Οι «νεοναζί» και οι αποζημιώσεις των… ναζί * **

 *Γράφει ο Ιός

Ο γερμανόφιλος εθνικισμός της Χρυσής Αυγής δεν είναι ανέφελος. Πολλές φορές η οργάνωση βρίσκεται υποχρεωμένη να απολογείται για τη δράση των Γερμανών ομοϊδεατών της που στρέφεται εναντίον του ελληνικού λαού. Ζήσαμε από κοντά την… απελπισία της ηγεσίας της οργάνωσης, όταν τον Απρίλιο του 2010 πληροφορήθηκε ότι οι σύντροφοί της του NPD διαδηλώνουν έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, με κεντρικό σύνθημα «Γερμανικό χρήμα μόνο για γερμανικά συμφέροντα – καμιά οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα». Η οδύνη των χρυσαυγιτών έγινε μεγαλύτερη όταν έμαθαν ότι υπήρξε και αντισυγκέντρωση από υποστηρικτές της Ελλάδας, στους οποίους μετείχαν μέλη του κόμματος της Αριστεράς, των Πρασίνων και του SPD, με πλακάτ «Είμαστε όλοι Ελληνες» και «Σταματήστε το NPD».

Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να θολώσει τα νερά. Αποστασιοποιήθηκε με ανακοίνωσή της από το αδελφό κόμμα και το κατηγόρησε για «επιπολαιότητα, λαϊκισμό και χωρίς γεωστρατηγική σκέψη να σταθεί στο πλευρό των παγκόσμιων κερδοσκόπων της Νέας Υόρκης». Αυτά βέβαια δεν εμπόδισαν τις δυο οργανώσεις να συνεργάζονται στενά μέχρι σήμερα, ενώ οι Γερμανοί του NPD μετείχαν προσκεκλημένοι και στη φετινή φιέστα της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Η Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε – μετά βέβαια από κάποιες αμφιταλαντεύσεις- να υποστηρίζει το παλιό αίτημα της ελληνικής Αριστεράς για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων εκ μέρους του γερμανικού κράτους. Μόνο που η θέση αυτή αντιφάσκει απολύτως με την άρνηση του Ολοκαυτώματος, την οποία διακήρυξε επισήμως από τα έδρανα της Βουλής ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης, καθώς και με την υιοθέτηση της λεγόμενης «αναθεώρησης» της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την οποία έχει κάνει σημαία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος εδώ και δεκαετίες.

Γιατί δεν είναι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε αυτοί που αμφισβητούν τα ελληνικά δίκαια, αλλά ο γκουρού της ευρωπαϊκής αναθεωρητικής σχολής και εξέχων αρνητής του Ολοκαυτώματος, ο Ρομπέρ Φορισόν. Η Χρυσή Αυγή έχει βέβαια προβάλει όπως μπορεί τις θέσεις του Φορισόν και έχει δημοσιεύσει κείμενά του στις επίσημες εκδόσεις της.

Ε, λοιπόν, ο Φορισόν έχει δημόσια υποστηρίξει ότι η Γερμανία δεν χρωστάει τίποτα στην Ελλάδα. «Η αλήθεια είναι ότι, παρά τον ανταρτοπόλεμο και τον αποκλεισμό που εφάρμοσε η Βρετανία, η Γερμανία έστειλε στην Ελλάδα σημαντικές ποσότητες χρυσού, προκειμένου να περιοριστεί ο καταστροφικός πληθωρισμός και να σταθεροποιηθεί με επιτυχία το ελληνικό νόμισμα. Εστειλε επίσης στην Ελλάδα προϊόντα διατροφής για να καταπολεμήσει το λιμό, καθώς και εξαγωγικά γερμανικά προϊόντα, και αυτά παρά τις ελλείψεις από τις οποίες είχε ήδη αρχίσει να υποφέρει ο γερμανικός λαός». Το προκλητικό αυτό κείμενο φέρει τον εξίσου προκλητικό τίτλο «Το Τρίτο Ράιχ βοηθάει την Ελλάδα» και δημοσιεύτηκε στο ανεπίσημο ιστολόγιο του Φορισόν (8.10.2011).

Αυτή είναι, λοιπόν, η κρυφή πεποίθηση της Χρυσής Αυγής. Το Τρίτο Ράιχ, κατά την άποψή της, όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε και κατέστρεψε οικονομικά την Ελλάδα, αλλά την έσωσε! Κι όσοι δεν το καταλαβαίνουν, ή -ακόμα χειρότερα- πιστεύουν τα υποκριτικά ρητορικά σχήματα της οργάνωσης απλά είναι αφελείς. Στην καλύτερη περίπτωση.

**ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ: Τάσος Κωστόπουλος, Αντα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς 

Εφημερίδα των Συντακτών

  via:http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/oi-%C2%ABneonazi%C2%BB-kai-oi-apozimioseis-ton%E2%80%A6-nazi-grafei-o-ios
φωτο: αρχειο mnia sunt communia

3 comments for “Οι «νεοναζί» και οι αποζημιώσεις των… ναζί * **

 1. ☢suicide commanto☣
  02/08/2013 at 15:30

  Άκου λοιπόν, Χρυσαυγίτη, άκου, αμόρφωτε άνθρωπε…
  O Στάθης τα χώνει – και κάνει μάθημα – σε αναγνώστη του…
  Μπας και τον Μένανδρο τον λέγαν΄ Μαίανδρο;
  Στη χθεσινή στήλη δημοσιεύθηκε σκίτσο με τη Σφίγγα. Ευρέθη αναγνώστης ο οποίος με έψεξε διότι,…
  κατά τη γνώμη του, απέφυγα να ζωγραφίσω μαιάνδρους στο βάθρο του αγάλματος κι αντ’ αυτών σχεδίασα κάτι ζιγκ ζαγκ.
  Άκου λοιπόν, Χρυσαυγίτη, άκου, αμόρφωτε άνθρωπε: ποιος σου είπε ότι σε όλα τα βάθρα των αγαλμάτων -θεών, ανθρώπων και τεράτων- οι αρχαίοι χάραζαν ή ζωγράφιζαν μαιάνδρους; Αντιθέτως. Συνήθως τον μαίανδρο ως διακοσμητικό και μόνον στοιχείο τον βρίσκουμε στα κιονόκρανα (στην επικρανίτιδα ζωγραφική) ή κάτω απ’ τη ζωοφόρο.
  Ο μαίανδρος δεν έχει κανένα νόημα, ιδεολογικό ή θρησκευτικό ή κοινωνικό, αποτελεί μόνον τη γεωμετρική αποτύπωση (για διακοσμητικούς λόγους) της βουστροφηδόν ροής του ποταμού Μαιάνδρου παρά την Πέργαμο.
  Λέει ο Στράβων: «Ρέει δ’ ο Μαίανδρος προς δυσμάς διά καμπών ελικοειδών, αίτινες παροιμιώδεις κατέστησαν, ώστε και εν ελικοειδές αρχιτεκτονικόν κόσμημα κατ’ αυτόν ωνομάσθη».
  Μόνον κουφιοκεφαλάκηδες και βαθειά αμόρφωτοι περί τα ελληνικά γράμματα και πράγματα θα έπαιρναν ένα διακοσμητικό μοτίβο για να το κάνουν ιδεολογικό(!) σύμβολο ή έμβλημα ταυτότητας ή επί-σημον.
  Μόνον βλάκες, μιμητές (μάλιστα ιμιτασιόν) των ναζί, που αναζητούσαν κι εκείνοι μυστικιστικούς συμβολισμούς στη σβάστικα (ένα απλό σύμβολο καλής τύχης και ευημερίας που απαντάται στις Ινδίες, στην Περσία και στην Ελλάδα της αρχαιότητας), θα προσπαθούσαν σήμερα να μιμηθούν το αποτρόπαιο σύμβολο, έτσι όπως έγινε ο αγκυλωτός σταυρός ως ναζιστικό σκιάχτρο, με ένα κακέκτυπο α-νόητο, άνευ νοήματος έμβλημα. Μόνον αδαείς που προφέρουν οι περισσότεροι και γράφουν σβάστιγκα αντί σβάστικα, θα έβρισκαν στον μαίανδρο κάτι περισσότερο από ένα διακοσμητικό του στυλ Βερσάτσε.
  Τα γράφω αυτά διότι πλέον μας έχει πνίξει η αγραμματοσύνη των ανελλήνιστων Ελληναράδων, εθνικοφρόνων κι εθνικιστών, καθώς και το θράσος αυτής της αγραμματοσύνης.
  Άκου λοιπόν, πρώην πελάτη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. (διότι αυτούς κυρίως ψήφιζες): ό,τι ανθρώπινο πιάνεις στο στόμα σου το μαγαρίζεις – άσε την πατρίδα στην άκρη, πατριδοκάπηλος είσαι, γρυ δεν γνωρίζεις απ’ τον ελληνικό πολιτισμό και τις οικουμενικές του διαστάσεις. Αν ελληνικά γνώριζες, φασίστας δεν θα ήσουν.
  Απλώς τώρα, πρώην πελάτη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που με την ψήφο σου συνέβαλες κι εσύ στην καταστροφή της Ελλάδας προς ίδιον μάλιστα όφελος (ρουσφετάκια, διορισμούληδες) – απλώς τώρα, λοιπόν, προσπαθείς να τιμωρήσεις αυτούς που σε πούλησαν, υποστηρίζοντας το υποχθόνιο εργαλείο τους, τη Χρυσή Αυγή. Τόσο σου κόβει! Οσο σου κόβει για τον μαίανδρο. Έκαψες μια φορά την πατρίδα και τώρα πας να την ξανακάψεις. Ελαφρά τη καρδία, πάλι κάνοντας λάθος. Πότε η Χρυσή Αυγή αγωνίσθηκε για το μεροκάματό σου; Κάθεσαι και βρίζεις την Αριστερά λες και σε κυβερνούσε αυτή για να ανακουφίσεις τις ενοχές σου – που τα έκανες μαντάρα και τώρα πας να τα ξανακάνεις.
  Σε πρόδωσε ο δικομματισμός και βάζεις τα τσιράκια του να τον… τιμωρήσουν. Τόσο σου κόβει – δεν βλέπεις ότι η επιστροφή της Ελλάδας στο 1950 από πλευράς εργασίας και τρόπου ζωής χρειάζεται την εμφυλιοπολεμική επιχειρηματολογία που είχαν ξεχάσει ακόμα και οι βρυκόλακες; Ο Γράμμος και το Βίτσι σε μάραναν; τα «ορφανά του Στάλιν» σου έκαναν το μεροκάματο κουπόνι; αν θα γιορτάσει τη φασιστική επέτειο της 4ης Αυγούστου η Χρυσή Αυγή είναι το πρόβλημα ή ότι αύριο θα σου κατασχέσουν το σπίτι χωρίς η Χρυσή Αυγή να κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι της, παρά μόνον βγάζοντας ανώδυνες ανακοινώσεις για τους «τοκογλύφους» – στάχτη στα μάτια του κόσμου. Καταναλώνεις τις μπούρδες της προπαγάνδας για «ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς κατά τη μεταπολίτευση» και νομίζεις ότι σκέφθηκες κάτι δικό σου, ότι προσδιόρισες την αιτία των προβλημάτων σου.
  Δεν σε προβληματίζουν τα «μυστικά» (γιατί μυστικά; απλώς στημένα) γκάλοπ που διοχετεύουν δεξιά έντυπα και νεοδημοκρατικά παράκεντρα εμφανίζοντας την ακροδεξιά στο 20%;! Ποιος χρειάζεται ένα τέτοιο ποσοστό στα δεξιά του για να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία απ’ τα αριστερά του; Η δεξιά; Σωστός! Και με ποιον συγκυβερνάει η δεξιά; Με το ΠΑΣΟΚ. Πάλι τα ίδια δηλαδή. Αυτοί (οι ίδιοι) που ψήφιζες χρειάζονται τώρα την ψήφο σου στα δεξιά τους για να συνεχίσουν να κυβερνάνε. Εξυπνη η ψήφος σου στη Χρυσή Αυγή, δεν λέω.
  Και αν η δεξιά κυβερνά αισχρά, η ακροδεξιά δεν θα κυβερνούσε αισχρότερα; Ξέρω, ξέρεις ότι αυτά που σου λέω σου τα λέει ένα «ορφανό του Στάλιν», ένας θολοκουλτουριάρης, πιθανόν και αδερφή, ένας βολεμένος. Οταν εγώ, φίλε μου, και πολλοί άλλοι όπως εγώ αγωνιζόμασταν απ’ το 1981 κατά του δικομματισμού, εσύ τον ψήφιζες. Οταν η ταπεινότης μου έκανε τη διαδρομή της στη δημοσιογραφία με το σπαθί της (μόνον τις απολύσεις να υπολογίσεις), εσύ είχες άκρες και κονέ, όταν εγώ αγωνιζόμουνα για πάρτη σου, λέγοντας απ’ το 1990 ό,τι λέω και τώρα, εσύ με έλεγες γραφικόν. Τώρα λοιπόν πας να μου κάνεις και χρηστομάθεια, μάλιστα αγράμματη. Αντί να βάλεις κάτω το κεφάλι σου να σκεφθείς ποιος και τι φταίει για όσα σε βασανίζουν, βάζεις πάλι τις φωνές, μόνον που αυτήν τη φορά δεν είναι ιαχές δοξαστικές για τους δημαγωγούς, αλλά κραυγές υπέρ των εμπρηστών. Κραυγές οργής, δεν λέω. Αλλά πού σπαταλάς την οργή σου; Πού πας φεύγοντας απ’ τους δημαγωγούς; στους εμπρηστές;
  Ποιο πρόβλημα θα σου λύσει η «blut und ehre», η «αίμα και τιμή» Χρυσή Αυγή; Ασε το μεροκάματο, άσε το ξεπάτωμα όσης δημοκρατίας σού απέμεινε. Ποιο πρόβλημα θα σου λύσει; το μεταναστευτικό; πώς; με αίμα; με πογκρόμ; με ξενηλασία (για να αναφερθώ πάλι στα ελληνικά γράμματα που τόσο ατιμάζεις) ή με κρυπτεία; Σαν αυτή που ήδη γίνεται, να βγαίνουν δηλαδή νύχτα οι Αριοι και να τρώει το σκοτάδι δυο-τρία παιδιά κατώτερων θεών κάθε δεύτερο-τρίτο βράδυ. Και ποιοι είναι οι Αριοι; αυτοί που μουγκανίζουν αντί να μιλάνε; οι μπράβοι της νύχτας; – εξπέρ στον Αριστοτέλη και τους μαιάνδρους, δεν λέω.
  Το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα, άπτεται της εθνικής υπόστασης της χώρας και δεν λύνεται με κραυγές, στα τυφλά – απαιτεί αναδιάταξη των διακρατικών σχέσεων της χώρας, αναθεώρηση συνθηκών, ισχυρή έννομη τάξη στο εσωτερικό – αλλιώς θα σφαγούμε στους δρόμους! Αυτό θέλεις; να παίζουμε την τυφλόμυγα με τα δίκαννα με τους ξένους και μεταξύ μας;
  Ξέρω ότι σε ενοχλούν ορισμένοι κουφιοκεφαλάκηδες της Αριστεράς. Αυτοί που μιλούν την ίδια εμφυλιοπολεμική γλώσσα με τη δική σου, όταν λένε «τότε στον Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά» ή «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – Μελιγαλάς» ή «Γρήγορα ξεχάσατε τον Μελιγαλά, φασίστες, τα κεφάλια σας δεν στέκονται καλά». Τροφοδοτούν και αυτοί με αυτά που λένε τη θεωρία των δύο άκρων. Τι να κάνουμε; έχει και η αριστερά τους βλάκες της, τους αριστεριστές της ή τους προβοκάτορες. Ομως αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα; οι μαίανδροι και ο Μελιγαλάς;
  Η Ελλάδα, φίλε μου, καίγεται και εσύ χτενίζεσαι – όχι όπως οι αρχαίοι Ελληνες πριν από τη μάχη, αλλά όπως ο κ. Κασιδιάρης όταν βαράει γυναίκες. Αυτό είναι το ήθος σου; Αυτό είναι το ήθος που χρειάζεται η χώρα για να ανακτήσει το ηθικό της;
  Ο ελληνισμός είναι προίκα, δεν είναι χρεώγραφο. Δεν μπορείς να δηλώνεις Ελληνας και να σου πληρώνει η οικουμένη διόδια, πρέπει να δίνεις δώρα για να παίρνεις αντίδωρα. Δεν σώζουν οι μαίανδροι (και τα λοιπά διακοσμητικά) την Ελλάδα, που την έχουν πάρει λάφυρο οι Δυνατοί, Ελληνες (εξίσου με εσένα) και ξένοι. Μόνον που αυτοί οι ξένοι δεν είναι φτωχαδάκια απ’ αυτά που θέλει να τους ρίχνει καρπαζιές η Χρυσή Αυγή κάνοντας τον τζάμπα μάγκα, αλλά ξένοι ισχυροί, λεφτάδες, βιομήχανοι και τραπεζίτες από κείνους που ρίχνουν καρπαζιές σε σένα, σε μένα, στη μάνα σου, στο παιδί μου και τα πακιστανά, όπως αποκαλείς τους Πακιστανούς, ενώ διαμαρτύρεσαι όταν αποκαλούν εσένα με ανάλογες παραφθορές του ονόματός σου εκείνοι που σου πίνουν το αίμα.
  Τα ξέρεις όλα αυτά, το ξέρω ότι τα ξέρεις, άσε λοιπόν τον Μαίανδρο να κυλάει ήσυχος τα νερά του ποτίζοντας τα χωράφια των Τούρκων αδερφών σου και σκέψου πώς θα οργανώσεις την οργή σου υπέρ σου και υπέρ των συντρόφων σου, υπέρ των οικείων σου κι όχι εναντίον τους, υποστηρίζοντας μισάνθρωπα νεοναζιστικά κνώδαλα που κολακεύουν τα κόμπλεξ των ανθρώπων για να προσπορίζονται απ’ την πικρία και την απελπισία που σκορπίζουν τα αφεντικά τους, στρατό ακριβώς για τα αφεντικά τους…
  ΥΓ.: ΡΑΝΤΕΒΟΥ τον Σεπτέμβρη. Εως τότε η στήλη εύχεται σε όλες και όλους όλην την ηδύτητα που μπορεί το θέρος να μας προσφέρει (και) σε δύσκολους καιρούς όπως οι τωρινοί. Με αγάπη, συντρόφισσες και σύντροφοι, κυρίες και κύριοι, «η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει»…

 2. 02/08/2013 at 15:36

  Που’ ντος, που’ ντος ο Κασιδιάρης/ ψάξε, ψάξε δεν θα τον βρεις…

  Γράφει ο Ειρηναίος Μαράκης

  …ή μάλλον θα τον βρεις, κρυμμένο πίσω από τις ασπίδες και τα λεωφορεία των ΜΑΤ να προσπαθεί να πείσει τους συναγωνιστές του ότι η Χρυσή Αυγή έχει δύναμη και επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις. Ναι, ξέρω τα ανέκδοτα με τον Τοτό είναι καλύτερα μπροστά σε μια χούφτα χρυσαυγίτες που αγωνίζονται να δείξουν κάτι το διαφορετικό από αυτό που όντως ισχύει αλλά αυτή είναι και η αλήθεια! Οι νεοναζί χρυσαυγίτες δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μια σταθερή παρουσία ώστε να δικαιολογούν με έργα τα κούφια λόγια τους περί σύγκρουσης με την Ψευτοκρατία, όπως δήλωσε πρόσφατα ο αρχηγός τους και πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ Νίκος Μιχαλολιακός, ούτε έχουν καταφέρει να κερδίσουν με το μέρος τους εκείνη την κρίσιμη μάζα κόσμου ώστε η παρουσία τους μέσα σε πόλεις και εκδηλώσεις να αποκτά κάποιου είδους νομιμοποίηση. Ούτε πρόκειται να κερδίσουν.
  Η επίσκεψη του Ηλία Κασιδιάρη με άκρα μυστικότητα στα Χανιά είναι η καλύτερη απόδειξη. Και πως αλλιώς να έκανε όταν η χανιώτικη κοινωνία έχει δείξει τα αντιφασιστικά της αντανακλαστικά και τη δημοκρατική παιδείας της, και έχει πάρει αρκετές φορές στο κυνήγι τους Κασιδιάρηδες και τη ναζιστική συμμορία τους. Θυμίζω το περίφημο πια μπανάκι του Βλαμάκη αλλά και τη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση του περασμένου Νοεμβρίου με αφορμή την επίσκεψη των νεοναζί βουλευτών.

  Χανιά | Μέτρα αλά Σόιμπλε για την ομιλία Κασιδιάρη | Photos

  Δύο αρνητικές εικόνες

  Η αλήθεια είναι ότι τα Χανιά ήταν μια αστυνομοκρατούμενη πόλη τις ώρες της επίσκεψης Κασιδιάρη, με λεωφορεία των ΜΑΤ να κλείνουν κεντρικούς δρόμους της πόλης που οδηγούν στο κέντρο (Δημοκρατίας και Σφακίων), με αυστηρό έλεγχο στην πρόσβαση του οποιοδήποτε και με διαπιστευμένους δημοσιογράφους να εμποδίζονται στο να κάνουν τη δουλειά τους. Επίσης, είναι προβληματικό που οι τοπικοί άρχοντες και οι βουλευτές ανέχτηκαν την παρουσία του Κασιδιάρη στο μνημόσυνο των πεσόντων της 1ης ΜΑΛ στην Κύπρο, σα να ξέχασαν τις τις ευθύνες της ελληνικής Χούντας, πολιτικών προγόνων του Κασιδιάρη, στην τούρκικη εισβολή. Αλλά για μένα την μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταθάκης που δεν ύψωσε το αναστημά του και να πράξει αυτό που επέβαλλε ο θεσμικός του ρόλος και η πολιτική του στράτευση. Αλλά με χρυσαυγίτες θα ασχολούμαστε τώρα, που καιρός, εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κυβερνήσει! Το θετικό είναι ότι ο Κασιδιάρης δεν κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών, αλλά ούτε και κανένας άλλος πολιτικός, εκτός της στρατιωτικής ηγεσίας και του αντιπεριφερειάρχη. Ίσως για να μην αναγκαστούν να συμμετέχει στην τελετή κι ο νεοναζί βουλευτής, ίσως για να κρύψουν την αδυναμία τους να εκφέρουν αντιφασιστικό λόγο αλλά από το τίποτα…
  Αυτά ως ένα μικρό σχόλιο πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο μας θυμίζει ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένας μας.

  Η τρέχουσα αρθογραφία για τον ρατσισμό και τον φασισμό

  Θα ήθελα να σημειώσω επίσης και με αφορμή το τελευταίο κυνήγι του Κασιδιάρη ότι τελευταία στις διάφορες αναλύσεις αναφορικά με το καυτό θέμα του αντιρατσισμού, του αντιναζισμού και της Χρυσής Αυγής παραστηρούνται κάποια σοβαρά λάθη τα οποία συσκοτίζουν αντί να ξεκαθαρίζουν το ζήτημα. Ένα από αυτά είναι ότι δεν αναφέρεται η δράση του αντιρατσιστικού κινήματος που έχει απομονώσει τη Χρυσή Αυγή, εμποδίζοντας την να αποκτήσει εκείνη την κρίσιμη μάζα για να επηρεάζει καταστάσεις – η Χρυσή Αυγή παραμένει μια ναζιστική συμμορία που κινείται στα σκοτάδια, όσο κι αν την προμοτάρει η κυβέρνηση με τη ρατσιστική πολιτική της. Άλλη ένα λάθος είναι η υπερτίμηση της δύναμης της Χρυσής Βυγής. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η ζωή σε Άγιο Παντελεήμωνα και στους Αμπελόκηπους με τη Χρυσή Αυγή που θέλει να κάνει το βρώμικο παιγνίδι της, αλλά είναι πολλοί περισσότεροι οι τόποι που η Χρυσή Αυγή φεύγει κυνηγημένη, δεν πραγματοποιεί τα φεστιβάλ μίσους της (Καλαμάτα), δεν καταφέρνει να φέρει εις πέρας τα φασιστικά συσσίτιά της και οι κεντρικοί βουλευτές της έρχονται και φεύγουν ιγκόγκνιτο, προστατευμένοι πίσω από δέκα διμοιρίες και κάνοντας ομιλίες μπροστά σ’ ένα τσούρμο σαράντα συμμοριτών ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω εκατοντάδες διαδηλώνουν ενάντια στη Χρυσή Αυγή (Χανιά).

  Η Διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση στην Αθήνα 5-6 Οκτώβρη

  Για του λόγου το αληθές, και επειδή το αντιρατσιστικό/αντιφασιστικό κίνημα δεν περιμένει το επόμενο χτύπημα της Χρυσής Αυγής ή των ΑΜΕ για να αντιδράσει, ούτε υποχωρεί μπροστά στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης αλλά οργανώνει τις μάχες για τη συνέχεια, αποτελεί η οργάνωση της Διεθνούς Αντιφασιστικής Συνάντησης στην Αθήνα και στις 5-6 Οκτώβρη, όπου καλούνται κινήματα από όλη τη χώρα και διεθνώς που δίνουν τις μάχες τους ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ισλαμοφοβία να συντονίσουν τη δράση τους προς μια νικηφόρα κατεύθυνση. Γράφει η σχετική ανακοίνωση, την οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΚΕΕΡΦΑ και την οποία παραθέτω αυτούσια: «Μπροστά στην ανερχόμενη απειλή του νεοναζισμού, ένα νέο κίνημα αντίστασης ξεδιπλώνεται και δίνει τη μάχη για να τους σταματήσουμε πριν είναι αργά. Στις 19 Γενάρη, στην Αθήνα αλλά και σε πάνω από 40 χώρες χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του φασισμού και του ρατσισμού στέλνοντας το μήνυμα ότι η ελπίδα του αγώνα μπορεί να νικήσει την απελπισία και τον φόβο. Όλο και πιο συχνά οι κυβερνήσεις παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας στοχοποιώντας τους μετανάστες για τα αδιέξοδα της κρίσης και της μαζικής ανεργίας. Θέλουν να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία τους.
  Οι νεοναζιστές εκτρέφονται από το ρατσισμό , την πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRONTEX και του κλεισίματος των συνόρων της Ευρώπης-φρούριο. Εκτρέφονται από την ένταση της αστυνόμευσης για την «πάταξη της εγκληματικότητας» που οι κυβερνήσεις την αποδίδουν στην μετανάστευση αντί για τη φτώχεια και την εξαθλίωση που σκορπάνε οι πολιτικές τους. Οι νεοναζί επιχειρούν να καρπωθούν αγανακτισμένους ψηφοφόρους που γυρνάνε την πλάτη στα παραδοσιακά κόμματα που καταρρέουν. Είναι ώρα να κλιμακώσουμε, να δυναμώσουμε και να συντονίσουμε πανευρωπαϊκά και στον κόσμο ολόκληρο τα κοινά βήματα αντίστασης στη φασιστική απειλή και το ρατσισμό.
  Καμιά ανοχή δεν μπορεί να υπάρχει στην απόπειρα των φασιστών να νομιμοποιηθούν χρησιμοποιώντας τις εκλογές για τα κοινοβούλια, την ευρωβουλή και τους Δήμους ως πλυντήριο για την εγκληματική τους δράση στους δρόμους και τις γειτονιές. Χρειάζεται να χτίσουμε τον αγώνα για να υπερασπίσουμε την ενότητα και τα δικαιώματα των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη θρησκεία, την εθνικότητα, το φύλο, το χρώμα του δέρματος , τις σεξουαλικές προτιμήσεις . Να υπερασπίσουμε τον πλούτο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Να κάνουμε τις γειτονιές και τις πόλεις μας γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης μακριά από λογικές διαχωρισμών. Να μην αφήσουμε τους νεοναζί να συγκροτούν τάγματα εφόδου και να σπέρνουν τον τρόμο καίγοντας τζαμιά και συναγωγές, χτυπώντας μετανάστες πρόσφυγες και ρομά, προπηλακίζοντας ομοφυλόφιλους και στοχοποιώντας αγωνιστές της αριστεράς.
  Καλούμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της νεολαίας, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις , τις κοινότητες μεταναστών, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, των γυναικών, των Ρομά να δώσουμε μαζί τη μάχη για μια Ευρώπη και ένα Κόσμο χωρίς φασισμό και ρατσισμό, για να μπει φραγμός στα ψέματα , την άγνοια, τον φόβο και τις προκαταλήψεις που εκτρέφουν το ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και στρώνουν έτσι το έδαφος για τους φασίστες.
  Σας καλούμε στην Αθήνα στις 5-6 Οκτώβρη σε μια πρώτη διεθνή συνάντηση αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινημάτων για να συντονίσουμε τα βήματά μας.»
  Σας προσκαλώ όλους να συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία αυτή για να στείλουμε τους νεοναζί πίσω στους υπονόμους εκεί όπου ανήκουν. Η λύση είναι στα χέρια μας και στους αγώνες της τάξης μας

 3. 02/08/2013 at 15:48

  Η Τράπεζα της Αγγλίας διευκόλυνε τους Ναζί στην πώληση χρυσού

  Καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση μιας επονείδιστης συμφωνίας μεταξύ κεντρικών τραπεζών βγαλμένη από τις πλέον σκοτεινές σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας και συγκεκριμένα από την αρχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου φαίνεται να έχει διαδραματίσει η Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς τα αρχεία της φέρουν την Τράπεζα να έχει διευκολύνει τους Ναζί να πουλήσουν μέσω της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) τον χρυσό που είχαν αρπάξει κατά την εισβολή τους στην Τσεχοσλοβακία. Η υπόθεση έρχεται στο φως από τη δημοσιοποίηση ιστορικών εγγράφων της Τράπεζας της Αγγλίας στην ιστοσελίδα της, που αφορούν τις δραστηριότητές της την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου. Σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times τονίζει, μάλιστα, πως καθοριστικό στοιχείο στην αποκάλυψη είναι ότι η Τράπεζα επέλεξε να κωφεύσει στην πρόθεση της τότε κυβέρνησης της Βρετανίας να παγώσει την πώληση περιουσιακών στοιχείων της Τσεχοσλοβακίας και προτίμησε να εξυπηρετήσει την BIS και έμμεσα, έτσι, τους Ναζί.

  Τα έγγραφα της Τράπεζας εμπλέκουν, μάλιστα, τον τότε διοικητή της, Μοντάγκου Νόρμαν, που εμφανίζεται να υπεκφεύγει σε σχετικές ερωτήσεις του τότε υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, Τζον Σάιμον. Το θέμα αφορά όγκο χρυσού που με σημερινά δεδομένα θα ήταν αξίας 841,6 εκατ. ευρώ και ο οποίος μεταφέρθηκε τον Μάρτιο του 1939 από την Κεντρική Τράπεζα της Τσεχοσλοβακίας στην BIS -τη γνωστή και ως κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών- και τοποθετήθηκε σε λογαριασμό της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, της Reichsbank. Την εποχή εκείνη η Τράπεζα της Αγγλίας διατηρούσε στα θησαυροφυλάκιά της μεγάλο όγκο από τον χρυσό της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. Είχαν, μάλιστα, προκληθεί αντιδράσεις στη χώρα όταν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν τον Μάιο του 1939 ότι η Τράπεζα της Αγγλίας διατηρούσε στα θησαυροφυλάκιά της το επίμαχο λάφυρο των Ναζί.

  Σύμφωνα με την ιστορία της Τράπεζας της Αγγλίας, που συντάχθηκε από στελέχη της και ολοκληρώθηκε το 1950 αλλά δεν έχει δημοσιευθεί, η Τράπεζα ενέδωσε στις πιέσεις της BIS και προχώρησε σε πώληση του επίμαχου όγκου χρυσού χωρίς να περιμένει, ως όφειλε, την έγκριση της βρετανικής κυβέρνησης. Τα αρχεία αναφέρονται στη συνέχεια σε πωλήσεις χρυσού αξίας με σημερινά δεδομένα 503.000 ευρώ τον Ιούνιο του 1939 και μεταφορά χρυσού αξίας περίπου 480.200 ευρώ στη Νέα Υόρκη. Οι πωλήσεις προέρχονταν όμως από λογαριασμούς της BIS στους οποίους είχε καταχωρηθεί χρυσός που είχε μεταφερθεί στο Λονδίνο από την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας. Τα αποκαλυπτικά έγγραφα καταδεικνύουν πως αυτή τη φορά η Τράπεζα ενημέρωσε σχετικά τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών, που απάντησε ότι θα ζητήσει τη γνώμη των βασιλικών συμβούλων.

  Πιέσεις από BIS

  Υφιστάμενη, όμως, πιέσεις από την BIS, που επικαλείτο επικείμενες πληρωμές και επέμενε ότι τυχόν καθυστέρηση θα προκαλούσε προβλήματα, η Τράπεζα της Αγγλίας έσπευσε να πουλήσει τον χρυσό χωρίς να περιμένει τη γνωμοδότηση των βασιλικών συμβούλων. Οταν ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε εγγράφως από τον διοικητή της Τράπεζας να ενημερωθεί για την τύχη του χρυσού της Τσεχοσλοβακίας, δεν έλαβε καμία εξήγηση. Στη γραπτή απάντησή του, που επίσης δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, ο Μοντάγκου Νόρμαν αρκέσθηκε να αναφέρει πως η Τράπεζα διατηρούσε στα θησαυροφυλάκιά της χρυσό της BIS, του οποίου δεν μπορούσε να γνωρίζει την ακριβή προέλευση και επομένως δεν μπορούσε να ενημερώσει αν επρόκειτο για χρυσό της Τσεχοσλοβακίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *