Συνδικάτο επισιτισμού: Εργαζόμενη στα Mikel αναγκάστηκε να υπογράψει ότι θα απεργήσει «με γνώση των συνεπειών του νόμου»

«Η εργοδοσία της αλυσίδας καφέ MIKEL, που μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με αντεργατικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, ξαναχτύπησε λίγες ώρες πριν από την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 27ης Νοέμβρη 2014.

Υποχρέωσε εργαζόμενη που δήλωσε ότι θα απεργήσει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι απεργεί με γνώση των …συνεπειών του νόμου(!!!), δικαιολογώντας την ενέργεια αυτή ως γραμμή της εταιρείας.

Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι πίσω από τη βιτρίνα των πολυδιαφημισμένων αλυσίδων επισιτισμού κρύβεται η πιο στυγνή εκμετάλλευση, η τρομοκρατία και η αδίστακτη επιβολή των χειρότερων μορφών εργασίας.

Παρανομίες για τις οποίες κανένας εισαγγελέας και κανένας ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους δεν πρόκειται να παρέμβει, όπως παρεμβαίνουν απέναντι στο κίνημα, στα ταξικά σωματεία και στους πρωτοπόρους αγωνιστές.

Δίνουμε το μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες ότι όσο κι αν προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, θα μας βρίσκουν όλο και περισσότερους μπροστά τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει».

 

Η υπεύθυνη δήλωση όπως δημοσιεύτηκε στην πηγή

 

mikel1417164882

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *