Για τον αγώνα στα φροντιστήρια «Ανέλιξη»

 

εργατες_νεοΑπό τον Μάιο του 2012 ως τον Μάιο του 2013 τα φροντιστήρια «Ανέλιξη» Τσαρπαλής Α. – Πρέσβης Γ. Ο.Ε (Φαρμακίδου 2, Ηλιούπολη) και «Ανέλιξη Πρέσβης Γ.- Τσαρπαλής Α. Ο.Ε.» (Γράμμου 24, Αγία Μαρίνα, Ηλιούπολη) απέλυσαν, μετά από 7 και 8 χρόνια εργασίας, με αλλεπάλληλες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, 10 καθηγητές που υπερασπίστηκαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις δουλοπαροικίας, δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας που μείωσε δραματικά τις ώρες εργασίας τους και στη συνέχεια τους απέλυσε. Από τους 10 απολυμένους οι 4 δεν μπορούν να βρουν δουλειά, γιατί είναι στη «μαύρη λίστα» της εργοδοσίας.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) και η Επιτροπή αλληλεγγύης, που σχηματίστηκε από εργαζομένους και ανέργους, σωματεία, συλλογικότητες σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές, στηρίζουν τον αγώνα των καθηγητών που απολύθηκαν από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη» για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την καταβολή των δεδουλευμένων (23.000 Ευρώ) που τους οφείλουν οι εργοδότες Α.Τσαρπαλής-Γ.Πρέσβης. Από τον Ιούλιο του 2013 έχουν γίνει 6 κινητοποιήσεις έξω από τα φροντιστήρια. Στην πανεργατική κινητοποίηση στις 3 Νοέμβρη έγινε απεργιακός αποκλεισμός. Στις κινητοποιήσεις η εργοδοσία καλεί τους μηχανισμούς καταστολής, αλλά απαιτούμε και επιβάλουμε, κάθε φορά, να απομακρυνθούν. Έτσι έγινε και στην τελευταία κινητοποίηση στις 9 Απρίλη 2014. Η εργοδοσία έκλεισε το φροντιστήριο την ημέρα της 24ωρης πανεργατικής απεργίας, ενώ κάλεσε και το διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ηλιούπολης με 4 όργανα και περιπολικό, να βρίσκονται έξω από αυτό. Οι συγκεντρωμένοι επιβάλαμε να απομακρυνθούν από τον χώρο της κινητοποίησης.

Στις 18 Μάρτη εκδικάστηκε η αγωγή που έχουμε καταθέσει για να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα.Eναντίον των συναδέλφων του κατέθεσε ο Γαβριήλ Λαμπάτος, ο οποίος παραδέχθηκε δημόσια ότι είχε ζητήσει από την εργοδοσία να απολύσει συνάδελφο του που διεκδικούσε να του καταβληθούν τριετίες, ενώ χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις έξω από τα φροντιστήρια, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων «πρωτόγνωρη συνδικαλιστική πρακτική, μπροστά στα μάτια μαθητών και γονέων»… Ο εργοδότης Τσαρπαλής κατέθεσε ότι οι απολυμένοι ήταν πολύ καλοί στο αντικείμενό τους, αλλά έλεγαν μες στην τάξη το σύνθημα: «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι»… Στην προσπάθειά του να νομιμοποιήσει την κατάθεσή του, ο Γ. Λαμπάτος δήλωσε ότι είναι μέλος του σωματείου Βύρωνας. Στη συνέχεια, στις 6 του Απρίλη, με ομόφωνη απόφασή της η Γενική Συνέλευση του σωματείου Βύρωνας, που ανήκει της δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τον διέγραψε ομόφωνα.

Η αλληλεγγύη εργαζομένων και ανέργων έχει συμβάλει καθοριστικά στη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων.

Η Αλληλεγγύη το όπλο των εργατών

Πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *