Eλεύθεροι οι νεοναζί εκτός Λαγού-Μιχαλολιάκου-Παππα / Φαρσοκωμωδία η “εξάρθρωση” της ΧΑ

66131_508169242605064_1543544696_nΤελικά η επιχείρηση “εξάρθρωσης” της “εγκληματικής συμμορίας” εξελίσσεται σε μιααπίστευτη φάρσα, με την ίδια ταχύτητα που οργανώθηκε από τα συνεταιράκια του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Όλοι οι συλληφθέντες της ΧΑ εκτός Λαγού αφήνονται ένας ένας ελεύθεροι, με εγγυήσεις και περιορισμούς της πλάκας. Μένει να δούμε σε λίγες ώρες αν θα συμβεί το ίδιο με τον Μιχαλολιάκο.
Δεν πρόκειται εδώ να ασχοληθούμε με την κουβεντούλα αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα στη δικογραφία που να επιβάλλουν την προφυλάκιση των στελεχών της ΧΑ. Αυτό που έχει σημασία είναι να βγουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα. Η υποτιθέμενη εξάρθρωση της ΧΑ ως εγκληματική συμμορία αποδεικνύεται περίτρανα ένα ανέκδοτο. Η ΧΑ “ενώπιον του νόμου” δεν υπέστη τελικά το παραμικρό πλήγμα. Απεναντίας τα θρασύδειλα στελέχη τους μπορεί να εμφανίζονται και ως διωκόμενοι από το κράτος των “προδοτών” και της “εθνικής μειοδοσίας”.
Η αριστερά που πανηγύριζε, είτε γιατί επιτέλους εφαρμόζεται ο νόμος έστω και αργοπορημένα, είτε για την μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που επέβαλε στην κυβέρνηση τη θέλησή του, ας αναρωτηθεί για την ανεπάρκεια και την ανοησία της.
Η ΧΑ ήταν είναι και θα είναι κόμμα της αστικής αντεπανάστασης και ανεξάρτητα από τον εκνευρισμό που προκαλεί στο ηγεμονικό τμήματα του αστικού μπλοκ εξουσίας, συνεχίζει να παραμένει μια ισχυρή εφεδρεία του συστήματος, και αυτό ακριβώς είναι που της ανταποδίδει μέσα σε λίγα 24ωρα.
Κάποτε ο Χίτλερ έμεινε στη φυλακή για το πραξικόπημα της μπυραρίας για 4-5 μήνες για να γίνει 9 χρόνια αργότερα καγκελάριος της Γερμανίας με την αρωγή σύσσωμης της αστικής δεξιάς και του κέντρου εκείνης της εποχής. Τώρα ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του εξέτισε 4-5 μέρες στα κρατητήρια παριστάνοντας τον διωκόμενο του κράτους. Ενός κράτους που εδώ και χρόνια συνεργάζεται συστηματικά με τις συμμορίες του “φύρερ”. Μήπως να περιμένουμε ότι κατ’ αντιστοιχία με τον Χίτλερ σε 9 μήνες θα τον δούμε και πρωθυπουργό. Αστεία πράγματα συμβαίνουν στη χώρα του Χρύσανθου, του Φαήλου και του πρωθυπουργού τους.
Ας γίνουν όλα αυτά τα ανεκδιήγητα καραγκιοζιλίκια που συμβαίνουν μες τα μάτια μας, ένα μάθημα για την πραγματικότητα και ας τελειώνουμε μια και καλή με τα παραμυθάκια.
Ο αγώνας με τους φασίστες θα είναι σκληρός και αδυσώπητος. Μαζί και με το κράτος έκτακτης ανάγκης που δεν μπορεί παρά τελικά να αναγνωρίζει την προφορά των συμμάχων του.
Κανένας αγώνας ενάντια στο μνημόνιο και τις συνέπειές του δεν μπορεί να συνεχιστεί όσο δεν τσακίζονται στους δρόμους οι συμμορίες των ναζιστών, και όσο η ελληνική εργατική τάξη δεν συνειδητοποιεί ότι ο εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι ταξικός αγώνας, είναι αγώνας ενάντια στην εμπροσθοφυλακή της αστικής αντεπανάστασης, είναι αγώνας για την φυσική επιβίωση της οργανωμένης εργατικής τάξης και των δομών της.

Πηγή:http://avantgarde2009.wordpress.com/

συνεχής ενημερωση:Eλεύθεροι οι νεοναζί εκτός Λαγού

11 απαντήσεις στο “Eλεύθεροι οι νεοναζί εκτός Λαγού-Μιχαλολιάκου-Παππα / Φαρσοκωμωδία η “εξάρθρωση” της ΧΑ”

  1. κ.ο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ: Για την απελευθέρωση των χρυσαυγιτών

    Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης, του εκφασισμού του κράτους και της κοινωνίας!
    Κάτω η κυβέρνηση που εξέθρεψε και υπέθαλψε τους φασίστες και τώρα τους αφήνει ελεύθερους!
    Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα 24ωρα για να αποκαλυφθεί η μικροπολιτική σκοπιμότητα της αντιμετώπισης από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της «εγκληματικής οργάνωσης» Χ.Α.

    Η απελευθέρωση του «επιχειρησιακού αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης» και άλλων ηγετικών στελεχών της αποδεικνύει ότι η συγκυβέρνηση και το ίδιο το κράτος, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να την εξαρθρώσουν και να τιμωρήσουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των εκατοντάδων εγκληματικών ενεργειών της οργάνωσης, με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.
    Το θέαμα που στήθηκε τις προηγούμενες μέρες για να κατευνάσει την οργή του δημοκρατικού λαού από την αποτρόπαια δολοφονία, μετατρέπεται σε μπούμερανγκ για τη συγκυβέρνηση, η οποία αφήνει ανεκπλήρωτο το λαϊκό, περί δικαίου, αίσθημα.

    Η κυβέρνηση και το κράτος προσπάθησαν να αξιοποιήσουν και να οικειοποιηθούν την αντιφασιστική διάθεση και πάλη του λαού, η οποία εκφράστηκε με μαζικό τρόπο μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές της Χ.Α.
    Ο κ. Σαμαράς δήλωσε από την Ουάσιγκτον, ότι:«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή»!
    Και συνέχισε στη βάση του δόγματος των δύο άκρων: «… η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ…»!!!
    Ο κ. Σαμαράς ταύτισε την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α με την πολιτική θέση κομμάτων και οργανώσεων, για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ!
    Στο πρώτο σκέλος της δήλωσής του ο Σαμαράς διαψεύστηκε παταγωδώς! Στο δεύτερο, η ίδια η Αριστερά και το κίνημα πρέπει να τον διαψεύσουν!

    Η κυβέρνηση και το ίδιο το κράτος στόχευαν με την σύλληψη της ηγεσίας της Χ.Α:

    Στη στήριξη της συγκυβέρνησης, στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής, στην εξασφάλιση της κοινοβουλευτικής πρωτιάς της ΝΔ με την αποκόμιση πολιτικών και εκλογικών κερδών από τους ψηφοφόρους της ΧΑ και όχι μόνο, προς την οποία είχε σοβαρές διαρροές
    στην «δημοκρατική αναβάπτισή της» με τη δήθεν πάταξη των ναζιστών
    στην αλλαγή της πολιτικής ατζέντας και τον παροπλισμό του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την παύση των αγώνων, ενόψει της υπογραφής ενός νέου μνημονίου και της λήψης νέων αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων (μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ, παραπέρα απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων κ.ά.)
    στην αντιδραστικοποίηση της νομοθεσίας και της κατασταλτικής δράσης και κρατικής παρέμβασης στο πλαίσιο της πολιτικής που συμπυκνώνεται στο δίπτυχο «νόμος και τάξη»
    στον εξαγνισμό της φασιστικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα

    Για την απελευθέρωση των ηγετικών στελεχών της «εγκληματικής οργάνωσης, φαίνεται ότι πρυτάνευσαν το ιδιοτελές συμφέρον των καπιταλιστών, της κυβέρνησής και του κράτους τους, για το από κοινού, με τους ναζιστές, τσάκισμα του εργατικού κινήματος.
    Η δικαιοσύνη απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι μονόφθαλμη: σε πολλές περιπτώσεις σύλληψης αγωνιστών του κινήματος και αντίθετων με την κυρίαρχη ιδεολογία, πρόκρινε την πολύμηνη προφυλάκιση των κατηγορουμένων. Τώρα, άφησε ελεύθερους τους αρχηγούς μιας εγκληματικής οργάνωσης, αυτούς που κατηγορούνται για την παράβαση ολόκληρου του ποινικού κώδικα!
    Οι ναζιστές, οι οποίοι λούφαξαν κυριολεκτικά τις προηγούμενες μέρες και μόνο μια εκατοντάδα από αυτούς συμπαραστάθηκε στους αρχηγούς τους, και δεν τολμούσαν να ανοίξουν ούτε τα γραφεία τους, τώρα θα αποθρασυνθούν και θα επιστρέψουν δριμύτεροι. Υπεύθυνοι και υπόλογοι για την όποια επίθεση συμβεί από εδώ και στο εξής, θα είναι, εκτός από την Χ.Α., η συγκυβέρνηση και το ίδιο το κράτος!

    Το λόγο τώρα πρέπει να πάρει το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα! Με μαζικές ενωτικές αντιφασιστικές και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια να παλέψει για την ανατροπή της συγκυβέρνησης, την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών, που είναι υπεύθυνοι για τα εκατοντάδες εγκλήματα που διαπράχτηκαν, τη διάλυση των ταγμάτων εφόδου και τον πλήρη αφοπλισμό και την διάλυση της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α.
    Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις για τα αυτονόητα, για ψωμί, δουλειά με δικαιώματα, υγεία-πρόνοια-παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, αλλά ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια εγκληματική οργάνωση όπως είναι η Χ.Α!
    Η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια τέτοια κυβέρνηση!
    Για αυτούς τους στόχους όμως απαιτείται κάτι περισσότερο από την απλή ενδυνάμωση του αντιφασιστικού μετώπου. Απαιτείται κάτι περισσότερο από την ανάπτυξη των εργατικών αγώνων ενάντια στην καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειες της, τη βάση δηλαδή πάνω στην οποία αναπτύσσεται το φαινόμενο του φασισμού.
    Αυτό που απαιτείται είναι οι αριστερές, και κυρίως οι επαναστατικές, κομμουνιστικές, δυνάμεις να μετατρέψουν αυτόν τον αγώνα σε καθαρά πολιτικό αγώνα, σε αγώνα για την εξουσία στο σήμερα, στο τώρα.
    Ο φασισμός αναπτύσσεται πάνω στο έδαφος της αποτυχίας και της ήττας των εργατικών αγώνων και της αδυναμίας των οργανώσεων της εργατικής τάξης, συνδικαλιστικών και πολιτικών, να δώσουν επαναστατική λύση στα προβλήματα της εργατικής τάξης.
    Η αριστερά που περιορίζεται στην αστική νομιμότητα, που περιμένει να της πέσει η εξουσία στα χέρια σαν ώριμο φρούτο και περιορίζει την δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης στα όρια μιας εκλογικής αναμέτρησης, που μεταθέτει την επαναστατική ρήξη στο μακρινό μέλλον, που την εναποθέτει απλώς στην ανάπτυξη του κινήματος, είναι αριστερά της ήττας και θα μετατρέψει τον ίδιο της τον εαυτό σε θύμα της εκφασισμένου αστικού κράτους και των παρακρατικών οργανώσεών του.
    Το ίδιο το μαζικό κίνημα, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, πρέπει να παλέψει για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και την εγκαθίδρυση μιας δικής του, μιας εργατικής κυβέρνησης, η οποία, στηριγμένη στο ίδιο το κίνημα, να ικανοποιήσει τις εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις σχετικά με τα εργασιακά, τα κοινωνικά και τα πολιτικά του δικαιώματα.
    Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να τιμωρήσει παραδειγματικά τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, τους δράστες και τους αυτουργούς πολλών άλλων εγκλημάτων των φασιστών, και να αποδώσει έτσι δικαιοσύνη.
    Μια τέτοια κυβέρνηση θα καταργήσει το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις και τους αντεργατικούς νόμους, θα διαγράψει το δημόσιο χρέος, θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο, θα βγάλει την χώρα από το ευρώ και την ΕΕ. Θα ικανοποιήσει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κινήματος. Θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές ομάδες, συμμορίες και οργανώσεις.
    Για την έξοδο από την παρούσα καπιταλιστική κρίση (η οποία τροφοδότησε το φασισμό) και την πολιτική των μνημονίων (η οποία γιγάντωσε τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις) από την σκοπιά της εργατικής τάξης.

    Αθήνα, Τετάρτη, 2 Οκτώβρη 2013
    Το Γραφείο της ΠΕ
    της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
    http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2369.html

  2. Φασισμός και Θέαμα
    Του Ελευθεριακού

    Έγινε ο Ναζισμός μαζί και ο “πολιτικός ακτιβισμός” του, μαζικό ενημερωτικό θέαμα.
    Πριν λίγο καιρό ήταν ως επί το πλείστον … lifestyle θέαμα και ακρόαμα, κάποιοι τον έβρισκαν και χαριτωμένο και φώλιαζε φιλόξενα σε κυριακάτικα ένθετα και μεσημεριανές εκπομπές.

    Με αυτό τον τρόπο ξέπλεναν τους εγκεφάλους αναγνωστών-τηλεθεατών από αυτά τα έστω λειψά κοινοβουλευτικοδημοκρατικά ανακλαστικά και βουτούσαν τους εγκεφάλους τους στην ανοχή της φασιστικής αισθητικής και του λόγου, στις σβάστικες και σε φτηνά αστειάκια με τον Γερμενή, τον Κασιδιάρη, τον Παναγιώταρο και τον Μιχαλολιάκο, ρεπορτάζ για τη ζωή τους και τις γκόμενές τους.

    Αυτή η ομάδα των Ναζιστών αποτελούσε παράλληλα το περιοδεύον τσίρκο τηλεοπτικών φασιστοειδών δημοσιογράφων τύπου Αναστασιάδη, Ευαγγελάτου (τον θυμάμαι σαν τώρα να υποστηρίζει τους σφαγείς, αλλά πάνω από όλα Ομόδοξους Σέρβους) Κουρή, Τράγκα κ.α., που από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά πάντα στο όνομα της Δημοκρατίας καλούσαν στις εκπομπές τους Ναζί και χαριεντίζονταν μαζί τους, με βλέμμα άλλοτε φόβου, άλλοτε συγκατάβασης και άλλοτε επιτηδευμένης σκληρότητας, ο καθένας πάντα με το δικό του, προσωπικό στυλ.
    Αναγνώστες δε εφημερίδων, που δεν είναι καν αναγνώστες, αλλά καταναλωτές άποψης και κουτσομπολιού, ασχολούνταν με το “πολιτιστικό” ένθετο εφημερίδων στυλ “Πρώτο Θέμα”, εφημερίδων που εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονταν έχουσες τεκμηριωμένη και σαφή πολιτική άποψη, αφού πλασάρονταν ως αντικειμενικές (αλήθεια τί σημαίνει αντικειμενικότητα και πώς εξάγεται, όποιος την κατέχει να με ενημερώσει), αλλά ουσιαστικά έσπρωχναν τους αναγνώστες-καταναλωτές στην ανεκτικότητα προς τον φασισμό, τις μεθόδους και τα σύμβολά του.

    Στο όνομα της Δημοκρατίας οι επικίνδυνοι, στο όνομα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, στο όνομα της ελευθερίας των απόψεων.

    Ποιών απόψεων όμως;

    Των ανελεύθερων, αυτών που δεν αποδέχονται όχι αυτήν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά ούτε καν την Δημοκρατία ως πολιτειακό σύστημα, ως πολιτική ποιότητα.
    Τούς έδιναν έδαφος να αναπτύσσουν τις “αντικαπιταλιστικές” τους εξάρσεις και να υποστηρίζουν χωρίς ουσιαστικό αντίλογο τις ολοκληρωτικές τους απόψεις, προβάλλοντας σχεδόν ανενόχλητοι το αντικομμουνιστικό τους μένος μπροστά σε ανιστόρητους δημοσιογράφους ή ακόμα και αντιμέτωποι με εκπροσώπους του Κ.Κ.Ε., που δεν μπορούσαν καν να παραδεχτούν ότι π.χ. αυτό το περιβόητο “Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης” ή αλλιώς “Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ” είχε όντως υπογραφεί και ότι αλήθεια είναι πως η άποψη του τότε Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος άργησε κανά χρόνο να παρουσιαστεί με ισχυρό τρόπο εναντίον των Γερμανών κατακτητών.

    Μερικές φορές στο Κ.Κ.Ε. ταιριάζει η ατάκα του Νίκου Καλογερόπουλου στο “Μάθε παιδί μου γράμματα”: “Την αλήθεια ρε, την αλήθεια”.

    Όλοι αυτοί οι δημοσιογραφίσκοι, γιατί περί τέτοιων πρόκειται, δεν γνώριζαν ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός ισούται με βία, σημαίνει βία, η βία αποτελεί σαρξ εκ της σαρκός του, είναι τα μόρια του πυρήνα του;

    Εδώ, δεν πρόκειται για κάποια παρέκκλιση από τις βασικές αρχές κάποιας ιδεολογίας, επειδή μοιραία τη διαχειριζόμαστε εμείς, οι ατελείς άνθρωποι, εδώ πρόκειται για την ουσία της ιδεολογίας, για τα συστατικά του βασικού της πυρήνα, για τις μεθόδους πολιτικής πάλης και προπαγάνδας, που χρησιμοποίησε το NSDAP και όλα τα μεταπολεμικά κόμματα και οργανώσεις ίδιας ή παρόμοιας απόχρωσης.

    Μιλάμε για την κατεξοχήν ιδεολογία του Θανάτου Και του Μίσους προς το Διαφορετικό.
    Και τα διαφορετικά για τους Ναζί είναι σχεδόν οτιδήποτε δεν είναι μαζί τους ενώ έχουν και μια εκπληκτική ικανότητα να αλλάζουν το διαφορετικό κατά πώς τους γουστάρει.
    Και μια και αναφερόμουν στην ουσία της Μισάνθρωπης Ιδεολογίας τους, δε θα ήταν για παράδειγμα εντελώς οξύμωρο και γελοίο να παρακολουθείς έναν φιλελεύθερο να επιχειρηματολογεί εναντίον των οικονομικών αγορών ή έναν αναρχικό να ήταν υποστηρικτής του καπιταλισμού και πολέμιος εννοιών όπως αλληλεγγύη και συλλογικότητα;

    Δε θα σου προξενούσε εντύπωση; Θα το πίστευες;

    Το ίδιο λοιπόν δεν είναι να ακούς έναν εθνικοσοσιαλιστή ή φασίστα να ισχυρίζεται ότι καταδικάζει τη βία ως συστατικό του πολιτικού του αγώνα;

    Το επιχείρημα λοιπόν των τελευταίων ημερών αυτών των άσχετων “δημοσιογράφων” και των πολιτικάντηδων που τους πλαισιώνουν, πως “άλλο η ιδεολογία, μπορείς να έχεις όποια θες, άλλο όμως η βία” είναι τόσο ηλίθιο, ανιστόρητο, ανεγκέφαλο και μη πολιτικό, που προφανώς θα έχανε κάποιος τα λόγια του αν συζητούσε μαζί τους και προσπαθούσε να τους εξηγήσει το εξής απλό: Εθνικοσοσιαλισμός=Βία.

    Δεν υπάρχει “ναι μεν, αλλά…”, είναι ξεκάθαρο.

    Μια μικρή ματιά, ένα ξεφύλλισμα του Χιτλερικού ” Ο Αγών μου” πείθει κι έναν πολιτικά τυφλό για το λόγου το αληθές.

    Μια ιδεολογία που εντέχνως προσπαθούσαν και προσπαθούν ακόμα και τώρα να κρύψουν ο Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρά του.

    Το ίδιο βέβαια ισχύει για την κοσμοθεωρία του Εθνικισμού, όπως την ονομάζουν οι θιασώτες της, προσπαθώντας να την ενδύσουν με ένα σχεδόν θρησκευτικό φωτοστέφανο.

    Εθνικισμός= Βία, και να αφήσουν τα φληναφήματα ότι αυτοί δε θέλουν το κακό των άλλων εθνών κτλ γιατί και οι άλλοι εθνικιστές τα ίδια λένε για το δικό τους έθνος.

    Ο Εθνικισμός είναι η θεωρία της προσπάθειας επιβολής του ενός έθνους πάνω στο άλλο και ανακαλύπτει την ουσία του στα χρόνια της νεωτερικότητας μέσα στα σπλάχνα του φιλελευθερισμού, που αποζητά “ζωτικό χώρο” για τους υποψήφιους και υπάρχοντες καπιταλιστές, ώστε να μπορούν να δρουν ανενόχλητοι.

    Ναζιστικές απόψεις που τα θρασίμια της Χρυσής Αυγής υποκρίνονταν πως δεν είχαν και έλεγαν σε όλους τους τόνους το γλυκανάλατο “Ο Ναζισμός είναι η εκδήλωση του Γερμανικού Ναζισμού, ο Φασισμός του Ιταλικού, εμείς είμαστε έλληνες Εθνικιστές”, ακριβώς το ίδιο επιχείρημα δηλαδή που επαναλαμβάνεται με την ταχύτητα του φωτός κι από τον επονομαζόμενο πατριάρχη του εγχώριου Εθνικισμού και ιδεολογικό τους μέντορα Κωνσταντίνο Πλεύρη.

    Κι όλοι βέβαια αυτοί οι δημοσιογράφοι, με τον τρόπο τους σιγόνταραν την ύπαρξη και την άνοδο της Ναζιστικής δράκας και στήνονταν τηλεοπτικά τραπέζια σε μικρά κανάλια (ειδικά στο extra 3 τη συχνή συνεπικουρία του Μυλωνάκη και του Φαήλου, αλλά και στο Kontra τη συνεπικουρία του Μέγιστου Πασόκου Πατριώτη Μάκη Κουρή και της περίφημης εφημερίδας του “Το Παρόν”), που οι οκτώ στους δέκα ήταν ακροδεξιοί, αλλά παρίσταναν τους αντικειμενικούς που κρατούσαν ίσες αποστάσεις (πώς γίνεται αυτό με τις ίσες αποστάσεις αλήθεια;), ένας δε από τους θαμώνες ήταν και ο νυν συνήγορος του Κασιδιάρη, που απεπέμφθη από τη Νέα Δημοκρατία, όχι βέβαια λόγω των εκπεφρασμένων ακραίων του απόψεων, αλλά επειδή θα κοουτσάρει νομικά τον Κασιδιάρη.

    Πλήρης πολιτικάντικη υποκρισία.

    Μα ο άνθρωπος φασιστοειδές ήταν και πριν, τώρα το καταλάβετε, τώρα που υπερασπίζεται τον Κασιδιάρη σύντροφοι της Νέας Δημοκρατίας;

    Θέαμα λοιπόν και μάλιστα υποκριτικό και άσχημο, πολιτικοί που είτε είναι θεωρητικά άσχετοι είτε παίζουν εκλογικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια βαφτίζοντας το ψωμί παντεσπάνι.

    Η ελληνική κοινωνία εθίστηκε στην πορεία της προς τον φασισμό, προϊούσης και της επέλασης του ΛΑ.Ο.Σ τα προηγούμενα χρόνια, της πλήρους εκφασιστικοποίησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της… υπευθυνότητας της… Δημοκρατικής Αριστεράς και της ανάληψης της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από τον πολύ ματσό Σαμαρά, που μάς έπεισαν ότι για όλα φταίμε εμείς και… οι μετανάστες.

    Κι όσο κι αν ο Βορίδης έχει προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας αστειευόμενος πως τη δεκαετία του ’80 ήταν ένας “ακτιβιστής της Δεξιάς”, δε μάς πείθει πως έχει αλλάξει απόψεις, παρά μόνο ότι και αυτός, όπως και οι ομοϊδεάτες του Χρυσαυγίτες χρησιμοποίησε το όχημα του κοινοβουλευτισμού, ώστε να κάνει πράξη τον εθνικισμό του και τον όψιμο οικονομικό φιλεύθερισμό του.

    Άλλωστε, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την αφίσα του Λεπενικού “Ελληνικού Μετώπου” που ανέγραφε “Φωτιά Και Τσεκούρι Στους Προσκυνημένους”, οικονομικούς και εθνικούς, ούτε την κοινή του κάθοδο με τον αντισημίτη Πλεύρη και την “Πρώτη Γραμμή” του σε δημοτικές εκλογές, τις ομιλίες του σε ημερίδα του… Λιακόπουλου για τον Μεγάλο Αλέξανδρο κι άλλα πολλά.

    Δεν ήταν τόσο μικρός ώστε να δικαιολογείται, όπως επιχειρεί να κάνει σήμερα, με την ανάληψη της προεδρίας της νεολαίας Ε.Π.ΕΝ.

    Όλα στο μίξερ του θεάματος δεν μπορούν να μπουν, ούτε οι συλλήψεις, ούτε τα φτυσίματα, οι σφαλιάρες και οι κλωτσιές.

    Ο Εθνικισμός δεν μπορεί να γεννήσει επαναστάτες, αλλά μόνο κολοπαιδαράδες, που νομίζουν ότι γαμάνε και δέρνουν.

    Επειδή όμως δεν είναι όλα ούτε αστεία ούτε θεαματικά, επειδή ο θάνατος, τα μαχαίρια κι ο τσαμπουκάς δεν μπορούν να γίνουν καθημερινό θέαμα σήμερα, που θα αναλώνεται και θα ξεχνιέται στο αύριο, ας προσέχουμε μήπως αυτή η ηλίθια, επικίνδυνη κυβέρνηση και οι μεθοδεύσεις της γυρίσουν για μια ακόμη φορά προς τα εμάς με εντατικότερη και χυδαιότερη μορφή, αφού μάς έχουν επιφυλάξει το ρόλο του αντίθετου άκρου από αυτό των φασιστών.

    Τόσο θέαμα, τόση κενότητα, τόσο επικίνδυνοι, τόσο Φασίστες;
    http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6787.html

  3. Ο/Η Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού λέει:

    Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

    Δελτίο Τύπου

    Φόνοι, απόπειρες ανθρωποκτονίας, ξυλοδαρμοί, ρατσιστικές επιθέσεις, μαστροπεία, παραχάραξη, εκβιασμοί, μαύρο χρήμα, στρατολόγηση ανηλίκων, οπλοστάσιο, τάγματα εφόδου, εγκληματική οργάνωση …

    Η Ελληνική Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, με απλούς περιοριστικούς όρους. “Δεν είναι ύποπτοι φυγής”.”Δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων κακουργημάτων”

    Την ίδια στιγμή τέσσερις αγωνιστές, με λευκό ποινικό μητρώο, από τη Χαλκιδική βρίσκονται εδώ και έξι μήνες προφυλακισμένοι, χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς να έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις προφυλάκισης.

    Η απόφαση αυτή είναι προκλητική, για κάθε έντιμο άνθρωπο. Είναι προκλητική για τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής. Παραβιάζει κάθε κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται τη θεωρία των δύο άκρων κατά βούληση.

    Το σόου των δύο άκρων αποδίδει καρπούς. Σ΄αυτό το σόου εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημοκρατία και δικαιοσύνη.
    Η Δικαιοσύνη έχει δεμένα τα μάτια και τώρα της βούλωσαν και τα αυτιά.
    Δεν ξέρουμε πότε θα της κλείσουν και το στόμα.

    Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

    Πηγη:http://ierissiotes.blogspot.gr

  4. Το Ναζισμό μπορεί να τον τσακίσει μόνο το ενωμένο αντιφασιστικό κίνημα!
    Ανακοίνωση του Antinazi Zone – Y.R.E.

    Η προσωρινή αποφυλάκιση Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου, ειδικά αν γίνει το ίδιο και με τους Μιχαλολιάκο – Παππά τις επόμενες μέρες, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το τσάκισμα των Ναζί είναι καθήκον του αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς και όχι της κυβέρνησης, των μηχανισμών της και των μεγαλοεκδοτών.

    Αφού επί 4 μέρες κυβέρνηση και κανάλια μας βομβάρδιζαν για τα ακλόνητα στοιχεία που έχουν σε βάρος των Χρυσαυγιτών, για το ότι είναι εγκληματική οργάνωση κοκ τώρα αφήνουν ελεύθερα τα ηγετικά της στελέχη – πλην του Λαγού – μέχρι να γίνει η δίκη, γιατί δεν είχαν επαρκή στοιχεία για την προφυλάκισή τους.

    Αυτό επιτρέπει στους Χρυσαυγίτες να μιλούν για αστήρικτες διώξεις, να πανηγυρίζουν, να προκαλούν και να ανακτούν μέρος του χαμένου τους ηθικού. Ταυτόχρονα τους επιτρέπει να αναδιοργανωθούν και να παριστάνουν τους απελευθερωμένους αντισυστημικούς αγωνιστές.

    Η κοινωνία μπερδεύεται ακόμα περισσότερο και οι θεωρίες συνωμοσίας οργιάζουν. Ότι δηλαδή όλο αυτό το σκηνικό ήταν προσχεδιασμένο, ότι κάτι υπάρχει πίσω από την υπόθεση, ότι έγινε συμφωνία κοκ.

    Το αντιφασιστικό κίνημα και η αριστερά πρέπει να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να βάλουν δυναμικά στην ατζέντα τα βασικά:

    Έχουμε μια δολοφονία αντιφασίστα μουσικού του Π. Φύσσα από οργανωμένη ομάδα Χρυσαυγιτών
    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πορίσματος του αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου στις κατηγορίες κατά των Χρυσαυγιτών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται
    11 κακουργήματα που αφορούν: 5 ανθρωποκτονίες ή απόπειρες ανθρωποκτονίας, 2 σοβαρούς τραυματισμούς, 2 ένοπλες ληστείες, 2 εκρήξεις.
    Ύπαρξη οπλοστασίου σε μία ή περισσότερες κρυψώνες
    Πυρήνες των Ναζί σε όλο τον κρατικό μηχανισμό: αστυνομία, Ασφάλεια, ΕΥΠ
    Στρατόπεδα εκπαίδευσης Ταγμάτων Εφόδου σε Μάνδρα, Μαλακάσα, Σαλαμίνα

    Όλα αυτά ξεκαθαρίζουν την εικόνα για το ποια είναι η Χρυσή Αυγή και δικαιώνουν όλους όσους με επιμονή και υπομονή καταγγέλλαμε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης των Ναζί αυτό που αποκαλύπτεται σήμερα:

    ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια ακόμα πολιτική άποψη αλλά μια ναζιστική συμμορία δολοφόνων-ληστών-νονών της νύχτας. Που την γεννάει και την εκτρέφει η κρίση του συστήματος και η ανάγκη των πολιτικών κομμάτων που το υπηρετούν για ένα ναζιστικό παρακράτος που να μπορεί να κάνει όσα το επίσημο κράτος δεν μπορεί ενάντια στο κίνημα και την Αριστερά.
    το Ναζισμό δεν πρόκειται να τον τσακίσουν ούτε ο Δένδιας, ούτε ο Βορίδης ούτε και ο Μπόμπολας. Μπορεί να τον τσακίσει μόνο το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα.

    Το σύστημα χρειάζεται μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή

    Χρειάστηκε να έρθει η δολοφονική επίθεση-ενέδρα 50 χρυσαυγιτών στο Πέραμα σε βάρος μελών του ΚΚΕ και κυρίως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη για να αποφασίσει η κυβέρνηση ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική κυβέρνηση.

    Ως διά μαγείας μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκαν τα στοιχεία, οι μάρτυρες, τα τηλέφωνα για να τυλιχτούν σε ένα χαρτί ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του.

    Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση αυτή όπως και οι προηγούμενες και τα φιλικά τους ΜΜΕ τα ήξεραν όλα εδώ και χρόνια. Ήθελαν όμως την Χρυσή Αυγή για να απειλούν το κίνημα και να δηλητηριάζουν με το ρατσιστικό δηλητήριο απελπισμένους ανθρώπους προκειμένου να διασπαστεί το κίνημα σε έλληνες και ξένους, να γίνουν ζούγκλα οι γειτονιές και να εμφανίζεται η κυβέρνηση ως Πόντιος Πιλάτος και διαιτητής. Να ξεχάσουμε ότι οι μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης – Τρόικα δημιουργούν την κρίση και την απελπισία και αντί να στρέφουμε τα βέλη μας ενάντια στην κυβέρνηση, να τσακώνονται οι φτωχοί και οι άνεργοι μεταξύ τους.

    Άλλωστε ένα τμήμα υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης (Φ. Κρανιδιώτης, Χ. Λαζαρίδης, Β. Πολύδωρας) και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ (Μ. Παπαδημητρίου) αναζητούσαν μια «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή» για κυβερνητική συνεργασία.

    Τώρα όμως η Χρυσή Αυγή πήγαινε να ξεφύγει από τον έλεγχο. Εμφανιζόταν 3ο κόμμα στις δημοσκοπήσεις και απειλούσε να πάρει δήμους στα χέρια της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

    Επιπλέον η δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε ένα ηλεκτροσόκ στην κοινωνία. Ακόμα και ένα στρώμα ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής που δεν είναι Ναζί κλονίστηκαν στην θέα ενός έλληνα δολοφονημένου λέγοντας: « ε όχι κι έτσι»

    Ξέσπασε ένα μαζικό αντιφασιστικό κύμα διαδηλώσεων πανελλαδικά. Έγιναν συνολικά:

    35 πορείες πανελλαδικά την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη
    20 πορείες πανελλαδικά την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη
    Δεκάδες ακόμα πορείες σε άλλες πόλεις ή σε γειτονιές της Αθήνας
    Ειδικά η πορεία της Αθήνας προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Μεσογείων ήταν η μαζικότερη αντιφασιστική πορεία στο κέντρο εδώ και πολλά χρόνια παρά την άρνηση των ηγεσιών τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ να την στηρίξουν.

    Αυτό στρίμωξε την κυβέρνηση που επιχείρησε μια φυγή προς τα εμπρός. Δεν συνέλαβε απλά κάποια στελέχη που έδωσε ο δολοφόνος Ρουπακιάς αλλά σχεδόν όλη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και αστυνομικούς που την βοηθούσαν.

    Έτσι κερδίζει εντυπώσεις, δημιουργεί την αίσθηση της πυγμής, ελπίζει να ξανακερδίσει χαμένους ψηφοφόρους από την Χρυσή Αυγή προς την ΝΔ και αποδυναμώνει σημαντικά την Χρυσή Αυγή ακόμα κι αν αποφασίσει να αλλάξει όνομα.

    Όλοι στον αγώνα, για να σβήσει ο Ναζισμός

    Με τις επίσημες πια αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χ.Α. το κίνημα έχει στα χέρια του μια σημαντική ευκαιρία. Να δώσει ένα σαρωτικό χτύπημα στο ναζισμό χωρίς καμία αυταπάτη ότι αυτό μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη.

    Το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, στηριγμένο:

    – Στις δεκάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια

    – Στις περισσότερες από 60 αντιφασιστικές επιτροπές πανελλαδικά ενώ συνεχώς δημιουργούνται καινούργιες

    Μπορεί να πολλαπλασιάσει τις αντιφασιστικές επιτροπές πανελλαδικά. Να οργανώσει μια διαρκή εκστρατεία που να απαντάει πολιτικά στο δηλητήριο του ρατσισμού και του ναζισμού.

    Να οργανώσει σε κάθε χώρο και γειτονιά ομάδες αυτοάμυνας και γρήγορης κινητοποίησης για να εμποδίσει περιστατικά παρόμοια με αυτό που οδήγησε στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Να αποκρούσει αποφασιστικά τις θεωρίες των 2 άκρων και τις απειλές Βορίδη (πρώην σ. του Μιχαλολιάκου στην χουντική ΕΠΕΝ) ότι αυτές οι κατηγορίες μπορεί να ισχύσουν και ενάντια στην αριστερά και στο κίνημα.

    Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας

    Παλεύουμε για:

    Ισόβια στην ηγεσία όλης της ναζιστικής συμμορίας
    Οριστική διάλυση της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της (Αυτόνομοι Μαίανδροι, Πατριωτικές Κινήσεις κτλ), δήμευση των περιουσιακών της στοιχείων, κλείσιμο γραφείων και εντύπων.
    Ξήλωμα όλων των ναζιστών από τα σώματα ασφαλείας, την Δικαιοσύνη, τον τύπο, τα συνδικάτα.
    Εκστρατεία στους χώρους της νεολαίας (σχολεία, σχολές, γήπεδα, πολιτισμό) για απομόνωση των Ναζί και των ιδεών τους.

    Ένας είναι ο δρόμος – η πάλη για το χτίσιμο μαζικών ενωτικών αντιφασιστικών επιτροπών. Που πέρα από την άμυνα στις φασιστικές επιθέσεις, που όσο και αν υποχωρήσουν σήμερα αυτό θα είναι προσωρινό, θα ασχολούνται με την αλληλεγγύη σε όλους τους φτωχούς άνεργους και πεινασμένους που το σύστημα πετάει στην άκρη. Και που θα δικτυωθούν σε επίπεδο πόλεων και πανελλαδικά σε μετέπειτα στάδιο.

    Το χρωστάμε στον Παύλο Φύσσα. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Το χρωστάμε στις γενιές που θυσιάστηκαν και σε αυτές που έρχονται. Το χρωστάμε σε όλους όσους έχουν όνειρα για ένα καλύτερο, ανθρώπινο μέλλον.

  5. α μας βρει μπροστά τους η απόπειρα δημιουργίας φασιστικού “σωματείου” στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

    Δελτίο τύπου 04.10.2013

    Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας (ΕΛΚΔ) ευχαριστεί τους εκατοντάδες αντιφασίστες συναγωνιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για την δημιουργία Αντιφασιστικού Συντονισμού στις πόλεις Περάματος Κερατσινίου Δραπετσώνας.

    Η συνέλευση που έγινε χθες Πέμπτη 3/10 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατσινιού, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος προβληματισμός για τους τρόπους και τις μορφές δράσης, απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό, στις εργατογειτονιές του Πειραιά.

    Ακούστηκαν πολλές σκέψεις και ιδέες και το πιο σημαντικό συνοδεύτηκαν από συγκεκριμένες προτάσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότεροι συναγωνιστές τόνισαν την ανάγκη να αναπτυχθεί η αντιφασιστική δράση στα σχολεία, με τη συνεργασία μαθητών, γονιών, καθηγητών, προβάλλοντας τις αντιφασιστικές παραδόσεις της περιοχής μας.

    Με την ίδια ένταση τέθηκε το ζήτημα, να μην επιτρέψουμε να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Οι φασίστες θα μας βρουν μπροστά τους αν επιχειρήσουν να δημιουργήσουν φασιστικά ‘’σωματεία’’ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και οπουδήποτε αλλού, ή επιδιώξουν να στήσουν στις γειτονιές μας ρατσιστικές-φασιστικές ‘’διανομές’’ τροφίμων κλπ.

    Η πρωτοβουλία της ΕΛΚΔ που μοναδικό στόχο είχε να ενώσει σε ένα δυνατό Αντιφασιστικό Συντονισμό, δυνάμεις και φορείς αγωνιστών, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, νομίζουμε ότι απέδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα, και ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία του Αντιφασιστικού Συντονισμού Κερατσινίου- Δραπετσώνας- Περάματος.

    Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαθητές, άνεργοι και εργαζόμενοι, νέοι και νέες αντιφασίστες που δρουν στις γειτονιές, νέοι από ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα και νοσοκομειακοί γιατροί, γονείς και εκπαιδευτικοί που καθημερινά αντιστέκονται σ την προσπάθεια των φασιστών να δηλητηριάσουν με τις ιδέες τους τα μικρά παιδιά, πήραν το λόγο και όλοι μαζί συμφώνησαν ότι δεν χωρά άλλος εφησυχασμός, δεν υπάρχουν περιθώρια κατακερματισμού της δράσης.

    ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ, με συντονισμένες δράσεις σε συνεργασία με σωματεία συλλόγους, σχολεία , συλλογικότητες, πόρτα πόρτα στις γειτονιές, να τσακίσουμε το φασισμό, να ανατρέψουμε τις αιτίες και τις πολιτικές που τον γεννούν. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και οι κυβερνητικοί χειρισμοί σε καμιά περίπτωση δεν οδηγούν σε τσάκισμα της φασιστικής απειλής.

    Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός που όλοι μαζί αποφασίσαμε θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που τέθηκαν στη συζήτηση και τις επόμενες μέρες, θα ανακοινώσει τις πρώτες δράσεις που αποφασίστηκαν.

    Εμείς σαν Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας (ΕΛΚΔ) θα είμαστε συνοδοιπόροι σε κάθε δράση που θα αποφασίζει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου-Δραπετσώνας- Περάματος.

    Τηλέφωνο: 6930197726
    ergatikileshi.kd@gmail.com
    http://ergatikilesxi-kd.blogspot.gr

  6. Ιδού ο Όρκος των Χρυσαυγιτών – Βρέθηκε στο σπίτι του Παππά

    Ένα κείμενο με τον τίτλο “Όρκος Χρυσή Αυγή 30-6-1983″ έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές. Βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων και καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό των μελών της Χρυσής Αυγής ότι δεν ναζιστές.

    Στο κείμενο αυτό αναφέρονται φράσεις μίσους για “εχθρούς της φυλής” και του “Εβραίου υπανθρώπου”, ενώ τα μέλη που τον έχουν διαβάσει ορκίζονται “θυσία” ακόμα και με το αίμα τους.

    Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι στο τέλος του όρκου υπάρχει ο αγκυλωτός σταυρός των ναζί και με μεγάλα κεφαλαία γράμματα το όνομα: “A. HITLER”

    Το κείμενο -το οποίο αποκάλυψε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων- αναφέρει:

    “Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις το Μεγαλείο της Εθνικοσοσιαλιστικής Κοσμοθεωρίας, να αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις και αν χρειασθή να θυσιάσω ακόμη και τη ζωή μου μαχόμενος υπέρ των ιερών συμβόλων της φυλετικής Ιδέας.

    Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις διά την Νίκη του Εθνικοσοσιαλισμού, του οποίου Εθνικοσοσιαλισμού δι’ εμέ φορεύς είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εις τας γραμμάς του οποίου ορκίζομαι να είμαι ένας γενναίος, πειθαρχικός και πιστός Στρατιώτης.

    Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με φανατισμό και αποφασιστικότητα διά την εξόντωσι του βδελυρού, μισερού και αηδιαστικού εχθρού της φυλής, του παντοτεινού ενόχου της ιστορίας, του μοναδικού υπεύθυνου διά την παρακμήν της ράτσας μου και διά τον εκφυλισμό του πολιτισμού.

    Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις διά την οριστική συντριβή του Εβραίου υπανθρώπου. Εάν ποτέ προδόσω αυτόν τον όρκο, εύχομαι οι Συναγωνιστές μου να με τιμωρήσουν με τον πλέον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Μάρτυρές μου ας είναι οι θεοί, οι θεοί των Ελλήνων που μου έδωσαν την ευτυχία να γεννηθώ σ’ αυτήν την ιερή Γη.

    Ζήτω η νίκη Ζήτω ο Εθνικοσοσιαλισμός”

  7. Υπάρχουν σταγονίδια της Χρυσής Αυγής σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία και Στρατό, που εμποδίζουν τη λειτουργία των θεσμών
    Όταν συνομιλεί κανείς με τον Μανώλη Γλέζο για την επιστροφή του ναζισμού, οι πρόλογοι περιττεύουν. Για το θέμα αυτό καθεαυτό, αλλά και την πολιτική σύγκρουση, την απάντηση των πολιτών, τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στον κρατικό μηχανισμό και τη νεολαία, για όλα τα παραπάνω μιλάει στη συνέντευξη που ακολουθεί.

    * Ποιες οι πρώτες σκέψεις σας για την έκρηξη του νεοναζιστικού φαινομένου τις τελευταίες ημέρες, αλλά και ό,τι αυτή εν συνεχεία προκάλεσε;

    Δεν είναι φαινόμενο ανεξήγητο. Η Χρυσή Αυγή, ως σχηματισμός, υπήρχε από καιρό. Πότε φάνηκε να ξεπετάγεται; Μόλις άρχισε η κρίση. Άρα η άνοδός της είναι αποτέλεσμα της κρίσης. Και οι δημιουργοί της κρίσης πρέπει να ελέγξουν τον εαυτό τους γι’ αυτό το “κατόρθωμα”.

    * Καταθέσατε στοιχεία στον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Τι θα μας πείτε γι’ αυτά;

    Δεν θα αναφερθώ στα στοιχεία. Αυτά είναι σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Προσπάθησα να τη βοηθήσω. Έδωσα τα στοιχεία στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και εκείνος πολύ σωστά τα παρέδωσε στην Εισαγγελία. Του τα έδωσα μάλιστα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αν η Δικαιοσύνη καθυστερήσει ή δεν τα αξιοποιήσει καν, τότε έχουμε χρέος, ως δημοσιογράφοι και δημοσιογραφικοί οργανισμοί, να επεμβαίνουμε και να ελέγχουμε: “Τι γίνονται εκείνα τα στοιχεία;”. Έως τότε όμως δεν έχουμε δικαίωμα να τα παρουσιάζουμε. Το θέμα επίσης δεν είναι μόνο ποινικό, είναι και πολιτικό. Επιμένω ότι πρέπει να βοηθήσουμε την Εκκλησία στον αγώνα της εναντίον αυτών που σταυρώνουν τα χριστιανικά ιδεώδη. Πρέπει επίσης να βοηθήσουμε εκείνους που αγωνίζονται να αποδείξουν ότι οι δήθεν αμύντορες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι οι διαστρεβλωτές του.

    * Από τη διαχρονική δράση τους τι συμπεράσματα έχετε βγάλει; Υπάρχει ολιγωρία από την αστυνομία, συνενοχή, κάλυψη -τι;

    Κατ” αρχάς, δεν λειτούργησε η Δικαιοσύνη όπως έπρεπε. Για παράδειγμα έχουν περάσει δεκαέξι μήνες από τότε που έγινε η επίθεση κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη. Η Βουλή έπραξε το καθήκον της με την άρση ασυλίας του δράστη. Αλλά δεν υπήρξε η απαιτούμενη συνέχεια από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Και υπάρχουν πολλά παρόμοια γεγονότα.
    Θύλακοι και σταγονίδια

    * Συνεπώς υπάρχουν θύλακοι της Χρυσής Αυγής μέσα στη Δικαιοσύνη;

    Είτε είναι θυλάκοι είτε είναι σταγονίδια είτε είναι μεμονωμένα άτομα, η ουσία είναι ότι υπάρχουν και εμποδίζουν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

    * Και στα Σώματα Ασφαλείας; Και στον στρατό;

    Ναι, υπάρχουν και στα Σώματα Ασφαλείας και στον Στρατό. Αποκαλύπτονται πολλά στην πορεία και πρέπει ο κρατικός μηχανισμός και το Δικαστικό Σώμα να αποκαθαρθούν από οποιαδήποτε “μόλυνση” έχουν υποστεί.
    Μέτωπο μόνο κατά του ναζισμού

    * Την κυβερνητική στάση, τις τελευταίες ημέρες, πώς την αξιολογείτε; Κάποιοι της πιστώνουν ότι καταβάλλει προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, άλλοι -και η αντιπολίτευση- την κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί τη θεωρία των δύο άκρων…

    Δεν συζητώ καν για την ανεπίτρεπτη θεωρία των δύο άκρων. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε σε καμιά περίπτωση στο θέμα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου. Γιατί με αυτούς που παραβιάζουν τη δημοκρατία και το Σύνταγμα δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Μας χωρίζει άβυσσος. Όμως, δεχόμαστε να συνεργαστούμε με όλους εκείνους που θα ήθελαν να δημιουργήσουμε ένα αντιναζιστικό, αντιφασιστικό μέτωπο.

    * Καταλογίζετε στην κυβέρνηση προσπάθεια να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από αυτήν την υπόθεση;

    Βεβαίως. Και μόνο από το γεγονός ότι η πτώση της Χρυσής Αυγής, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, δείχνει ότι ανεβάζει τη Ν.Δ… Η κυβέρνηση το κάνει για κομματικά οφέλη, εμείς κάνουμε αυτόν τον αγώνα γιατί πρέπει να εξαλειφθεί το μίασμα του ναζισμού.
    Η λαϊκή αγανάκτηση να γίνει πολιτική πράξη

    * Οι αριστεροί πολίτες πώς πρέπει να αντιδράσουν; Τις προηγούμενες ημέρες είχατε απευθύνει έκκληση…

    Η εκτόνωση της δίκαιης οργής του ελληνικού λαού σε προπηλακισμούς, λεκτικές επιθέσεις και χειροδικίες δεν οδηγεί πουθενά, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Πέραν τούτου, το καθεστώς βρίσκει την αφορμή και παίρνει μέτρα για να εμποδίσει αυτές τις εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα να φοβάται ο πολίτης που δεν έχει αποκτήσει ακόμα απόλυτη συνείδηση του ρόλου του μέσα στην κοινωνία και να σκέπτεται αν θα πάρει μέρος σε μια διαδήλωση. Άρα, αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων. Δημιουργούν προβλήματα οι παρόμοιες εκδηλώσεις και δίνουν όπλα στο καθεστώς της καταστολής. Η δίκαιη αγανάκτηση του λαού πρέπει να μετουσιώνεται σε πολιτική πράξη.

    * Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί εκτός νόμου;

    Κανένα κόμμα δεν πρέπει να τίθεται εκτός νόμου. Εάν υπάρχουν στελέχη, μέλη, βουλευτές οποιουδήποτε κόμματος που παραβιάζουν τον κοινό ποινικό κώδικα, πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη. Είναι επίσης λαθεμένη η αντίληψη όταν σκέπτεσαι μόνο την καταστολή και όχι την πρόληψη.

    * Και η πρόληψη, εδώ, ποια είναι;

    Μία και μόνον: να δοθεί η εξουσία στον λαό. Όταν ο λαός έχει την εξουσία σε όλους τους τομείς, δεν πρόκειται να περάσει ούτε ναζιστικό κουνούπι.

    * Ψηφοφόροι, πάντως, είναι και αυτοί που ψηφίζουν τη Χρυσή Αυγή και, αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις, περισσότεροι σε σύγκριση με τις εκλογές…

    Από την Κατοχή θα ξεκινήσω. Η πρώτη ναζιστική οργάνωση ήταν η ΕΣΠΟ, δηλαδή η «Εθνική Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωση», έτσι προσπαθούν να παρασύρουν τον κόσμο. Την ανατίναξη του κτηρίου στο οποίο στεγαζόταν ανέλαβε και πραγμάτωσε η ΠΕΑΝ (Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζομένων Νέων). Η ΠΕΑΝ δεν ήταν αριστερή. Ρωτώ: Σε ποιο βιβλίο έχει γραφεί αυτό που έκανε; Το λέω για να δείξω ότι οι έως τώρα κυβερνώντες ενδιαφέρονταν να μην προβληθεί η Αντίσταση. Γιατί μέσα στην ελληνική Ιστορία, υπάρχει η ιδεολογία της αντίστασης.
    Χρυσή Αυγή και νεολαία

    * Σε συνέχεια των όσων είπατε για τα βιβλία, η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη ρατσιστική βία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Αυγή» διαπιστώνει αύξηση τέτοιων κρουσμάτων στα σχολεία, πολλά από τα οποία δεν φτάνουν καν σε καταγγελία. Εσείς, που κάθε μέρα είστε σε κάποιο σχολείο και μιλάτε στους μαθητές για τον φασισμό, τι έχετε εισπράξει από τους δικούς τους προβληματισμούς, δεδομένης και της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στα σχολεία;

    Η δηλητηρίαση της νέας γενιάς με τα φασιστικά ιδεώδη είναι, κατά τη γνώμη μου, ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Γι’ αυτό πρέπει οι γονείς -πρώτα οι γονείς- και οι δάσκαλοι και καθηγητές και το υπουργείο Παιδείας, επιτέλους, να συνειδητοποιήσουν το ζήτημα και να αρχίσει ο αγώνας εξοβελισμού των ναζιστικών θεωριών από τα σχολεία. Αυτό μπορεί να γίνει στην πράξη μόνον όταν κληθούν να συζητήσουν αυτά τα θέματα τα ίδια τα παιδιά. Πιστεύω και έχω εμπιστοσύνη ότι τα ίδια τα παιδιά θα κατανοήσουν το πρόβλημα και θα εξοβελίσουν τις ιδέες αυτές. Όχι επιβολή στα παιδιά. Όχι να τους πουν ότι αυτό είναι “λάθος”. Αλλά μέσα από διάλογο να αποδειχθεί ότι υπάρχει λάθος. Τα ίδια τα παιδιά δεν τα διέπει, από την ιδιοσυγκρασία τους, ούτε ο ρατσισμός ούτε οποιοδήποτε ναζιστικό δόγμα.

    * Καθώς όμως σήμερα κορυφώνεται το τριήμερο φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ -με έντονο αντιφασιστικό χαρακτήρα-, ποιο είναι το δικό σας μήνυμα;

    Θετικά θεωρώ τα λεγόμενα φεστιβάλ, διαφωνώ πλήρως με την ονομασία, τα ονομάζω “πολιτιστικές συνάξεις”. Αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρξει μια αντιστροφή: θα ήθελα τη συμμετοχή της νεολαίας στα πανηγύρια του λαού μας. Δηλαδή να μην μαζευόμαστε μόνο στον δικό μας χώρο, στο “καζάνι” μας, όπως έλεγε ο αείμνηστος ο Γιάννης Πασαλίδης. Ρωτάω: Πάμε εμείς κοντά στον λαό ή θέλουμε να έρθει ο λαός κοντά σε εμάς; Υπάρχει η δογματική αντίληψη που θέλει το κόμμα καθοδηγητή του λαού, αλλά υπάρχει και μια νέα αντίληψη που θέλει το κόμμα υπηρέτη του λαού. Ας μελετήσουμε τη νέα αυτή αντίληψη.

    * Πολλά έγγραφα βλέπω στο γραφείο σας, κ. Γλέζο. Μήπως έχετε κανένα βιβλίο στα… σκαριά;

    Όντως, και ελπίζω ότι θα εκδοθεί μέσα στον Οκτώβριο. Έχει τίτλο: «Η Έξοδος», διαπραγματεύεται την έξοδο από την κρίση και αποτελείται από τέσσερα μέρη: Η κρίση και οι διάφορες μορφές της, πώς το σύστημα αντιμετωπίζει την κρίση, πώς ο λαός την αντιμετωπίζει και, τέλος, τι πρέπει να γίνει μόλις ο ελληνικός λαός μας δώσει την εμπιστοσύνη του, δηλαδή τι πρέπει να γίνει ώστε να μην έχει ανάγκη ούτε από σωτήρες, ούτε από δανειστές.Όταν συνομιλεί κανείς με τον Μανώλη Γλέζο για την επιστροφή του ναζισμού, οι πρόλογοι περιττεύουν. Για το θέμα αυτό καθεαυτό, αλλά και την πολιτική σύγκρουση, την απάντηση των πολιτών, τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στον κρατικό μηχανισμό και τη νεολαία, για όλα τα παραπάνω μιλάει στη συνέντευξη που ακολουθεί.

    * Ποιες οι πρώτες σκέψεις σας για την έκρηξη του νεοναζιστικού φαινομένου τις τελευταίες ημέρες, αλλά και ό,τι αυτή εν συνεχεία προκάλεσε;

    Δεν είναι φαινόμενο ανεξήγητο. Η Χρυσή Αυγή, ως σχηματισμός, υπήρχε από καιρό. Πότε φάνηκε να ξεπετάγεται; Μόλις άρχισε η κρίση. Άρα η άνοδός της είναι αποτέλεσμα της κρίσης. Και οι δημιουργοί της κρίσης πρέπει να ελέγξουν τον εαυτό τους γι’ αυτό το “κατόρθωμα”.

    * Καταθέσατε στοιχεία στον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Τι θα μας πείτε γι’ αυτά;

    Δεν θα αναφερθώ στα στοιχεία. Αυτά είναι σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Προσπάθησα να τη βοηθήσω. Έδωσα τα στοιχεία στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και εκείνος πολύ σωστά τα παρέδωσε στην Εισαγγελία. Του τα έδωσα μάλιστα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αν η Δικαιοσύνη καθυστερήσει ή δεν τα αξιοποιήσει καν, τότε έχουμε χρέος, ως δημοσιογράφοι και δημοσιογραφικοί οργανισμοί, να επεμβαίνουμε και να ελέγχουμε: “Τι γίνονται εκείνα τα στοιχεία;”. Έως τότε όμως δεν έχουμε δικαίωμα να τα παρουσιάζουμε. Το θέμα επίσης δεν είναι μόνο ποινικό, είναι και πολιτικό. Επιμένω ότι πρέπει να βοηθήσουμε την Εκκλησία στον αγώνα της εναντίον αυτών που σταυρώνουν τα χριστιανικά ιδεώδη. Πρέπει επίσης να βοηθήσουμε εκείνους που αγωνίζονται να αποδείξουν ότι οι δήθεν αμύντορες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι οι διαστρεβλωτές του.

    * Από τη διαχρονική δράση τους τι συμπεράσματα έχετε βγάλει; Υπάρχει ολιγωρία από την αστυνομία, συνενοχή, κάλυψη -τι;

    Κατ” αρχάς, δεν λειτούργησε η Δικαιοσύνη όπως έπρεπε. Για παράδειγμα έχουν περάσει δεκαέξι μήνες από τότε που έγινε η επίθεση κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη. Η Βουλή έπραξε το καθήκον της με την άρση ασυλίας του δράστη. Αλλά δεν υπήρξε η απαιτούμενη συνέχεια από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Και υπάρχουν πολλά παρόμοια γεγονότα.
    Θύλακοι και σταγονίδια

    * Συνεπώς υπάρχουν θύλακοι της Χρυσής Αυγής μέσα στη Δικαιοσύνη;

    Είτε είναι θυλάκοι είτε είναι σταγονίδια είτε είναι μεμονωμένα άτομα, η ουσία είναι ότι υπάρχουν και εμποδίζουν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

    * Και στα Σώματα Ασφαλείας; Και στον στρατό;

    Ναι, υπάρχουν και στα Σώματα Ασφαλείας και στον Στρατό. Αποκαλύπτονται πολλά στην πορεία και πρέπει ο κρατικός μηχανισμός και το Δικαστικό Σώμα να αποκαθαρθούν από οποιαδήποτε “μόλυνση” έχουν υποστεί.
    Μέτωπο μόνο κατά του ναζισμού

    * Την κυβερνητική στάση, τις τελευταίες ημέρες, πώς την αξιολογείτε; Κάποιοι της πιστώνουν ότι καταβάλλει προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, άλλοι -και η αντιπολίτευση- την κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί τη θεωρία των δύο άκρων…

    Δεν συζητώ καν για την ανεπίτρεπτη θεωρία των δύο άκρων. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε σε καμιά περίπτωση στο θέμα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου. Γιατί με αυτούς που παραβιάζουν τη δημοκρατία και το Σύνταγμα δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Μας χωρίζει άβυσσος. Όμως, δεχόμαστε να συνεργαστούμε με όλους εκείνους που θα ήθελαν να δημιουργήσουμε ένα αντιναζιστικό, αντιφασιστικό μέτωπο.

    * Καταλογίζετε στην κυβέρνηση προσπάθεια να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από αυτήν την υπόθεση;

    Βεβαίως. Και μόνο από το γεγονός ότι η πτώση της Χρυσής Αυγής, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, δείχνει ότι ανεβάζει τη Ν.Δ… Η κυβέρνηση το κάνει για κομματικά οφέλη, εμείς κάνουμε αυτόν τον αγώνα γιατί πρέπει να εξαλειφθεί το μίασμα του ναζισμού.
    Η λαϊκή αγανάκτηση να γίνει πολιτική πράξη

    * Οι αριστεροί πολίτες πώς πρέπει να αντιδράσουν; Τις προηγούμενες ημέρες είχατε απευθύνει έκκληση…

    Η εκτόνωση της δίκαιης οργής του ελληνικού λαού σε προπηλακισμούς, λεκτικές επιθέσεις και χειροδικίες δεν οδηγεί πουθενά, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Πέραν τούτου, το καθεστώς βρίσκει την αφορμή και παίρνει μέτρα για να εμποδίσει αυτές τις εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα να φοβάται ο πολίτης που δεν έχει αποκτήσει ακόμα απόλυτη συνείδηση του ρόλου του μέσα στην κοινωνία και να σκέπτεται αν θα πάρει μέρος σε μια διαδήλωση. Άρα, αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων. Δημιουργούν προβλήματα οι παρόμοιες εκδηλώσεις και δίνουν όπλα στο καθεστώς της καταστολής. Η δίκαιη αγανάκτηση του λαού πρέπει να μετουσιώνεται σε πολιτική πράξη.

    * Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί εκτός νόμου;

    Κανένα κόμμα δεν πρέπει να τίθεται εκτός νόμου. Εάν υπάρχουν στελέχη, μέλη, βουλευτές οποιουδήποτε κόμματος που παραβιάζουν τον κοινό ποινικό κώδικα, πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη. Είναι επίσης λαθεμένη η αντίληψη όταν σκέπτεσαι μόνο την καταστολή και όχι την πρόληψη.

    * Και η πρόληψη, εδώ, ποια είναι;

    Μία και μόνον: να δοθεί η εξουσία στον λαό. Όταν ο λαός έχει την εξουσία σε όλους τους τομείς, δεν πρόκειται να περάσει ούτε ναζιστικό κουνούπι.

    * Ψηφοφόροι, πάντως, είναι και αυτοί που ψηφίζουν τη Χρυσή Αυγή και, αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις, περισσότεροι σε σύγκριση με τις εκλογές…

    Από την Κατοχή θα ξεκινήσω. Η πρώτη ναζιστική οργάνωση ήταν η ΕΣΠΟ, δηλαδή η «Εθνική Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωση», έτσι προσπαθούν να παρασύρουν τον κόσμο. Την ανατίναξη του κτηρίου στο οποίο στεγαζόταν ανέλαβε και πραγμάτωσε η ΠΕΑΝ (Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζομένων Νέων). Η ΠΕΑΝ δεν ήταν αριστερή. Ρωτώ: Σε ποιο βιβλίο έχει γραφεί αυτό που έκανε; Το λέω για να δείξω ότι οι έως τώρα κυβερνώντες ενδιαφέρονταν να μην προβληθεί η Αντίσταση. Γιατί μέσα στην ελληνική Ιστορία, υπάρχει η ιδεολογία της αντίστασης.
    Χρυσή Αυγή και νεολαία

    * Σε συνέχεια των όσων είπατε για τα βιβλία, η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη ρατσιστική βία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Αυγή» διαπιστώνει αύξηση τέτοιων κρουσμάτων στα σχολεία, πολλά από τα οποία δεν φτάνουν καν σε καταγγελία. Εσείς, που κάθε μέρα είστε σε κάποιο σχολείο και μιλάτε στους μαθητές για τον φασισμό, τι έχετε εισπράξει από τους δικούς τους προβληματισμούς, δεδομένης και της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στα σχολεία;

    Η δηλητηρίαση της νέας γενιάς με τα φασιστικά ιδεώδη είναι, κατά τη γνώμη μου, ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Γι’ αυτό πρέπει οι γονείς -πρώτα οι γονείς- και οι δάσκαλοι και καθηγητές και το υπουργείο Παιδείας, επιτέλους, να συνειδητοποιήσουν το ζήτημα και να αρχίσει ο αγώνας εξοβελισμού των ναζιστικών θεωριών από τα σχολεία. Αυτό μπορεί να γίνει στην πράξη μόνον όταν κληθούν να συζητήσουν αυτά τα θέματα τα ίδια τα παιδιά. Πιστεύω και έχω εμπιστοσύνη ότι τα ίδια τα παιδιά θα κατανοήσουν το πρόβλημα και θα εξοβελίσουν τις ιδέες αυτές. Όχι επιβολή στα παιδιά. Όχι να τους πουν ότι αυτό είναι “λάθος”. Αλλά μέσα από διάλογο να αποδειχθεί ότι υπάρχει λάθος. Τα ίδια τα παιδιά δεν τα διέπει, από την ιδιοσυγκρασία τους, ούτε ο ρατσισμός ούτε οποιοδήποτε ναζιστικό δόγμα.

    * Καθώς όμως σήμερα κορυφώνεται το τριήμερο φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ -με έντονο αντιφασιστικό χαρακτήρα-, ποιο είναι το δικό σας μήνυμα;

    Θετικά θεωρώ τα λεγόμενα φεστιβάλ, διαφωνώ πλήρως με την ονομασία, τα ονομάζω “πολιτιστικές συνάξεις”. Αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρξει μια αντιστροφή: θα ήθελα τη συμμετοχή της νεολαίας στα πανηγύρια του λαού μας. Δηλαδή να μην μαζευόμαστε μόνο στον δικό μας χώρο, στο “καζάνι” μας, όπως έλεγε ο αείμνηστος ο Γιάννης Πασαλίδης. Ρωτάω: Πάμε εμείς κοντά στον λαό ή θέλουμε να έρθει ο λαός κοντά σε εμάς; Υπάρχει η δογματική αντίληψη που θέλει το κόμμα καθοδηγητή του λαού, αλλά υπάρχει και μια νέα αντίληψη που θέλει το κόμμα υπηρέτη του λαού. Ας μελετήσουμε τη νέα αυτή αντίληψη.

    * Πολλά έγγραφα βλέπω στο γραφείο σας, κ. Γλέζο. Μήπως έχετε κανένα βιβλίο στα… σκαριά;

    Όντως, και ελπίζω ότι θα εκδοθεί μέσα στον Οκτώβριο. Έχει τίτλο: «Η Έξοδος», διαπραγματεύεται την έξοδο από την κρίση και αποτελείται από τέσσερα μέρη: Η κρίση και οι διάφορες μορφές της, πώς το σύστημα αντιμετωπίζει την κρίση, πώς ο λαός την αντιμετωπίζει και, τέλος, τι πρέπει να γίνει μόλις ο ελληνικός λαός μας δώσει την εμπιστοσύνη του, δηλαδή τι πρέπει να γίνει ώστε να μην έχει ανάγκη ούτε από σωτήρες, ούτε από δανειστές.http://ecoleft.gr/2013/10/%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82/#article&panel1-6

  8. Ο ναζί μέσα μου

    Του Γιάννη Βαρουφάκη

    Ο φασισμός έχει βαθιές ρίζες στον χαρακτήρα του καθενός μας. ΣΧΟΛΙΑ (8) 640 Ο ναζισμός είναι πολιτικό και οικονομικό φαινόμενο. Κανένας Χίτλερ δεν θα ανέβαινε στην εξουσία, αν δεν εξασφάλιζε την ανοχή ενός αστού πολιτικού της «καλής κοινωνίας» όπως ο Χίντενμπουργκ, χωρίς τη συγκατάβαση των ηγετών της βαριάς γερμανικής βιομηχανίας, δίχως να έχει εκτοξευθεί η ανεργία στο 40% λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης που προηγήθηκε το 1929. Το ίδιο και στη σημερινή Ελλάδα. Αν δεν είχε μειωθεί το εθνικό εισόδημα κατά 30% περίπου, αν η χώρα δεν είχε πετύχει πανευρωπαϊκό ρεκόρ στην ανεργία και αν δεν είχε αποκαλυφθεί η πλήρης ανικανότητα του πολιτικού

    «προσωπικού» της χώρας να κατανοήσει την κρίση (πόσο μάλιστα να τη χειραγωγήσει), η Χρυσή Αυγή δεν θα είχε ξεπεράσει το 1% και δεν θα ήταν καν θέμα συζήτησης στην ευρύτερη κοινωνία. Κι όμως! Αν και αναγκαίες συνθήκες για την άνοδο του ναζισμού, οι πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις μιας μείζονος κρίσης δεν αρκούν για να παραδοθούν οι κοινωνίες στα ερπετά του ναζισμού. Για να συμβεί αυτό πρέπει να συντρέξει και κάτι άλλο, μια επιπλέον σκοτεινή δύναμη: ο ναζί που, όπως καλά γνωρίζω, κρύβω μέσα μου. (Χωρίς να είμαι μόνος, δυστυχώς…)

    Τον νιώθω να αποκτά δύναμη και να με καταλαμβάνει εκ των έσω απροσδόκητα, σε όλα σχεδόν τα πεδία προσωπικής μου δράσης.

    Στον δρόμο, ως οδηγός, όταν νιώσω πως κάποιος άλλος οδηγός παραβίασε τα «δικαιώματά μου» ή, ακόμα χειρότερα, ως πεζός, όταν βλέπω παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε πεζοδρόμιο και πρέπει να κατέβω στον δρόμο. Δεν είναι σπάνιο να με κατακλύσουν, ξάφνου, συναισθήματα μίσους, πλήρως δυσανάλογα με το «έγκλημα» του άλλου, αλλά από εκείνα τα συναισθήματα που δεν διαφέρουν (τουλάχιστον ποιοτικά) από εκείνα που νιώθει ο ναζί την ώρα που χτυπά ή μαχαιρώνει το θύμα του.

    Στο ελληνικό πανεπιστήμιο, κάθε φορά που παρατηρούσα την αναξιοκρατία να υπερισχύει στο πλαίσιο της «ιεράς συμμαχίας» της με τη διαφθορά, ένιωθα, μαζί με απόλυτα δικαιολογημένα συναισθήματα οργής, την εξουσία του ναζί μέσα μου να δυναμώνει – και, έτσι, να με αποδυναμώνει. Επρόκειτο για εμπειρίες οι οποίες, από τότε που βρίσκομαι στην Αμερική, εξέλιπαν, και πολύ χαίρομαι γι’ αυτό. Προς το παρόν.

    Τον νιώθω να ενεργοποιείται εκεί που δεν τον περιμένω. Σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς καν θυμό. Ψύχραιμα. Όπως, για παράδειγμα, τις στιγμές που αναλογίζομαι τις μελλοντικές σπουδές της εννιάχρονης κόρης μου και πώς μπορώ να της εξασφαλίσω κάποιο προβάδισμα, στέλνοντάς την σε καλύτερο γυμνάσιο από εκείνα στα οποία μπορούν να πάνε τα παιδιά των «άλλων», εφοδιάζοντάς την με γνώσεις και δεξιότητες που θα τη βοηθήσουν να αναδειχθεί στην κοινωνική ζούγκλα που οικοδομεί η γενιά μου για τη γενιά της. Συνήθως ηρεμώ με τη σκέψη ότι πρόκειται για μια φυσιολογική έκφανση πατρικής αγάπης. Υποκρίνομαι όμως. Αν και πράγματι υπάρχει πολλή αγάπη σε αυτά τα πατρικά σχέδια, υπάρχει και κάτι άλλο, πιο ύπουλο, καθόλου ανθρωπιστικό: η προτεραιότητα που δίνουν όλα τα ζώα στα δικά τους γονίδια, τα οποία πασχίζουν να «πολλαπλασιάσουν» και να διαδώσουν εις βάρος των γονιδίων των άλλων. Τι άλλο είναι η μανία των ναζί με τη «φυλή», την ανωτερότητά της, από την προβολή αυτής της πρωτόγονης τάσης του «εγωιστικού γονιδίου» (όπως το ονόμασε ο Ρ. Ντόκινς) από το οικογενειακό περιβάλλον στο έθνος;

    Ο ναζί μέσα μου με πληγώνει πιο πολύ όταν εμφανίζεται από το πουθενά ακόμα και σε τρυφερές στιγμές. Όπως σε εκείνες με τη Δανάη. Κάποιες φορές, από τη μία στιγμή στην άλλη, εκεί που απολαμβάνουμε το δώρο που μας χάρισε η ζωή να είμαστε μαζί, κάποια διαφωνία, για ψύλλου πήδημα, μου δημιουργεί βίαια συναισθήματα που στερούνται λογικής και τα οποία πρέπει να σκοτώσω, στέλνοντας τον ναζί στο μπουντρούμι όπου πασχίζω να τον κρατώ αλυσοδεμένο.

    Όμως, οι εμπειρίες που ρίχνουν το περισσότερο νερό στον μύλο του ναζί που κρύβω μέσα μου είναι οι ναζί «έξω» μου. Η οργή που μου προκαλεί η θέα των Χρυσαυγιτών είναι ο ασφαλέστερος σύμμαχός του. Τίποτα δεν τρέφει τη δική του οργή περισσότερο από τη δική μου, όταν έρχομαι αντιμέτωπος μαζί τους. Τίποτα δεν νομιμοποιεί τη βία τους, και τη βία του, από την τάση μου να μη διακρίνω τα αδιέξοδα που οδήγησαν αυτά τα παιδιά, αυτούς τους ανθρώπους, να ασπαστούν το πιο αηδιαστικό ιδεολόγημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

    «Σκότωσε τον ναζί που κρύβεις μέσα σου» μας προέτρεπε ο Βίλχελμ Ράιχ τη δεκαετία του ’60. Τον πίστεψα και πασχίζω να το κάνω χρόνια τώρα. Να σκοτώσω τον ναζί που κρύβω μέσα μου. Από τότε που πρωτοδιάβασα αυτή την προτροπή. Μόνο που δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι ίσως αδύνατον. Ίσως το καλύτερο που μπορώ να πετύχω είναι να τον μαντρώνω στο κελί του όσο πιο πολύ γίνεται. Η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι έως τώρα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από τότε που ξέσπασε η κρίση (την οποία σχολιάζω συνεχώς), ο ναζί μέσα μου δεν έχει πάρει «πόντους», δεν έχει ενισχυθεί από την εμπλοκή μου στον δημόσιο διάλογο για την κρίση. Αντίθετα με πολλούς επικριτές μου, των οποίων οι δικοί τους ναζί φαίνεται να έχουν κυριαρχήσει μέσα τους. Θα είμαι ο τελευταίος που θα τους επικρίνω, γνωρίζοντας πολύ καλά τι τέρας είναι αυτό που έχουμε μέσα μας. Απλώς, θα παρακαλέσω γονατιστά όλους τους, όσο και αν σιχαίνονται αυτά που λέμε εμείς που μαζί μας διαφωνούν, να τον απομονώσουν. Να μην αφήσουν τον δικό τους ναζί να τους επηρεάζει. Έτσι ώστε κι εγώ, και άλλοι, να καταφέρουμε να κρατήσουμε τους δικούς μας τους ναζί στα εσωτερικά μπουντρούμια που τους αξίζουν. Έτσι ώστε κάποια στιγμή να απεγκλωβίσουμε και τους Χρυσαυγίτες από τους ναζί που τους απήγαγαν εκ των έσω. Έτσι ώστε να εμποδίσουμε την κρίση να μας φέρει στα πρόθυρα ενός νέου εμφύλιου πολέμου και, αντί γι’ αυτόν, να ενωθούμε τελικά εναντίον τηςhttp://ecoleft.gr/2013/09/%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85/#article&panel1-5

  9. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    ΣΥΛΛΗΨΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
    Έκθετοι οι ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, καθώς λίγες μέρες πριν επιπόλαια πορίσματα των Επιτελείων διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τον Στρατό, δικαιώνοντας όσους πίστευαν ότι η κυβέρνηση καλύπτει και αποκρύπτει την πραγματική σχέση των ναζιστών με τον κρατικό μηχανισμό!

    Σύλληψη ΕΠΟΠ στην Κομοτηνή με πτυσσόμενο γκλομπ και μπλούζα της «Χρυσής Αυγής»

    Όπως μας ενημερώνει η φιλική ιστοσελίδα thrakinea.gr δύο συλλήψεις οπαδών της Χρυσής Αυγής έγιναν στην Κομοτηνή. Αρχικά συνελήφθη χθες το βράδυ ένας 29χρονος στρατιωτικός -Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠ.ΟΠ), ο οποίος φορούσε μαύρη μπλούζα με λογότυπα ¨Χρυσή Αυγή¨ – ¨Τ.Ο. Κομοτηνής¨ και μόλις είχε βγει από κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Όπως προέκυψε από το σωματικό έλεγχο που του έγινε από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκε πάνω του μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλοπ).

    Σήμερα το πρωί , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τον 47χρονο γραμματέα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, γιατί σε έρευνα που πραγματοποίησαν στα γραφεία της, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν δύο κοντάρια, το ένα εκ των οποίων με σημαία.
    Κατασχέθηκαν τα παραπάνω κοντάρια και η πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.
    Οι δύο δράστες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
    Image and video hosting by TinyPic
    ΠΗΓΗ: http://www.thrakinea.gr/archives/65752
    Θυμίζουμε:
    ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΩΑΣΕ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ε.Ε.-ΔΝΤ

    ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    Διαβάζουμε:

    «Έχει ένα στοιχείο υποκρισίας το “τρεχαλητό” με το οποίο το ΓΕΕΘΑ ξεκίνησε τις έρευνες για πιθανή εμπλοκή στρατιωτικών στις οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. Το λέμε αυτό γιατί τους τελευταίους 12 μήνες οι πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει την ηγεσία όχι μόνο του ΓΕΕΘΑ αλλά και των υπόλοιπων Επιτελείων . Και δεν ήταν μόνο πληροφορίες είχαμε και γεγονότα.
    Η είδηση που είχε δημοσιεύσει το Onalert με ντοκουμέντα τη 1η Ιανουαρίου 2013 είναι ενδεικτική. Ένας ΕΠΟΠ του ΠΝ είχε εμπλακεί σε επεισόδια στο Μοναστηράκι . Δέχτηκε επίθεση νεαρών και τελικά “σώθηκε” από μετανάστες! Ο ΕΠΟΠ είχε επιτεθεί φραστικά σε υποστηρικτές προφυλακισμένου για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ο οποίος έκανε απεργία πείνας ζητώντας να αποφυλακιστεί. 
Οι νεαροί που τον κυνήγησαν πήραν το πορτοφόλι του στο οποίο εκτός από 200 ευρώ είχε την ταυτότητα του αλλά και την απόδειξη εγγραφής του στην Χρυσή Αυγή. Όπως βλέπετε ανήκε στην περιβόητη πια “τοπική Νίκαιας”.

    Όλα αυτά δεν είχαν κινητοποιήσει κανένα; Είχε ερευνηθεί η υπόθεση ; Δεν μάθαμε ποτέ τίποτα. Και είναι παράδοξο πως το ΓΕΕΘΑ που έσπευσε να “κυνηγήσει” όσους αξιωματικούς εμφανίστηκαν με στολή σε διαδηλώσεις να μην αντιδρά σε τέτοια περιστατικά που ήταν …αυταπόδεικτα».

    Τους ξαναλέμε:
    Μας περιγελούσαν. Μας έβριζαν. Μας έλεγαν ότι οι Πολιτοφυλακές και οι Λέσχες Εφέδρων δεν έχουν καμιά σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Μας απειλούσαν με μηνύσεις για να μας σταματήσουν και να μας τρομοκρατήσουν.

    Όμως τώρα “πέφτουν από τα σύννεφα”. Ανακαλύπτουν ότι αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων και σε Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις, με κανονικά όπλα και πραγματικά πυρά εκπαιδεύονταν η Χρυσή Αυγή.

    Να τους θυμήσουμε τον Υπολοχαγό τη Θήβα που τιμούσε τον Χίτλερ στην Αναφορά Μοίρας.

    Τα χειροκροτήματα Χρυσαυγιτών σε εκδήλωση για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο ΚΕΝ Θήβας.

    Την προεκλογική εκστρατεία αξιωματικού-υπαξιωματικών στη Σάμο για την Χρυσή Αυγή.

    Τους τραμπουκισμούς φυγόστρατου στέλεχους της Χρυσής Αυγής στο ΚΕΝ Σπάρτης.

    Την είσοδο Χρυσαυγιτών με μπλουζάκια της οργάνωσης στο ΚΕΝ Αυλώνας για να πάρουν Αναβολή και να βγουν Ι5!

    Ποιος όμως ξεχνά τις αποκαλύψεις για τη μετατροπή των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων σε γιάφκες των φασιστών. Τη δράση καμουφλαρισμένων Χρυσαυγιτών ως αγανακτισμένων πολιτών στον Άγιο Παντελεήμονα. Τη φρικτή ρατσιστική-τραμπούκικη-δολοφονική δράση των Λέσχων Εφέδρων στο κέντρο της Αθήνας, με την κάλυψη των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της ΕΛ.ΑΣ. και των καθεστωτικών ΜΜΕ.

    «Το όνομα του είναι Δημήτρης Πιπίκιος. Έφεδρος λοχίας πεζοναυτών (!!!). Τυχαίο προφανώς… Πρόεδρος του Στρατιωτικού Συνδέσμου Ελλήνων Εφέδρων. Επίσης τυχαίο… Επιπλέον προπαγανδίζει την ”χρυσή αυγή” σε σποτάκι (σχετικό link με το βίντεο παρακάτω) για τις πρόσφατες ευρωεκλογές όπου εμφανίζεται (όλως τυχαίως πάλι αυτός) ως ”ταλαίπωρος” κάτοικος που όλοι -πλην της χρυσής αυγής- τον έχουν εγκαταλείψει»!!!

    Από την πρώτη στιγμή οι πολεμοκάπηλες αυτές Ενώσεις Εφέδρων που είχαν την κάλυψη των Μειμαράκη-Βενιζέλου, δημάρχων (π.χ. του τότε δημάρχου Αθηναίων Ν.Κακλαμάνη, Γλυφάδας κλπ) αποτέλεσαν γιάφκες της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, οι αποστολές που ανάλαβαν αποκάλυψαν την αγαστή συνεργασία Κράτους (ΕΛ.ΑΣ-ΕΥΠ- Στρατού), της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας και των εθνικιστών/μιλιταριστών που χρησιμοποιούν την ιδιότητα του «Εφέδρου»! Θυμίζουμε ενδεικτικά την συμμετοχή τους στο Πογκρόμ κατά των μεταναστών το καλοκαίρι του 2011, με την κάλυψη της κυβέρνησης. Την τρομοκρατική τους δράση εις βάρος της Μειονότητας της Θράκης στο πλαίσιο των Ασκήσεων Μακεδονομάχος! Την πολεμική-κατασταλτική εκπαίδευση του “κινήματος εφέδρων” ενάντια στις “ασύμμετρες απειλές”-μετανάστες, εργατικό κίνημα, αντάρτικό πόλης κλπ.

    Την εμφάνιση ΟΥΚάδων και Λεσχών Εφέδρων όταν μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τραγουδούσαν εμετικά εθνικιστικά-ρατσιστικά-μιλιταριστικά άσματα, και η ηγεσία τους χειροκροτούσε…

    Και παράλληλα, φασιστικοί και μιλιταριστικοί κύκλοι έστηναν επικίνδυνες Πολιτοφυκλακές, έφτιαχναν Ιδιωτικούς Στρατούς και Ιδιωτικές Αστυνομίες με σκοπό το κέρδος.

    ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

    Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε απαιτήσει την Παραδειγματική Τιμωρία των ακροδεξιών σπουδαστών της Σχολής Ευελπιδων, όταν οι τελευταίοι μετέτρεψαν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου σε Γιορτή της Χούντας. Είχαμε κάνει ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένη ομάδα ακραίων στοιχείων, με οικογενειακή παράδοση βασανισμών αριστερών συμφοιτητών και φασιστικής νοοτροπίας, που δεν περιορίζεται στην Σχολή Ευελπίδων. Είδαμε όμως ότι ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και η Στρατιωτική Δικαιοσύνη ουσιαστικά επέλεξαν να συγκαλύψουν το περιστατικό, ρίχνοντας μια αστεία ποινή για τα μάτια του κόσμου. Ήταν μια ακόμη κίνηση ατιμωρησίας ακροδεξιών στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την αθώωση των ΟΥΚάδων στο Ναυτοδικείο για τα εμετικά συνθήματα που φώναξαν σε στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, με παρέμβαση μάλιστα του πρώην Α/ΓΕΣ και ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκου. Μάλιστα, τονίζαμε, ότι αυτού του είδους τους στρατιωτικούς έχει πλέον ανάγκη το αστικό κατεστημένο στους νέους γύρους των ταξικών συγκρούσεων που απαιτούν την συμμετοχή του Στρατού στην καταστολή των διαδηλώσεων και στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

    Ο Εύελπις επομένως Φαραντάτος, βλέποντας ότι «τον παίρνει», επέμεινε να προκαλεί. Ενώ είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση της αρχηγίας λόγω των χουντικών ύμνων που είχαν ακουστεί στο αμφιθέατρο της Σχολής στην γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ζήτησε με αναφορά του να παραδώσει τη σημαία της Ευελπίδων στη τελετή των νέων ανθυπολοχαγών. Όπως αναφέρει η αρθρογραφία «λόγω επιδόσεων στα μαθήματα κατόρθωσε να καλύψει τα χαμένα μόρια λόγω των πειθαρχικών ποινών που του είχαν επιβληθεί, κλήθηκε πρώτος να παραλάβει το ξίφος του, αλλά τη σημαία την παρέδωσε ανθυπολοχαγός του Τεχνικού που ήταν πρώτος σ΄ όλη τη Σχολή. Ο Εύελπις που είχε απασχολήσει επί ημέρες τα ΜΜΕ, υποστήριξε σε αναφορά του ότι ο ίδιος ως ανθυπολοχαγός του ΠΖ θα έπρεπε να παραδώσει τη σημαία και όχι ανθυπολοχαγός του Τεχνικού. Η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων δεν έλαβε υπόψη την αναφορά του νεαρού αφού δεν υπάρχει κανένα θέμα, όπως αναφέρουν πηγές από τη Σχολή».

    Ποιος ξεχνά όμως ότι όλους αυτούς τους υπερασπίστηκαν καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων, Απόστρατοι, Μητροπολίτης, ο Καρατζαφέρης, μιλιαταριστικά σάιτ, ο πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, ο Καμμένος, ο πρώην διοικητής των ΟΥΚάδων!

    Ομως ο στρατός και το ΥΠΕΘΑ, υπεύθυνο για τη λειτουργία των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων, τα ήξεραν όλα. Τα ανέχτηκαν όλα. Και συνεργάστηκαν μαζί τους. Οι δυνάμεις καταστολής που συνεργάζονται μαζί τους και η ΕΥΠ δεν ήξεραν;

    Για την άνθηση του Φασιστικού φαινομένου υπεύθυνοι είναι η καπιταλιστική κρίση, οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η άγρια ταξική πολκιτική, η θεσμοθετημένη παρέμβαση του Στρατού ενάντια στον “εσωτερικό εχθρό”, η προβολή της θέλησης του πολιτικού κατεστημένου να μοιραστεί την πολιτική εξουσία με τους σοβαρούς φασίστες.

    Η Χρυσή Αυγή είναι χρήσιμη πολύ στο πλαίσιο του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Δρα στο πλαίσιο του πολέμου χαμηλής έντασης κατά του ταξικού εχθρού που διεξάγει η κυβέρνηση που κατεβάζει τον Στρατό στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στην Στρατιωτική Παρέλαση, βάζει την Ζ ΜΑΚ, την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και τα τεθωρακισμένα στο Πεντάγωνο απέναντι στο εργατικό κίνημα, κατεβάζει στην Λέσχη Αξιωματικών Αθήνας Ειδικές Δυνάμεις και Στρατονομία κατά της κινητοποίησης των συνδικαλισμένων στρατιωτικών. Ποιος ξεχνά ότι τα νεά Τάγματα Εθνοφυλακής αποφασίστηκε να φτιαχτούν τον Ιούλιο του 2011 για να αντιμετωπίσουν ασύμμετρες απειλές και στην σκιά του κινήματος των Αγανακτισμένων.

    Είναι νόμοι που έχουν ψηφίσει από το 2001 (επαγγελματίας οπλίτης), που εφάρμοσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι τα νέα Δόγματα Άμυνας Ασφάλειας των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

    Μήπως ο ΑΓΕΕΘΑ ξέχασε το εθνικιστικό σόου των Αγημάτων Στρατού στην Ανάσταση;

    Εξάλλου, εκτός της σωματικής βίας που ασκεί η Χρυσή Αυγή, υπάρχει η βία της υπεράσπισης των αστικών συμφερόντων -χάρισμα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Σάλλα, αφορολόγητο των εφοπλιστών, φασιστικές εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων των 200-300 ευρώ χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική έκφραση, η επιχείρηση διάλυσης των σωματείων στο Πέραμα κλπ. κλπ. κλπ.

    Άρα η Χρυσή Αυγή πιστεύει-επιβάλλει την ταξική πολιτική εργοδοτών-Ε.Ε.-ΔΝΤ, διεκδικεί μερίδιο από την πίτα των κερδών του νέου γύρου αστικής οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και μερίδιο εξουσίας.

    Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τμήμα της νέας αστικής βαρβαρότητας και τη περιφρουρεί με την συνεργασία της με τον Στρατό και την ΕΛ.ΑΣ.

    Η Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση και το αστικό οικονομικό πολιτικό σύστημα, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ αποτελούν ΕΧΘΡΟΥΣ του κόσμου της εργασίας.

    Απαιτείται η κλιμάκωση του αγώνα του εργατικού κινήματος ενάντια στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, όπου η άγρια ταξική πολιτική και τα μνημόνια έχουν ανάγκη τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό και το φασισμό, για την επιβολή των σύγχρονων όρων Δουλοποίησης μας, απαραίτητο όρο για την εκτίναξη της κερδοφορίας, τη διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου στην περιοχή για την άρχουσα τάξη.

    Εμείς καλούμε σε πλατιά ενότητα όλων των αγωνιστών για την ανάπτυξη Μαζικού-Μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό, ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την κρατική τρομοκρατία, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και το εθνικισμό-φασισμό.

    Απαιτούμε να κλείσουν οι εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων, τεράστιος κίνδυνος για τον κόσμο της εργασίας!

    ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

  10. Συλληψη χρυσαυγιτη στις Σερρες
    Το αρθρο ειναι απο τοπικο ειδησεογραφικο μπλογκ.Αναφερεται στον νικητα σιωη,γραμματεα και επικεφαλη του τ.ο σερρων.Στις εκλογες ο συγκεκριμενος συγκεντρωνοντας τις περισσοτερες ψηφους στο ψηφοδελτιο τους βγηκε βουλευτης λογω του εκλογικου νομου και λιγο καιρο αργοτερα σαν ανεργος που ειναι παραιτηθηκε λογο φορτου εργασιας και πηρε την θεση του ο “γαμπρος” αρτεμης ματθαιοπουλος.

    Υ.Γ την τεταρτη 18/9 ημερα αντφασιστικων πορειων σε ολη τη χωρα στις σερρες οι φασιστες εμφανιζουν ενα βιντεο με τον εθνικο υμνο κατω απο τα γραφεια τους.Η αληθεια οπως την ειδαν οσοι ηταν στην πορεια στις σερρες αλλα οπως φενεται και σε δημοσιευμα τοπικης εφημεριδας(παρακατω εικονα).

    Ο νικητας και η παρεα του εχουν μεινει λιγοι 20-30 η δυναμη απο ΟΛΟ τον νομο.(μιλαμε για κινημα).

    περαστηκα σας φασιστακια, ερχονται και τα καλυτερα γιατι οι μπατσοι οι δικαστες και η πολιτεια δεν τσακιζει τον φασισμο,παρα μονο ο δρομος.

    Το αρθρο:

    Συνελήφθη την Πέμπτη (3-10-2013) το μεσημέρι, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών 51χρονος, ηγετικό στέλεχος, της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο ν.Σερρών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων & πυροτεχνικών αθυρμάτων.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    καραμπίνα, για την οποία είχε παραβιάσει τις προϋποθέσεις της άδειας, με προσαρμογή εξαρτήματος,

    κοντάκι με τα εξαρτήματά του,

    εννέα (9) κροτίδες,

    μαχαίρι,

    τέσσερα (4) κυνηγετικά φυσίγγια,

    εβδομήντα ένα (71) βληθείσες βολίδες διαφόρων διαμετρημάτων

    οκτώ (8) στυλιάρια

    Όπως έγινε γνωστό, με προφορική εντολή Εισαγγελέα ο Γραμματέας της Τ.Ο Σερρών της Χρυσής Αυγής, αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα ορίστηκε δικάσιμος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

    Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, ενώ ερευνάται η προέλευση και λόγος κατοχής των κατασχεθέντων
    Ψιλολαμογιές

    Α, όλα κι όλα, οι νεοναζί διακρίνονται από ήθος. Κι αυτό που λένε το εφαρμόζουν στην πράξη. Δεν χαρακτηρίζονται από ασυνέπεια λόγων και έργων. Αυτό δεν προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο; Μόνο που κάπου-κάπου πιάνονται να χώνουν το δάχτυλο στο μέλι των κοινοβουλευτικών προνομίων. Το παλεύουν, βέβαια, γιατί είναι ακόμα νωρίς γι’ αυτούς, προσπαθούν να καλύψουν τις βρομιές τους, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν πάντοτε με επιτυχία.

    Αίφνης, ξέσπασε ντόρος με το διορισμό του αδελφού του Κασιδιάρη στην Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Φορολογικών Μηχανισμών. Ο Κασιδιάρης, με το γνωστό του ύφος, απάντησε ότι όσα γράφονται είναι μαλακίες και πως η εν λόγω επιτροπή είναι η μοναδική στο ελληνικό κράτος που δεν προβλέπεται αποζημίωση για τα μέλη της! Ελα, όμως, που υπήρχε από τα τέλη Ιούλη απόφαση του Σταϊκούρα, που όριζε αποζημίωση για τα μέλη και αυτής της Επιτροπής. Συλληφθέντες επ’ αυτοφώρω οι νεοναζί, προσπάθησαν να μπαλώσουν την τρύπα. Είχαν ενημερωθεί προφορικά από υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών ότι τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής θα εργάζονται αμισθί. Οσο για την απόφαση Σταϊκούρα «ούτε παρατρεχάμενοι του Σταϊκούρα είμαστε για να γνωρίζουμε ότι θα αποφάσιζε να σπαταλήσει κι άλλο δημόσιο χρήμα άνευ λόγου, ούτε κοιμόμαστε και ξυπνάμε πάνω από τη “Διαύγεια”»!

    Ωραία εκ των υστέρων δικαιολογία. Μόνο που είναι για μικρά παιδιά. Θυμίζει το κλεφτρονάκι που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω χωρίς να έχει σκεφτεί από τα πριν κάποια ελαφρώς πειστική δικαιολογία. Εκαναν, λοιπόν, την ανάγκη φιλοτιμία και παραίτησαν τον αδελφό Κασιδιάρη, «για λόγους ηθικής τάξεως». Οποιος πρόσεξε το σχετικό έγγραφο, όμως, θα διαπίστωσε ότι δεν είχαν βάλει μόνο τον αδελφό Κασιδιάρη, αλλά κι έναν ακόμη, ονόματι Μιχαήλ Καρακώστα.

    Μέσα στο καλοκαίρι, από την παρακολούθηση των ΦΕΚ διαπιστώθηκε ότι αυτοί που εκστρατεύουν ενάντια στους «τεμπέληδες» δημόσιους υπάλληλους, που μιλούν για «αργομισθία» και «αναξιοκρατία» στο δημόσιο, δεν παρέλειψαν ν’ ασκήσουν τα δικαιώματα που τους δίνει ο νόμος και να διορίσουν μέλη τους σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής. Απολύτως… αξιοκρατικά. Μπορεί ο φύρερ να δηλώνει ότι στη Βουλή αισθάνεται ασφυξία, τους διορισμούς πάντως τους προώθησε. Ποιοι είναι αυτοί που διορίστηκαν σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων; Οι τρεις είναι αποτυχόντες να εκλεγούν και ο τέταρτος είναι ο βουλευτής που παραιτήθηκε επειδή είχε πολλές δουλειές και δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στα καθήκοντά του!

    Ναι, για τον παραιτηθέντα βουλευτή Σερρών Νικήτα Σιώη πρόκειται. Αυτόν που προεκλογικά δήλωνε ότι ήταν άνεργος ο ίδιος και η σύζυγός του, εκλέχτηκε βουλευτής και υποχρεώθηκε σε παραίτηση (προκειμένου να γίνει βουλευτής ο εκλεκτός του φύρερ που είχε έρθει δεύ-τερος), επικαλούμενος… φόρτο εργασίας. Ο εκλεγείς δύο φορές άνεργος βουλευτής παραιτήθηκε λόγω φόρτου εργασίας και μετά διορίστηκε μετακλητός υπάλληλος του κόμματός του στη Βουλή!

    Δεν ξέρουμε πόσους ακόμα έχουν διορίσει στη Βουλή ή σε Επιτροπές. Ξέρουμε, όμως, ότι στην περίπτωση του αδελφού Κασιδιάρη, που τα φράγκα ήταν λίγα (150 ευρώ το μήνα), έσπευσαν να κάνουν θεαματική παραίτηση «για λόγους ηθικής τάξης», ενώ στην περίπτωση των διορισμένων μετακλητών υπαλλήλων, που τα λεφτά είναι πολλά (πλήρης μισθός, υπερωρίες και ασφάλιση) έκαναν το κορόιδο. Και κοροϊδεύ-ουν κάποιους αφελείς, ότι με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την κρατική επιχορήγηση αυτοί θα αγοράζουν τρόφιμα και θα τα μοιράζουν στους φτωχούς. Εστησαν καναδυό γκεμπελικού τύπου σόου, μοίρασαν μερικά σαπάκια κι αυτό ήταν όλο.

    http://www.eksegersi.gr/issue/699/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/17560.%CE%A8%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *