Η Κυριακή αν δεν είναι Αργία θα είναι Απεργία// IWW Greece

Η Κυριακή αν δεν είναι Αργία θα είναι Απεργία

 

Tην Κυριακή 3/5 στηρίζουμε συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στον Μνημονιακό Νόμο (4177/13), που επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά τις Κυριακές και καταργεί οριστικά το δικαίωμα της Κυριακάτικης Αργίας.

Η κατάργηση της Κυριακής – αργίας, επιβλήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, και μετά από υπόδειξη των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, με στόχο να πάρουν αυτές τον έλεγχο στο εμπόριο αναγκάζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να βάλουν οριστικό λουκέτο. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Επίσης οι εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν και αυτή τη στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι απλήρωτοι και με πολύμηνες καθυστερήσεις μισθών και λοιπών απολαβών.

Η τωρινή «αριστερή» κυβέρνηση , αν και είχε την κατάργηση του νόμου, στις προεκλογικές της υποσχέσεις, δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως, όχι φυσικά ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό απο ένα κόμμα που ο σκοπός του ήταν η εξουσία, αλλά πρέπει να μην τρέφουμε αυταπάτες για την επαναφορά των δικαιωμάτων μας απο την εξουσία.

Μόνο εμείς μπορούμε να τα απαιτήσουμε και να τα επαναφέρουμε με δυναμικές δράσεις, με ολική σύγκρουση με το κατεστημένο, έχοντας πλήρη ταξικη συνείδηση

Την Κυριακή και κάθε κυριακή …

ΔΕΝ δουλεύουμε – ΔΕΝ ψωνίζουμε

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) καλούν τους εργαζόμενους του εμπορικού τομέα να λάβουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 3/5, καθώς και όλους τους καταναλωτές να συμπαρασταθούν σε αυτή την κινητοποίηση και, να μην δώσουν ούτε ένα Ευρώ.

Η Κυριακή αν δεν είναι Αργία θα είναι Απεργία

30 Απριλίου 2015

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW)

ΙU 660 (Εργαζόμενοι στο Λιανεμπόριο)

iwwgreece@yahoo.gr

 

IMG_20150502_100548

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *