[ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ] Απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της διαδήλωσης στο Κερατσίνι στις 18/9, ένα χρόνο από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής καταδικάζουμε την ωμή καταστολή της χθεσινής διαδήλωσης στο Κερατσίνι, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Με σαφή στόχο την με κάθε τρόπο διάλυση της διαδήλωσης  διάφορες και πολυπληθείς δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ & ΔΕΛΤΑ) εφορμούσαν διαρκώς στο σώμα της πορείας με γκλομπ, δακρυγόνα και φωτοβολίδες κρότου λάμψης. Το όργιο της καταστολής συμπληρώθηκε με τις προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό και την τελείως αυθαίρετη απόδοση κατηγοριών προς τους διαδηλωτές.

Μέσα από το οργανωμένο και πολυδιάστατο κατασταλτικό σχέδιό τουςεπιχειρούν να σπείρουν την τρομοκρατία, να δώσουν ένα τέρμα στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες μας, στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, οπουδήποτε κι αν αυτοί οργανώνονται. Έρχονται να συμπληρώσουν το έργο των  φασιστών -ένα από τα βασικά πλέον εργαλεία του συστήματος- και τις επιθέσεις τους (και τις δολοφονίες) στον κόσμο του αγώνα, τους μετανάστες και όσο περνούν τα χρόνια και σε ολοένα και περισσότερες κοινωνικές κατηγορίες. Έρχονται να συμπληρώσουν την υλοποίηση της αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής  μέσα σε ένα σύστημα οικονομικής βίας και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Μπροστά μας έχουμε ξεκάθαρα μια νέα πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που οφείλουμε και μπορούμε να την αντιστρέψουμε.

Απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων

Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537

sylyp_vivliou@yahoo.gr | http://bookworker.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *