Εμείς οι Αναρχικές : Ή με τις κουκούλες ή με τις γραβάτες

Οι πρυτανικές αρχές με ανακοίνωση τους σήμερα «διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα». Θεωρούν επίσης «ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά» και εγκαλούν την κυβέρνηση για τη μη επέμβαση.

Ως ένδειξη…διαμαρτυρίας καλούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 11 π.μ. στα Προπύλαια. Μη γελιέστε. Την ίδια ανακοίνωση θα έβγαζαν ακόμη κι αν οι καταληψίες ήταν φοιτητές του Πολυτεχνείου κι αν τα αιτήματα αφορούσαν άμεσα ακαδημαϊκά θέματα. Οι αξιωματούχοι των πανεπιστημίων, αλλά και πολλοί καθηγητές, δεν αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως δάσκαλο, αλλά ως επαγγελματία, καριερίστα, έμπορο πιστοποιητικών.

Οι εν λόγω αρχές είναι μία σέχτα καλοβολεμένων managers, που ευελπιστούν σε μία καλή θέση στα υπουργικά συμβούλια ή το τσέπωμα χρηματοδοτήσεων για ερευνητικά προγράμματα χωρίς αντίκρυσμα. Μην αναμένετε απ’ τους φοιτητικούς συλλόγους τίποτε περισσότερο από κινήσεις για τα μάτια του κόσμου. Μην αναμένετε απ’ τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο τίποτε περισσότερο απ’ το τίποτε, την ασφάλεια της θεσούλας τους. Οι φοιτήτριες/τές, τα κατ’ εξοχήν δηλαδή μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ας διαλέξουν στρατόπεδο αύριο στις 11 π.μ.

Ή με τις κουκούλες ή με τις γραβάτες

https://mpalothia.wordpress.com/2015/03/31/%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *