ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ «ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ»!

synekoxΟι εργαζόμενοι στα κοινωφελή πρόγραμματα μπορεί να μη δικαιούμαστε τακτικές άδειες και να χάνουμε το ημερομίσθιο αν τύχει και αρρωστήσουμε, αλλά όταν πρόκειται για το ζήτημα του να ψηφίσουμε αυτούς που μας φέραν τέτοιου είδους εργασιακές συνθήκες, ως δια μαγείας έχουμε το δικαίωμα να λείψουμε από την δουλειά μας!

Σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλε πριν λίγες μέρες η «Γενική Γραμματεία διαχείρισης κοινοτικών και άλλων πόρων, ειδική υπηρεσία συντονισμού και παρακολούθησης δράσεων ΕΚΤ», η υπέυθυνη δηλαδή υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας για τα 5μηνα, προς την διοίκηση του ΟΑΕΔ:

«Σε ό,τι οφορά την απουσiα τωv ωφελουμέvων των προγραμμάτωv Κοινωφελούς χαρακτηρα για την άσκηοη του εκλογικoύ τους δικαιώματος, σας εvημερώνοuμε ότι ο αναγκαίος για τη μετάβαοη τωv ωφελουμέvωv πρoς και από τοv τόπο άσκησης του εκλoγικού τους δικαιώματος χρόvος λογίζεται ως χρόνος διαvυθείς εvτός του προγράμματος και ως εκ τούτου η αvαλογούσα δαπάνη απoτελεi επιλέξιμη δαπάvη καλυπτόμεvη από τoυς πόρoυς του προγράμματος».

Κράτος, ΟΑΕΔ, Ε.Ε. έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι κι ανάλογα με το συμφέρον τους, που αυτή τη στιγμή εκφράζεται σε ψήφους, μας αναγνωρίζουν όποτε γουστάρουν το δικαίωμα απουσίας από την εργασία.

Εμείς πάλι επιμένουμε ότι δεν τους χρωστάμε τίποτα και θέλουμε όλα τα εργασιακά δικαιώματα, δηλαδή 2 μέρες άδεια το μήνα, αναρρωτικές, άδειες θανάτου, για παρουσία σε δικαστήρια κτλ. Kαι η εκλογική άδεια είναι το τελευταίο που μας απασχολεί.

Φυσικά όλα αυτά  θα τα κατακτήσουμε στους δρόμους, όχι στις κάλπες.

http://synekox.espivblogs.net/2014/05/18/mono-gia-eklges-anagnorizoun-adeies-se-ofeloumenous/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *