Άδανα, Τουρκία : 15χρόνος νεκρός από χειροβομβίδα κρότου λάμψης που του έριξαν στο κεφάλι

ο 15χρονος Ιμπραήμ Αράς Νεκρός απο κρατικό χέρι...

Με πληροφορίες από @HliosSelini

Νεκρός ο 15χρονος Ιμπραήμ Αράς από μπάτσους που του έριξαν στο κεφάλι χειροβομβίδα κρότου λάμψης…

Σήμερα στην γειτονική χώρα ακομα ενα μικρο παιδι πέθανε απο την κρατική καταστολή….

Police who killed İbrahim Aras: “We’re hunting birds here….

#Turkey , #Adana :Police killed today a 15y old boy with a gas canister . His name #İbrahimAras

10390543_563912063719869_5968048683316016078_n

 

Υπάρχουν αναφορές ότι η τουρκική αστυνομία προσπάθησε να πάρει τον νεκρό 15χρονο πριν παραστεί αρμόδιος εισαγγελέας, γεγονός που εμποδίστηκε από τους αυτόπτες μάρτυρες. τουρκικά μέσα απέδωσαν τη δολοφονία του 15χρονου σε έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας που κρατούσε, με αποτέλεσμα να έχουν διακινηθεί φωτογραφίες μέσα από το νεκροτομείο, με απόφαση του πατέρα, που δείχνουν τα χέρια του μικρού..

turkey

Σύμφωνα με πληροφορίες από Τούρκους συντρόφους το παιδί που σκοτωθηκε ήταν Κούρδος, σε διαδηλωση στα Αδανα (η συμμετοχη τους είναι μεγαλη σε όλες τις διαδηλώσεις στην Τουρκία τελευταια.) Τώρα βεβαια οι πληροφορίες που μαθαινουμε μπορει να είναι ακομα συγκεχυμενες…

Από : Revolution News

Μετάφραση/απόδοση : mpalothia

Ένα 15χρόνο αγόρι δολοφονήθηκε από την τουρκική αστυνομία πολυβολώντας το σε ευθεία βολή στο κεφάλι με βολίδα κρότου λάμψης

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μια βομβίδα κρότου λάμψης που ρίχθηκε από τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, χτύπησε τον 15χρονο İbrahim Aras στο σβέρκο, διαλύοντας το κρανίο του. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ισχυρίζεται, πως το παιδί πιθανά “ετοιμαζόταν να πετάξει μια αυτοσχέδια βόμβα στη αστυνομία, όταν ανατινάχτηκε στα χέρια του”. Ωστόσο είναι φανερό από τις φωτογραφίες πως το σώμα του παιδιού είναι άθικτο και ο μόνος τραυματισμός είναι στο κεφάλι. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ισχυρίστηκε επίσης πως το συμβάν έγινε κατά την διάρκεια διαδήλωσης στο Lice, αλλά οι κάτοικοι επιμένουν ότι δεν υπήρχε καμία διαδήλωση εκείνη την ώρα.

Η πρώτη επίσημη δήλωση από τον αρχηγό της αστυνομίας στα Άδανα, ξεκινάει με τα λόγια : ” κανείς δεν μπορεί να διδάξει την αστυνομία, πως να κάνει τη δουλειά της”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *