ΠΑΤΡΑ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ
Το πρωί της Τρίτης, 4/11/2014, μέλη του Σωματείου Ανέργων, Ανασφάλιστων και Επισφαλώς Εργαζομένων Αχαΐας, επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, με τον διευθυντή του οποίου είχαμε κλείσει ραντεβού συνάντησης, ώστε να συζητήσουμε για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας και στα νοσοκομεία και να του καταθέσουμε τα αιτήματά μας σα σωματείο σε ό,τι αφορά τους άνεργους και όλους όσοι βιώνουν συνθήκη επισφάλειας και τίθενται σιγά σιγά στο κοινωνικό περιθώριο, είτε με όρους σκληρής εργασιακής εκμετάλλευσης είτε και ως έξτρα εργατικά χέρια που περισσεύουν και μη όντας πλέον χρήσιμα για το σύστημα απαξιώνονται και πρέπει να βγαίνουν από τη μέση.

Αν και ο διευθυντής είχε συμφωνήσει να συναντηθεί μαζί μας στις 11πμ, αρχικά μας ανακοινώθηκε πως έλειπε για κάποια άλλη δουλειά και δε θα μπορούσε να μας δει και τελικά κατέφθασε με περίπου μία ώρα καθυστέρηση και ύστερα από δικές μας πιέσεις, αφού παραβρεθήκαμε όλοι στο γραφείο του συνομιλώντας με το στέλεχος που τον αντικαθιστούσε, απαιτώντας απαντήσεις στα ερωτήματα και στα αιτήματά μας, απαντήσεις τις οποίες αδυνατούσε να μας προσφέρει. Όταν τελικά ο ίδιος ο διευθυντής εμφανίστηκε και – υποτίθεται πως – δέχθηκε να μας ακούσει, αντί να απαντήσει στα ζητήματα που του θέταμε προτίμησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη δηλώνοντάς μας ουσιαστικά πως αυτά που ζητάμε είναι εκτός πραγματικότητας, μα και πως δουλειά του ιδίου είναι να κάνει “διαχείριση” (όπως ο ίδιος είπε) του νοσοκομείου και όχι να παίρνει αποφάσεις αλλά απλώς να τηρεί κατά γράμμα τον νόμο.

ΙΚΑ ΑΓ.ΑΛΕΞΙΟΥ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ
Αποχωρώντας από τον χώρο του νοσοκομείου, αρκετοί από εμάς πήγαμε στο Ι.Κ.Α. του Αγίου Αλεξίου, στο οποίο βρισκόταν η μητέρα ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα και την οποία οι γιατροί Ι.Κ.Α. και του νοσοκομείου του Ρίου έστελναν ο ένας στον άλλον, καθώς στο Ι.Κ.Α. ο υπεύθυνος γιατρός υποστήριζε πως η συνταγογράφηση των φαρμάκων από το Ρίο είχε γίνει από γιατρό μη υπεύθυνο (ασκούμενο) για κάτι τέτοιο και πως έτσι δεν μπορούσε να της δώσει τα φάρμακα, καθότι χρειαζόταν υπογραφή από τον διευθυντή του νοσοκομείου. Τελικά, έπειτα από επίμονη παρέμβαση των μελών του σωματείου και απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρίο, ο υπεύθυνος γιατρός του Ι.Κ.Α. δέχθηκε να παραδώσει τα φάρμακα στη γυναίκα, η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αναγκασμένη να τρέχει από την Πάτρα στο Ρίο και πάλι πίσω ποιός ξέρει για πόσο καιρό, μέχρι κάποιος να αποφασίσει να κάνει το αυτονόητο και να την εξυπηρετήσει για κάτι τόσο απλό.

Εμείς, ως σωματείο και ως άνεργοι που θεωρούν τον αγώνα για τη διεκδίκηση των βασικών κοινωνικών αγαθών (υγεία-παιδεία-ρεύμα-νερό) και για την ανατροπή καταστάσεων και πολιτικών που καταδικάζουν ολόκληρα κοινωνικά κομμάτια σε εξαθλίωση, ως αυτονόητη στάση αξιοπρέπειας, δε σκοπεύουμε να σωπάσουμε μπροστά στον κανιβαλισμό που επιβάλλεται από τα πάνω και θα συνεχίσουμε με τον λόγο και τη δράση μας να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους βρίσκονται στην ίδια ή και σε χειρότερη μοίρα από εμάς, σε όσους πλήττονται από ένα απάνθρωπο σύστημα που μετατρέπει την αξία της ζωής σε εμπόρευμα.

Διεκδικούμε και απαιτούμε για όλους τους ανέργους:
-Κατάργηση της 5ευρης “εισόδου” στα δημόσια νοσοκομεία
-Επίσπευση των ραντεβού εξέτασης και νοσηλείας, μείωση του χρόνου αναμονής για αυτά
-Να μην πληρώνουμε έξοδα εξετάσεων και νοσηλείας
-Εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στα χρειαζούμενα φάρμακα

http://anergoipatra.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *