγωγό της δεξαμενής, ενώ γίνεται λόγος για πλημμελή προετοιμασία των εγκαταστάσεων για την προγραμματισμένη συντήρηση.

.
redblack-smallΟι θάνατοί τους δεν είναι φυσικά το αποτέλεσμα κάποιου “ανθρώπινου λάθους” όπως θα βόλευε την εταιρεία του Λάτση. Οι θάνατοί τους είναι εργοδοτικές δολοφονίες.,τονίζει στην ανακοίνωση της η αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία ροσινάντε και προσθέτει:Οι δυο εργοδοτικές δολοφονίες στα Ελληνικά Πετρέλαια είναι ένα καμπανάκι που χτυπάει επιτακτικά για το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.Το εργατικό κίνημα πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει από τον ύπνο στον οποίο έχει πέσει – ήδη έχει κοιμηθεί πολύ. Να διεκδικήσει αυτά που έχουν κλέψει από την τάξη μας, να σπάσει την ηττοπάθεια και την αδράνεια μέσα από την δράση για την διεύρυνση των δικαιωμάτων της,καταλήγει ανακοίνωση της ροσινάντε.

redblack-smallΜε αφορμή την τριπλή εργοδοτική δολοφονια στην ΕΛΠΕ ,ανακοίνωση εξέδωσε και το ελληνικο τμήμα των IWW, που αναφέρει ματαξύ άλλων οτι η ελπίδα δεν θα έρθει με την ανάθεση με καμμία αριστερή κυβέρνηση,η οποία αποδεικνύεται πως εξυπηρετει-και αυτη- τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των αφεντικών.

redblack-smallΝωρίτερα παρέμβαση στα γραφεία των Ελληνικών Πετρελαίων,στο Μαρούσι για τους δύο νεκρούς εργάτες συλλογικότητες «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ – ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και η»αναρχική ομάδα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ». Στο κείμενο που μοιράστηκε μεταξύ άλλων επισημαίνεται, οτι πρόκειται για μία ακόμα εργοδοτική δολοφονία που αποκαλύπτει το δολοφονικό πρόσωπο του καπιταλισμού

redblack-smallΜε την συμμετοχή 400-500 συντρόφων και συντροφισών πραγματοποιήθηκε αντι-ιμπεραλιστική -αντικαπιταλιστική πορεία στη γερμανική πρεσβεια.Αμέσως μετά την πορεία, χωρίς καμία αφορμή, τα ένστολα καθάρματα της ομάδας δέλτα σταματήσανε για εξακρίβωση, πίσω από το Χιλτον 5-6 συντρόφους.

redblack-smallΣυγκέντρωση ενάντια στα αφεντικά των ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μάη έξω απο τον όμιλο 24 του προέδρου της ΕΝΕΔ,Μαρή.Η συγκέντρωση πραγματοποήθηκε ενάντια στις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στις ενημερωτικές σελίδες το διαδικτύου.Οπως έλεγε και το σχετικό κάλεσμα στόχος είναι: ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ οι εργαζόμενοι στα διαδικτυακα μέσα ενμέρωσης ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ– Μισθό συντακτών, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα – Πενθήμερη εργασία με δυο ημέρες ρεπό την εβδομάδα και υπερωριακή αμοιβή για εργασία τα σαββατοκύριακα, τις αργίες και τις νυχτερινές βάρδιες.– Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

redblack-smallΜε αφορμή τα100 χρόνια από τη δολοφονία του Joe Hill,η Ελευθεριακη Συνδικαλιστική Ενωση Αθήνας ,διοργανώνει ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ για τη ζωή και το έργο
του αμερικάνου συνδικαλιστή και τροβαδούρου,μετανάστη σουηδικής καταγωγής, μέλους των IWWστις Ηπα.Η προβολή έγινε τηνΠέμπτη 28 Μάη 8.00 μμ, αίθουσα «Αρμονία» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας .Ειχαν προηγηθει αντιστοιχες εκδηλώσεις συζητήσεις στην Αθήνα,στο πάρκο Ναυαρίνου και την κατάληψη της Βιλας Ζωγράφου.

redblack-smallΕπίθεση φασιστών στο μπλοκ της Ροσινάντε κατά την πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους της ΑΤΙΚ .Παρόλο που οι φασίστες ήταν πολυπληθέστεροι τους απώθησαν και άρχισαν την αντεπίθεση όπου σταμάτησε από την επέμβαση των ΜΑΤ.Και φυσικά δεν αποτελεί ουτε έκπληξη ,αλλά ούτε και είδηση οτι οι μπάτσοι να προστάτευσαν τα κολλητάρια τους τους “αντισυστημικους “κατα τα άλλα φασίστες…

redblack-smallΕπιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στις εταιρείες δημοσκοπήσεων συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας .Το διεκδικητικό πλαίσο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:κατάργηση του ωρομίσθιου, της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων έργου και μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, με σταθερό μισθό που να ανταποκρίνονται στις δικέςτους ανάγκες. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση, τα δώρα και τα επιδόματα που τους ανήκουν, τις άδειες που δικαιούνται. Άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τακτικά διαλείμματα κατά την εργασία.

redblack-smallΣε καθημερινό φαινόμενο έχουν εξελιχθεί πλέον τα εργατικά ατυχήματα με ανατροπές παλαιών οχημάτων στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.
Την Πέμπτη 21 Μάη παραλίγο και πάλι να θρηνήσουμε θύματα καθώς το φορτηγό έπεσε σε κανάλι αποστράγγισης στο Ορυχείο Καρδιάς, ο οδηγός του οποίου αναφέρει δεν έπιασαν τα φρένα του. Να υπενθυμίσουμε πως το Σάββατο 9 Μάη στο Ορυχείο Μαυροπηγής ,είχαμε ένα ακόμα εργατικό ατύχημα,για εμάς παρόλίγον εργοδοτικη δολοφνία,όταν το όχημα που οδηγούσε εργαζόμενος,καθώς διένυε το δρόμο προς τον αποθέτη (Α1), γλίστρησε με αποτέλεσμα να τουμπάρει το όχημα του.

redblack-smallΣυνεχίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ»,σύμφωνα με καταγγελία ναυτεργατικών σωματείων.Ειδικότερα τα ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλουν τηνναυτιλικαή εταιρεία ΝΕΛ, που διατηρεί για μήνες απλήρωτους, το σύνολο των ναυτεργατών των πλοίων της, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τροφοδοσία πετρελαίου στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΜΥΤΙΛΗΝΗ”, που βρίσκεται στο λιμάνι Καρλόβασι της Σάμου, με αποτέλεσμα να παραμένει για 2η μέρα σβηστό, να μην διασφαλίζεται η ενδιαίτηση των ναυτεργατών και με σοβαρούς κινδύνους στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, του πλοίου, της λιμενικής εγκατάστασης .

redblack-small24 πανελλαδική απεργία σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου των τυποποιημένων τροφίμων μέαίτημα αιχμής την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.,κύρηξε για την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015,η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατουπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).

redblack-smallΔέκα απολύσεις στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου,με απόφαση της διοίκησης της εταιρείας, προχωρά απόλυση δέκα εργαζομένων μετά από σχετική απόφαση δικαστηρίου.Την αντίθεση τους εκφράζουν εργαζόμενοι και συνδικάτα.

redblack-smallΝέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων την Πέμπτη 21/05/2015 στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας,με κύριο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων αρκετών μηνών που τους οφείλονται.Σημειωτέον σε ορισμένες περιπτώσεις η απλήρωτη εργασία φθάνει ακόμα και τον ένα χρόνο.

redblack-smallΤέλος εποχής για το εργασιακό δελτίο του omnia sunt communia,καθως αυτο ειναι το τελευταιο δελτιο που μεταδίδεται απο τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ.Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το μπλόγκ,κανει δυσβάσταχτη την προσπάθεια.Ευχαριστούμε όσους εργάστηκαν νυχθημερόν για την παραγωγή του δελτίου,τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ που το μετέδιδαν καθημερινα καθως και όλες  όσες συλλογικότητες,αυτοδιαχεισμένα ραδιόφωνα,δομές αντιπληροφόρησης  το αναπαρήγαγαν επίσης καθημερινα.Ευχαριστουμε και τις δεκαδες εκατονταδες συντρόφισες και συντρόφους που το διάβαζαν.Τέλος εποχής και για το μπλόγκ το οποίο εδω και επτά χρόνια,έκανε ενα αγώνα αντιπληροφόρησης αλλά και αναρχικό-αντιεξουσιαστικό ακτιβισμό.
Οι τίτλοι τέλους δεν σημαίνουν αποστασιοποίηση η φυγομαχία απο τους ταξικους αγώνες αλλά μία νέα αρχη όλων όσων συμμετείχαμε στο omnia sunt communia σε άλλες συλογικότητες.
Venceremos συντροφοι….

μπορείτε να ακουσετε η να κατεβάσετε το εργασιακο δελτίο  σε μορφη  mp3 εδω

η εδω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *