Επετεύχη η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την ΕΤΕΡ!

ΕΤΕΡ

Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πέτυχε με τη διαιτησία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) η ΕΤΕΡ. Πρόκειται για την πρώτη  απόφαση διαιτησίας του  ΟΜΕΔ με αριθμό 1 του 2014 και προβλέπει μεσοσταθμική μείωση 11,9%, διατηρώντας το ίδιο  πεδίο εφαρμογής για τα μέλη της ΕΤΕΡ, όπως περιγράφονται στο άρθρο 1 της προηγούμενης σύμβασης. Ο πρώτος μισθός για τους τεχνικούς- μέλη της ΕΤΕΡ διαμορφώνεται  στα 1.010 ευρώ και μπορεί να φτάσει, αναπροσαρμοζόμενος, στο  41 έτος  στα 2.585 ευρώ. Με τη νέα ΣΣΕ το  7ωρο  γίνεται 8ωρο με αποτέλεσμα οι ηχολήπτες να έχουν πλέον  5νθημερη εργασίας συνεχούς βάρδιας 40 ωρών. Για τους ενημερωτικούς σταθμούς, αυτό μεταφράζεται σε 4ωρη βάρδια στο στούντιο του αέρα και σε 4ωρη βάρδια σε στούντιο παραγωγής. 

Η νέα ΣΣΕ προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τα μελη τηςΈνωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών( ΕΙΙΡΑ) δεν επιτρέπεται να προβούν σε τροποποίηση των όρων του. Η ισχύς της νέας σύμβαση ισχύει από τις 9 Ιανουαρίου 2013, με εξαίρεση τα οικονομικά θέματα η ισχύς των οποίων αρχίζει από σήμερα από την κατάθεσή της στο υπουργείο εργασίας. Με την υπογραφή της, τα μέλη της ΕΤΕΡ καλύπτονται με Συλλογική Σύμβαση, καθόλη τη διάρκεια του Μνημονίου συνεπώς δεν μπορούν να ισχύουν πλέον οι ατομιές συμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την ενημέρωση για τη νέα ΣΣΕ και την εκκαθάριση του μητρώου της ένωσης.

 

Ακολουθεί  το κάλεσμα της ΕΤΕΡ  για έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17.00 στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας:

 

Η Συλλογική μας Σύμβαση Εργασίας είναι πλέον γεγονός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα αποφάσισε την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης για την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, στις 17.00, στον δεύτερο όροφο του ΕΚΑ (οδός 3ης Σεπτεμβρίου 48Β), με θέματα:

  1. Ενημέρωση για την νέα ΣΣΕ.
  2. Απόφαση για εκκαθάριση μητρώου της Ένωσης.
  3. Απόφαση ενημέρωσης Υπηρεσιών για την νέα ΣΣΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, καλεί όλους τους τεχνικούς της ραδιοφωνίας να πυκνώσουν τις γραμμές της ΕΤΕΡ και να αποτελέσουν μαζί μας την ασπίδα προστασίας όλων των εργαζομένων του κλαδου απέναντι στους εργοδότες.

Είναι γεγονός ότι ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί είμαστε υπεύθυνοι και χτίζουμε το μέλλον και τις συνθήκες που εμείς απαιτούμε ή επιτρέπουμε.

 Όλοι την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, στις 17.00 στο ΕΚΑ.

 

ΕΤΕΡ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *