Aλληλεγγύη στους εργαζομένους στην υγειονομική περίθαλψη

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: allileggii_stous_ergazomenous_stin_igeia_teliko.pdf (application/pdf)

Αλληλεγγύη στους εργαζομένους στην υγειονομική περίθαλψη:

Οι νεο-φιλελεύθερες πολιτικές καταστρέφουν το δημόσιο σύστημα υγείας

 

Η Επιτροπή Διεθνούς Αλληλεγγύης των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου (IWW) εκφράζει την αλληλεγγύη της με τον αγώνα όλων των εργαζόμενων υγειονομικών, γιατρών και νοσοκόμων στην Ελλάδα κατά της διαθεσιμότητας που επιβάλλεται στον δημόσιο τομέα για την μείωση του χρέους. Η διαθεσιμότητα προβλέπει την απόλυση 4.000 εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και την μείωση μισθών 25.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου με ακόλουθη απόλυση ή μετάταξη.

 

Παρόλο που τα μέτρα αυτά στοχεύουν και στην εξάπλωση του φόβου με αποτέλεσμα την απώλεια συλλογικής δράσης, οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα δεν επιτρέπουν τον εκφοβισμό εκ μέρους της κυβέρνησης και παραμένουν μαζί αγωνιζόμενοι κατά αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.

 

Ασφαλώς οι πρώτοι που θα πληγούν από τις απολύσεις αναμένεται να είναι οι πιο δραστήριοι συνδικαλιστές. Ειδικά τα νοσοκομεία αλλά και το γενικό σύστημα υγείας θα υποστούν σοβαρές ζημιές από τα μέτρα. Από την μία θα υποφέρει η ποιότητα της δημόσιας υγείας που χειροτερεύει πάρα πολύ κάτω απο νεο-φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Από την άλλη θα προχωρήσει η συρρίκνωση του υγειονομικού τομέα που καθιστά προσιτές τις υπηρεσίες ζωτικής σημασίας σε έναν όλο και μειωμένο αριθμό ατόμων, όσο η λογική του κέρδους σε ιδιωτικοποιημένες εγκαταστάσεις υγείας εφόσον επικρατήσει.

 

Γι’αυτό ο αγώνας των εργαζομένων υγειονομικών του δημόσιου τομέα έχει κεντρική σημασία για όλη την ελληνική κοινωνία και θα έπρεπε να είναι ένα ανησυχητικό σημάδι για τον εργαζόμενο πληθυσμό και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μιας και οι διαδικασίες αυτές αντανακλούν αυτά που συμβαίνουν και αυξανόμενα θα προκύπτουν παντού στον καπιταλισμό.

Αλληλεγγύη στους εργαζομένους στην υγειονομική περίθαλψη»

«Όχι στις νεο-φιλελεύθερες πολιτικές»!

Η αδικία σε έναν είναι αδικία σε όλους! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

 

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW)

Επιτροπή Διεθνούς Αλληλεγγύης

IWW

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *