ενημέρωση ΣΥΒΧΑ για τις εξελίξεις στον αγώνα ενάντια στα «μηχανάκια-scanners της αναξιοπρέπειας» που έχουν επιβληθεί στους εργαζόμενους στα βιβλιοπωλεία Ιανός

Ανάμεσα στις διάφορες μικρές και μεγάλες μάχες που δίνουμε ως Σύλλογος στους χώρους δουλειάς μας κατά τους τελευταίους μήνες ξεχωρίζει και ο αγώνας ενάντια στα «μηχανάκια-scanners της αναξιοπρέπειας» που έχουν επιβληθεί στους εργαζόμενους στα βιβλιοπωλεία Ιανός (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Από την πλευρά μας κυκλοφόρησε στις αρχές Μάη σχετικήανακοίνωση που απαιτούσε την άμεση απόσυρσή τους. Στη συνέχεια κυκλοφορήσαμε και μια νέα ανακοίνωση ως μια οφειλόμενη απάντηση στη σχετική συκοφαντική και γεμάτη ψεύδη ανακοίνωση της εργοδοσίας του Ιανού.

Πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε ένα κατάπτυστο κείμενο με τίτλο «ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ». Όπως ενημερωθήκαμε, μεγαλοστελέχη (δήθεν απλοί εργαζόμενοι) του Ιανού και σύμφωνα με το δικό τους ισχυρισμό …δίχως την σχετική καθυπόδειξη από την πλευρά της εργοδοσίας (Καρατζάς), διακίνησαν το εν λόγω κείμενο ζητώντας αιφνιδιαστικά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εργαζόμενους να το υπογράψουν. Και ήδη η πλειοψηφία το υπέγραψε (όπως ενημερωθήκαμε υπήρχαν ορισμένοι που αρνήθηκαν να το υπογράψουν).

Από την πλευρά μας, ως μια άμεση αντίδραση στην εξέλιξη αυτή, την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης του κειμένου συντάξαμε και μοιράσαμε στους εργαζομένους επιστολή με την οποία επιχειρήσαμε να καταδείξουμε την κρισιμότητα του ζητήματος, να τους ζητήσουμε να πάρουν πίσω –όσοι είχαν υπογράψει– την υπογραφή τους (πράγμα που το γράψαμε και το εννοούσαμε!) και διαμηνύσαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι (και αυτό επίσης το εννοούμε!) ο αγώνας ενάντια στα «μηχανάκια-scanners της αναξιοπρέπειας» συνεχίζεται.

Σύντομα θα δημοσιεύσουμε νέα ανακοίνωση του Συλλόγου μας σε σχέση με την όλη αυτή εξέλιξη.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

***

από την ενημέρωση για την απεργία της 18ης Ιούνη στον κλάδο του βιβλίου:

[…] Ο επόμενος σταθμός της διαδήλωσής μας ήταν έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός, όπου κατά τις τελευταίες εβδομάδες δίνεται η μάχη ενάντια στα μηχανάκια-scanners της αναξιοπρέπειας που έχουν επιβληθεί στους εργαζόμενους.

syvxa_apergia_180614_e

Στη συνέχεια, […]  

* το σύνολο της ανταπόκρισης από την εν λόγω απεργία βρίσκεται εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *