Κερατσίνι – Αστυνομική τρομοκρατία σε ανήλικους μαθητές

koritsaki-astinomikos-apnet

Μαθητές από το 2ο Λύκειο Κερατσινίου κλήθηκαν να καταθέσουν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για τη μία εβδομάδα που έκαναν κατάληψη τον Οκτώβριο στο πλαίσιο “έρευνας” τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Όλα άρχισαν, όταν η Διευθύντρια του σχολείου μετά το πέρας της κατάληψης κλήθηκε από το ΑΤ Κερατσινίου να καταθέσει ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη, η οποία κατονόμασε 8 μαθητές. Μετά από 5 ολόκληρους μήνες οι αστυνομικοί κάλεσαν τους μαθητές “δι’ υπόθεσιν” τους χωρίς να τους πουν περισσότερα, με αποτέλεσμα οι ίδιοι και οι γονείς τους να ανησυχήσουν.

Προσωπική ζωή και πολιτικές πεποιθήσεις στο επίκεντρο των “ανακρίσεων”

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό το μανδύα της διερεύνησης της υπόθεσης το ενδιαφέρον των αστυνομικών φαίνεται ότι δεν επικεντρώθηκε μόνο στην κατάληψη και στους δήθεν υποκινητές της, αλλά στο προσωπικό φακέλωμα: με ποιους κάνουν παρέα και που συχνάζουν, αν γνωρίζουν συγκεκριμένα άτομα, τι ψηφίζουν οι γονείς τους, τι δουλειά κάνουν, αν είναι χωρισμένοι, πόσα λεφτά βγάζουν…

Η αστυνομική αυθαιρεσία και τρομοκρατία που μοιάζει να μην έχει ούτε τέλος, ούτε όρια, αποτυπώνεται στις απειλές που εξαπέλυσαν οι αστυνομικοί εναντίον των ανήλικων μαθητών. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικοί – αναλαμβάνοντας ρόλο εισαγγελέα- ανακοίνωσαν στους μαθητές της Γ’ Λυκείου ότι δεν πρόκειται να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις καθώς κατηγορούνται για κακουργήματα και με “λερωμένο” ποινικό μητρώο δεν θα μπορούν ούτε το μηχανογραφικό τους να συμπληρώσουν.

Όργη, αγανάκτηση και φόβος

Αυτό νιώθουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν από τους εκφοβισμούς των αστυνομικών, ενώ οι γονείς είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι από την αυθαιρεσία των αρχών. Ευθύνες επιρρίπτουν και στην Διευθύντρια του σχολείου που έδωσε τα ονόματα των μαθητών, που όφειλε να τα προστατέψει, και παρά το γεγονός ότι ισχυρίστηκε πως δεν υπήρξαν φθορές ούτε προβλήματα κατά τη διάρκεια της κατάληψης. Η υπόθεση όμως ξεπερνά τη στάση της Διευθύντριας. Η βίαιη και απαράδεκτη παρέμβαση της αστυνομίας, η καταστολή, η ποινικοποίηση των αγώνων και των πολιτικών φρονημάτων αποτελεί το βασικό πυλώνα ενός αυταρχικού συστήματος.

Πηγές: tvxs, sto kokkino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *