SCΗΕRΖΟ – Μαρούσι: Πυροβολούν τους εργάτες όταν οργανώνονται και διεκδικούν

1506790_346668758805079_1959205765_n

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο 41χρονος συνιδιοκτήτης της καφετέριας συνελφήθηκε, επειδή πυροβόλησε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας στην οποίο συστεγάζεται το κατάστημά του.

Με 10 πυροβολισμούς με κυνηγετική καραμπίνα υποδέχτηκε ιδιοκτήτης καφετέριας στο Μαρούσισυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημά του χθες το Σάββατο το μεσημέρι.  Πρόκειται για μία από τις πολλές παρεμβάσεις που έχουν διοργανώσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες συλλογικότητες της περιοχής και το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, διαμαρτυρόμενοι για τον ξυλοδαρμό μετανάστη εργάτη που διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του. 

Ο συνιδιοκτήτης της καφετέριας Scherzo Δ. Τυρολόγος, κατηγορείται ότι στις 29 Ιανουαρίου επιτέθηκε με γροθιές στον 25άχρονο μετανάστη από το Πακιστάν , Γ.Σ., τον οποίο απασχολούσε επί πέντε μήνες για μόλις 10 ευρώ μεροκάματο για 14 ώρες δουλειάς και του χρωστούσε πάνω από 400 ευρώ. Ο Γ.Σ. βρέθηκε στο κατάστημα για να εισπράξει μέρος των χρημάτων που διεκδικούσε προχωρώντας σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, όταν ο πρώην εργοδότης του τον γρονθοκόπησε, αφαιρώντας του τσάντα με έγγραφα και χρήματα, ενώ από τα χτυπήματα ο Γ.Σ. νοσηλεύθηκε για τρεις ημέρες.
Ο ιδιοκτήτης επιμένει ότι δεν τον χτύπησε και ότι ο εργαζόμενος έφυγε οικειοθελώς. Ωστόσο το χθεσινό επεισόδιο, μόνο ως ένδειξη αθωώτητας δεν μπορεί να εκληφθεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο 41άχρονος συνιδιοκτήτης της καφετέριας συνελφήθηκε, επειδή πυροβόλησε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας στην οποίο συστεγάζεται το κατάστημά του. Στο σημείο βρέθηκαν δέκα κάλυκες κυνηγετικής καραμπίνας, ενώ το όπλο και οι κάλυκες κατασχέθηκαν.

http://www.efsyn.gr/

https://athens.indymedia.org/post/1525226/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *