Ένας νεκρός κάθε 3,5 λεπτά στην Ευρώπη από εργατικό ατύχημα

0

Στην μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα και λόγω επαγγελματικών ασθένειών είναι αφιερωμένη η σημερινή “Παγκόσμια Μέρα για την Υγεία και της Ασφάλεια στην Εργασία”. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το Δίκτυο Εκπαιδευτών Γενικής Ασφάλειας Κλινικής Άσκησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και τη Γενική Ιατρική του Τμήματος Ιατρικής διοργάνωσαν σήμερα ημερίδα με θέμα “Υγεία και Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας της Πρωτοβάθμιας Υγείας”.

Το πρόβλημα στην χώρα μας σχετικά με το ζήτημα αυτό είναι τα κρυμμένα εργατικά ατυχήματα αυτά δηλαδή που δεν δηλώνονται αλλά και η απουσία φορέα καταγραφής και άρα η απουσία τεκμηριωμένων στοιχείων σχετικά με τις επαγγελματικές νόσους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αντώνη Ταργουτζίδη , συντονιστή στο παραρτηματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) τα στοιχεία του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με τα ατυχήματα είναι μικρότερα από αυτά της Eurostar καθώς το ΙΚΑ και οι Επιθεωρήσεις Εργασίας αναλύουν στοιχεία μόνο των ασφαλισμένων εργαζομένων.

Στην Ελλάδα είχαμε 13.500 ατυχήματα από το 2010 μέχρι το 2012 ενώ προ κρίσης τα ατυχήματα ήταν περισσότερα και ανέρχονταν στα 25.000. Αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον ίδιο, στην ύφεση και στη μείωση της απασχόλης η οποία όμως οδηγεί παράλληλα και στην μειωμένη καταγραφή των ατυχημάτων λόγω της μη δηλωσής τους υπό τον φόβο της ανεργίας.

Ο κλάδος από τον οποίο προέρχονταν τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι κατασκευές. Συγκεκριμένα το 10%-12% των ατυχημάτων και το 40% των θανάτων από εργατικά ατυχήματα προέρχονταν από τον κλάδο της οικοδομής.

Δεν αναγνωρίζεται η επαγγελματική νόσος

Απογοητευτική είναι κατάσταση αναφορικά με την παντελή απουσία συστήματος καταγραφής επαγγελματικών ασθενειών και τη μη ύπαρξη φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου. Έτσι τα στοιχεία για τα θύματα των επαγγελματικών νόσων είναι μηδαμινά. Ακόμη όμως και αν ένας εργαζόμενος δηλώσει την πάθηση του αυτή θα αναγνωριστεί ως κοινή νόσος και όχι ως επαγγελματική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνθήκες εργασίας είναι υπεύθυνες για περισσότερα από 1 στα 5 προβλήματα υγείας και μάλιστα σε νέους ανθρώπους στους οποίους ποσοστιαία σημειώνονται και τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα.

Τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές νόσοι αποτελούν ζητήματα δικαιοσύνης (κατά πόσο δηλαδή ο εργαζόμενος γνωρίζει αν οι συνθήκες στις οποίες εργάζεται προκαλούν ασθένειες, αν είναι δική του επιλογή ή αν δεν είχε άλλη κ.α.), τραγικότητας αλλά και ηλικίας λόγω του ότι τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης υπάρχει ξεχωριστός ασφαλιστικός φορέας για τα ατυχήματα και τις επαγγελματικές νόσους. Στην Ελλάδα σύμφωνα με τον κο Ταργουτζίδη θα έπρεπε να δημιουργηθεί αντίστοιχος φορέας που να ορίζει τις επικίνδυνες εργασίες και τις αντίστοιχες επιχειρήσεις αυξάνοντας την ασφαλιστική εισφορά των εργοδοτών.

Εργατικά εγκλήματα όχι ατυχήματα

Η απουσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα συνδέεται άμεσα με το ζήτημα των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών νόσων.

Μιλώντας για την σύνδεση αυτή ο Α. Μπένος, καθηγητής κοινωνικής Ιατρικής τόνισε πως δεν έχουμε να κάνουμε με εργατικά ατυχήματα αλλά με προσχεδιασμένα εγκλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την εργασία δηλαδή με μια δεδομένη διαδικασία.

Έτησίως έχουμε 2 εκ. θανάτους στον κόσμο σχετιζόμενους με την εργασία και ο αριθμός αυτός συνιστά και πάλι μια υποεκτίμηση της πραγματικότητας των συμβάντων λόγω της μη δήλωσής τους από τους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη 100.000 άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο λόγω των εργασιακών συνθηκών.

Είναι προφανές ότι υπάρχει δυνατότητα πρόληψης μέσω θέσπισης κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για οποιαδήποτε εργασιακή διαδικασία, κανόνες που δεν μπαίνουν σε εφαρμογή λόγω της επιδίωξης απόλυτου κέρδους απ’τους εργοδότες.

Ο καρκίνος λόγω έκθεσης σε διάφορα ορυκτά, βαρεά μέταλλα και χημικά έχει ήδη κατοχυρωθεί από την ΠΟΥ.

Πρόβλημα στην έρευνα αποτελεί ο χρόνος καθώς πολλές ασθένειε ς εκδηλώνονται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και για τον λόγο αυτό υπάρχει δυσκολία συσχέτισης με την εργασία.

Ο Αλ. Μπένος αναφέρθηκε στο παράδειγμα των εξορύξεων χρυσού όπου τα πρώτα θύματα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ενώ παράλληλα διέψευσε την θεωρία των ορίων στην έκθεση τονίζοντας πως για τις καρκινογενέσεις δεν υπάρχουν όρια έκθεσης π.χ. σε αρσενικό ή (σε άλλους κλάδους) σε αμίαντο.

Αντίφαση αποτελεί και το γεγονός ότι οι γιατροί εργασίας πληρώνονταν από τους εργοδότες αντιμετωπίζοντας προφανή διλήμματα στην ανίχνευση και συσχέτιση της εργασίας με τις επαγγελματικές νόσους.

Τέλος σημείωσε ότι οι γιατροί εργασίας πρέπει να αποτελούν κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δηλαδή πρέπει να δημιουργηθεί Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία όπου οι εκάστοτε γιατροί θα ασχολούνται με την Υγεία όλων των εργαζόμενων ανα περιοχή.

Τραγικά τα στοιχεία που δίνει η Eurostar

Τα στοιχεία που δίνει η Eurostat, τα οποία αναφέρονται μέχρι το 2007 είναι τα εξή::

– το 2007, για το οποίο είναι διαθέσιμα συγκριτικά στατιστικά στοιχεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, 6,9 εκατομμύρια άνθρωποι υπέστησαν ένα ή περισσότερα ατυχήματα στους χώρους εργασίας

– κάθε 3,5 λεπτά σημειώνεται ένας θάνατος στην Ε.Ε. λόγω ατυχημάτων ή ασθένειας που σχετίζεται με τις συνθήκες του εργασιακού περιβάλλοντος

– το 25% των εργαζομένων έχει δηλώσει ότι η εργασία του έχει ως επί το πλείστον αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία του

– μεταξύ του 1999 και του 2007 η Ε.Ε. βελτίωσε την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, καθώς τα θανατηφόρα ατυχήματα μειώθηκαν στην Ε.Ε. των 15, ενώ η ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον βελτιώθηκε ακόμα πιο δραστικά όσον αφορά στα μη θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, τα οποία κατέγραψαν δραματική μείωση

– παρά τα ενθαρρυντικά αυτά νέα, οι ασθένειες που σχετίζονται με την εργασία και οι οποίες εκδηλώνονται ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα σαφώς παρουσιάζουν ανοδική πορεία.

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της ανάδειξης των θεμάτων ασφάλειας και υγείας στην εργασία, έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις με αφορμή την Ημέρα που θα συμβάλλουν κυρίως στην ευαισθητοποίηση για το ευρύ κοινό στο ζήτημα, αλλά και την έναρξη της συζήτησης για την ύπαρξη πρόληψης στο ζήτημα των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών νόσων.
Σταυρούλα Πουλημένη

Συνέχεια ανάγνωσης Ένας νεκρός κάθε 3,5 λεπτά στην Ευρώπη από εργατικό ατύχημα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND:Παρασταση διαμαρτυριας στο Υπουργειο Εργασιας στις 29 Απριλιου

Συνάδελφοι,

Μετά τα απανωτά χτυπήματα στα δικαιώματα από την ψήφιση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια.

Το Σωματείο μας σε συνεργασία και με άλλα Σωματεία του Κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Παναφον, Σωματείο Εργαζομένων στηNokia Ελλάδος, Σωματείο Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων Intracom, Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία Πλαίσιο & Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών) ανέλαβαν την πρωτοβουλία να παραστούν σε συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  η οποία θα συνοδεύεται και από παράσταση διαμαρτυρίας. Σας καλούμε να παρευρεθείτε στις 10 πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αγανάκτησης  απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που δρουν εις βάρος των εργατικών συμφερόντων, με κόστος στην αξιοπρεπή διαβίωσή μας και να ενημερώσουμε για τα προβλήματα του κλάδου στα πλαίσια της διαβούλευσης για το νέο εργασιακό νόμο. Για όσους συναδέλφους εργάζονται και επιθυμούν να παρίστανται στη διαμαρτυρία, δηλώνουν ως αιτιολογία αποχώρησης ‘συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας’.

Την ίδια μέρα, το Δ.Σ του Σωματείου μας έχει συνάντηση με τη διοίκηση. Κύριο θέμα συζήτησης η υπογραφή της συλλογικής μας σύμβασης.

Η κυρία Τσίτουρα θέλοντας να υποτιμήσει το διάλογο, εν μέσω εμπαιγμών και απαξιωτικών σχολίων για τα μέλη του Σωματείου δήλωσε σε συνάντηση με ομάδα συναδέλφων πως ο μηνιαίος μισθός κατά μέσο όρο ενός συναδέλφου στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών (Customer Service) που παλεύει για συλλογική σύμβαση ανέρχεται στα 1800 ευρώ!!!!!!!! Ως διευθύντρια του Ανθρώπινου Δυναμικού, η κυρία Τσίτουρα γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα το μισθολογικό κλιμάκιο του εκάστοτε τμήματος, οπότε παραπληροφορεί σκόπιμα ώστε να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις. Και επειδή και εμείς ως εργαζόμενοι γνωρίζουμε το ύψος του μισθού μας, που καθορίζεται από την ΕΣΣΕ, θα ήταν χρήσιμο για την πορεία του διαλόγου να έχουμε τα πλήρη οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και τα μισθολογικά κλιμάκια των στελεχών της, όπως έχουμε επανειλημμένως ζητήσει. Δυστυχώς για πολλοστή φορά η διοίκηση του HR δρα επιθετικά, αλαζονικά και με διάθεση περιπαικτική απέναντι σε εργαζόμενους που αγωνίζονται.

Θα ενημερωθείτε διεξοδικά για όλες τις νεότερες εξελίξεις μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων.

Σας περιμένουμε όλους στην Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) την Τετάρτη στις 10πμ.

Μόνο με Ενότητα, Αλληλεγγύη και Αντίσταση απέναντι σε κάθε αντεργατικό μέτρο μπορούμε ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

πηγη: athens indymedia

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 29 Απριλίου, ώρα 10πμ στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, για τις‏ Εργασιακές συνθήκες στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών & πληροφορικής

imagesΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ NOKIA ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
 
Εργασιακές συνθήκες στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών & πληροφορικής
Τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των εργαζόμενων χειροτέρευσαν, όπως και όλων των υπολοίπων μετά τα απανωτά χτυπήματα στα δικαιώματα από την ψήφιση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.  Είτε άμεσα, είτε έμμεσα, τα πλήγματα έφτασαν και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, και  στις εταιρίες  όπου εργαζόμαστε.
                                                                                                                         
Οι εταιρείες του κλάδου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, από τις πλέον κερδοφόρες πανελλαδικά για πολλά χρόνια, δεν δίστασαν από την αρχή να εκμεταλλευτούν τις διευκολύνσεις που οι αντεργατικοί νόμοι τους παρείχαν, ώστε η εργασία σε αυτές να αμείβεται όσο λιγότερο γίνεται, να είναι εντατικοποιημένη και ελαστική, σε μόνιμο καθεστώς  φόβου και ανασφάλειας, με συνεχόμενες εργολαβίες, μαζικές απολύσεις που τις ονομάζουν παραιτήσεις και μαζικά outsourcing τμημάτων τους.
Αυτά τα χρόνια τα Σωματεία μας έχουν γίνει άλλος ένας πυλώνας αντίστασης ενάντια στην ψήφιση και εφαρμογή αυτών των πολιτικών τόσο σε πανελλήνιο επίπεδο όσο και σε κάθε επιχείρηση, με τους εργαζόμενους να στέκονται απέναντι στα παραπάνω αλλά και στις συνδικαλιστικές διώξεις αφού οι εργοδότες αποθρασύνονται όλο και περισσότερο έχοντας την εύνοια των νόμων και των μηχανισμών του κράτους.
Επίσης, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών, εκμεταλλευόμενοι τις βολικές αποφάσεις για την παραχώρηση του αγαθού της επικοινωνίας  σε αυτούς, μετέτρεψαν το αγαθό αυτό σε  πηγή μεγάλου πλουτισμού για τους μεγαλομετόχους και τα μεγαλοστελέχη, με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το κοινό να παραμένουν ακριβές και χαμηλής ποιότητας. Μόνος στόχος τους είναι το εύκολο κέρδος και όχι η ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή της επικοινωνίας προς τον λαό όπως θα έπρεπε να είναι.  Από την άλλη, όλα αυτά επιχειρήθηκαν να κρυφτούν πίσω από τις διαφημίσεις και τις ακριβές δημόσιες σχέσεις. 
Τα Σωματεία μας, έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς αλληλεγγύης οι οποίοι μεταφράζονται σε κοινούς αγώνες, ανταλλαγή εμπειριών και ακόμη μεγαλύτερη συνειδητοποίηση των κοινών μας προβλημάτων απέναντι σε εργοδοσία και νόμους.
Στο πλαίσιο αυτών των δεσμών καταθέτουμε από κοινού στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στο Υπουργείο Οικονομίας τα παρακάτω αιτήματα:
· Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
· Άμεση νομοθετική κατοχύρωση των κλαδικών μισθών, στα επίπεδα του 2009 (ή τις τελευταίας σύμβασης- μετενέργειας). Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και διατάξεων που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και επέβαλαν περικοπές σε μισθούς, ως αφετηρία στην πάλη μας για πραγματικές αυξήσεις. Πλήρης επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
· Επαναφορά της  επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
· Επαναφορά του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής σωματείων στη διαιτησία (ΟΜΕΔ) – Λειτουργία ΟΜΕΔ με ενισχυμένη την παρουσία των εργατικών οργανώσεων στη λήψη διαιτητικών αποφάσεων.
· Επαναφορά της μετενέργειας των ΣΣΕ χωρίς χρονικό περιορισμό και επαναφορά της αρχής ευνοϊκότερης σύμβασης εργασίας για κάθε εργαζόμενο. Κατάργηση του νόμου που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις με μισθούς χαμηλότερους από τις συλλογικές συμβάσεις. – Ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, επαναφορά όλων των επιδομάτων.
· Δικαίωμα στα επιχειρησιακά σωματεία που δραστηριοποιούνται σε όμιλο επιχειρήσεων ή συνδεδεμένες ή θυγατρικές εταιρίες να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις και για την επιχείρηση μεμονωμένα και για τον όμιλο (ή για τις συνδεδεμένες ή για τις θυγατρικές εταιρίες) και κάλυψη των εργαζομένων αυτών από τα επιχειρησιακά Σωματεία.
· Αναβίωση των συλλογικών συμβάσεων που καταργήθηκαν το 2012 και στο αντίστοιχο ύψος των αμοιβών για τουλάχιστον 1 έτος.
· Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (μπλοκάκια, υπενοικίαση εργαζομένων, εκ περιτροπής εργασία, σπαστό ωράριο, κοινωφελή προγράμματα, ΚΕΚ-Vouchers). Υποχρεωτική πρόσληψη από τις εταιρείες όσων εργάζονται για αυτές με έμμεσες- κεκαλυμμένες σχέσεις εργασίας. Μέχρι τότε, κάλυψη των εργαζομένων με αυτού του είδους σχέσεις εργασίας καθώς και των εργαζομένων σε εργολάβους και franchising από τα επιχειρησιακά σωματεία και από τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, αν είναι ευνοϊκότερες των κλαδικών. Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 
· Όχι στις απολύσεις, διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Επαναφορά ρυθμίσεων για ομαδικές απολύσεις, αποζημίωσης απόλυσης και χρόνου προειδοποίησης για απόλυση με ακόμα μεγαλύτερη όμως προστασία από την απόλυση. Έλεγχος των εργοδοτών για πρακτικές εξαναγκασμού σε παραιτήσεις – αντιμετώπιση Mobbing στην εργασία. Κατάργηση συστημάτων συνεχούς και ασφυκτικής παρακολούθησης εργαζομένων (scanners, gps, καταγραφικό κλήσεων, συνακρόαση κλήσης, χρονομέτρηση, κάμερες κ.α.)
· Ενίσχυση και ουσιαστική λειτουργία του ΣΕΠΕ υπέρ των εργαζομένων, καθώς και των ελεγκτικών μηχανισμών για παράνομη/απλήρωτη/ανασφάλιστη εργασία ή σύσταση απεργοσπαστικών μηχανισμών. Επιβολή ουσιαστικών ποινών στους εργοδότες
· Ενίσχυση και εντατικοποίηση των μηχανισμών ελέγχων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας
· Νομοθετική κάλυψη των εργαζομένων οι οποίοι, πέραν του κανονικού ωραρίου, υποχρεούνται σε «ετοιμότητα για εργασία» (standby), ιδιαίτερα για την περίπτωση που αν και δεν βρίσκεται ο εργαζόμενος στο χώρο εργασίας και «αναπαύεται», όμως υποχρεούται και δεσμεύεται να επέμβει αν λάβει κλήση προς εξυπηρέτηση. Να προβλεφθεί ανώτατο όριο μηνιαίων ημερών «ετοιμότητας», π.χ. 6, αλλά και επαρκής αποζημίωση (ενδεικτικά 1 ημερομίσθιο για κάθε 24ωρο «ετοιμότητας»), ανεξάρτητα από την υπερωριακή απασχόληση που μπορεί να προκύψει σε περίπτωση εξυπηρέτησης κλήσης.
· Κατάργηση της αναχρονιστικής πρόβλεψης του 1264/82 που χρίζει ιδιωτικές εταιρίες ως εταιρίες κοινής ωφέλειας, πρόβλεψη που οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών χρησιμοποιούν κατά κόρον για να βγαίνουν οι απεργίες παράνομες – Διευκρινήσεις για εταιρείες που διοχετεύουν τις κρίσιμες δραστηριότητες τους σε εργολάβους.
· Επαναφορά της Κυριακής – αργίας και απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.  Κατάργηση των απελευθερωμένων ωραρίων, επαναφορά του 5ημέρου.
· Τροποποίηση της νομοθεσίας και των προεδρικών διαταγμάτων που αφορά τη μεταφορά προσωπικού, όπως είναι & το  ΠΔ 178/2002, ώστε να αποτρέπονται οι καταστρατηγήσεις και να προβλέπεται δικαίωμα αντίρρησης του εργαζομένου.
· Κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, των απεργιών και των κινητοποιήσεων. Προστασία του δικαιώματος της απεργίας από την απεργοσπασία. Άρση δυνατότητας εργοδότη για fasttrack δικαστικές αποφάσεις με σκοπό την παρεμπόδιση απεργιών.  Θεσμοθέτηση κανόνων που υποχρεώνουν τις επιχειρήσεις να διευκολύνουν τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.
· Ένταξη ειδικοτήτων στα Βαρέα ανθυγιεινά όπως είναι οι τεχνικοί σταθμών βάσης και οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα
· Να σταματήσει η πριμοδότηση των εταιρειών ή η ένταξή τους σε προγράμματα του ΟΑΕΔ αν δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας (συμπεριλαμβανομένων των εθελουσίων εξόδων και των εξαναγκασμών σε παραίτηση)
· Αναγραφή της ειδικότητας του εργαζομένου στο Ι.Κ.Α. σύμφωνα με το πραγματικό αντικείμενο εργασίας του.
· Να καθοριστούν πλήρως η διαδικασία και το πλαίσιο της διαβούλευσης μεταξύ συνδικαλιστικών οργάνων εργαζομένων και εργοδοτών καθώς και μεμονωμένων εργαζομένων και εργοδοτών, όπως επίσης να γίνει υποχρεωτική η ορθή εφαρμογή της – Κατάργηση μονομερών αλλαγών συνθηκών εργασίας σε εργαζόμενους.
· Να τίθενται υπόψη από τις ανεξάρτητες αρχές οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους από κινήσεις των εργοδοτών. Για παράδειγμα, η Ε.Ε.Τ.Τ. επικροτεί την εργολαβοποίηση αλλά αποποιείται των ευθυνών της όσον αφορά τις επιπτώσεις της στους εργαζόμενους.
· Πρακτική άσκηση των σπουδαστών με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
 
Στα πλαίσια της κατάθεσης νομοσχεδίου που αφορά τις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες, σας προσκαλούμε σε συνάντηση με μέλη των Σωματείων μας ώστε να συζητήσουμε τα ζητήματα που προκύπτουν ειδικότερα στον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και γενικότερα στο σύνολο των εργαζομένων.
Σε κάθε περίπτωση ζητούμε να συμπεριλάβετε τα ανωτέρω αιτήματα σε άμεσες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, που στοιχειωδώς θα βελτιώσουν τη θέση των εργαζομένων και θα περιορίσουν την εργοδοτική και κρατική αυθαιρεσία και τρομοκρατία που ζήσαμε και ζούμε έως σήμερα.
Τα Σωματεία μας θα βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων μας, μέχρι τη δικαίωση των αγώνων της εργατικής τάξης στο σύνολό της.
Παράσταση διαμαρτυρίας
στις 29 Απριλίου, ώρα 10πμ στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ:ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

poreia_epidoma_xr prokiriksi_poreia

ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ για την απεργία της Κυριακής 3 Μάη στο εμπόριο | κάλεσμα σε Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση-πορεία :: Παρ.1/5, 11πμ, Πολυτεχνείο (Πατησίων)

ΣΥΒΧΑΌσο συνεχίζεται η αθλιότητα της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, τόσο θα συνεχίζουμε τις αγωνιστικές διαμαρτυρίες και τις απεργίες
 
Κυριακή 3 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
 
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Για μια ακόμη Κυριακή, στις 3 Μάη τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά. Αυτή τη φορά λόγω των εαρινών εκπτώσεων.
Η κυβέρνηση ακόμη «διαβουλεύται με τους κοινωνικούς εταίρους», ώστε να καταλήξει στις αποφάσεις της και να προχωρήσει σε νομοθέτηση σχετικά με το επίμαχο αυτό ζήτημα. Οι εργοδοτικές οργανώσεις από την πλευρά τους πιέζουν, ώστε να παραμείνει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας για 7 ή 8 Κυριακές το χρόνο. Άλλωστε οι εργοδότες πιέζουν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους σε όλα τα ζητήματα: κατώτατος μισθός, συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικές εισφορές, ευέλικτη εργασία κοκ. Εμείς οι εργαζόμενοι, όποτε ακούμε για «διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων», γνωρίζουμε καλά ότι κάτι άσχημο ετοιμάζεται σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Ο αρμόδιος υπουργός Σταθάκης προχωρά σε ασαφείς και αντιφατικές δηλώσεις, ενώ η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή συνεχίζεται (βλέπε Κυριακή των Βαΐων). Ως κυβερνητικές προθέσεις ακούγονται διάφορα σενάρια για 3+2 Κυριακές, για 3+4 κ.α. Αυτό που φαίνεται είναι ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επαναφέρει το πρότερο καθεστώς για λειτουργία μία μόνο Κυριακή (μία Κυριακή μέσα στον Δεκέμβρη). Παράλληλα απ’ ό,τι φαίνεται θα γίνει νέα οριοθέτηση των τουριστικών ζωνών, ώστε να ικανοποιηθούν οι εργοδοτικές ορέξεις για γενίκευση του σχετικού πλαισίου και για γεωγραφική επέκτασή τους.
Οι κυβερνητικές προθέσεις είναι μακριά από τις διαθέσεις των εργαζομένων στο Εμπόριο, είναι μακριά από τις θ

έσεις του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι μακριά ακόμη και από τις δεσμεύσεις της ίδιας της κυβέρνησης, όπως αυτές εκφράστηκαν προεκλογικά και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δηλώνουμε και απαιτούμε:
– η Κυριακή

είναι ημέρα αργίας και ξεκούρασης, δεν είναι ούτε για δουλειά ούτε για ψώνια.
– νομοθετική κατοχύρωση εδώ και τώρα της Κυριακάτικής αργίας.

 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
μαζί με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία, μαζί με τους εργαζόμενους από το χώρο του Εμπορίου, μαζί με το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΣΤΙΧΟ. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Η Κυριακάτικη αργία με αγώνες κατακτήθηκε, με αγώνες θα περιφρουρηθεί και θα κατοχυρωθεί.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όλα όσα μας έκλεψαν, απαιτούμε όλα όσα μας ανήκουν: συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σταθερή και πλήρη δουλειά, προστασία των ανέργων, ασφαλιστική προστασία, νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθ

αλψη, σεβασμό των δικαιωμάτων μας στους χώρους δουλειάς.

Συσπείρωση στο Σύλλογο.
 
Συλλογικότητα – Αλληλεγγύη – Οργάνωση στους χώρους δουλειάς.
__________
Συμμετέχουμε στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία την Παρασκευή 1/5, στις 11.00 πμ στην Πατησίων (μπροστά από το Πολυτεχνείο)
__________
 
 
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

Ελεύθεροι οι μαστροποί της αλυσίδας Χωριάτικο

χωριατικο«Καμπάνες» από 10 έως 12,5 έτη, επιβλήθηκαν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με «αντικείμενο» τη σωματεμπορία και βασικό «πρωταγωνιστή» τον ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας φούρνου, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Η δικαιοσύνη τους επέβαλε καταβολή εγγυοδοσίας από 20.000 έως 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον πρώην ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων, Αγγ. Γιαννακόπουλο, τους υπαλλήλους καταστήματος Μιχαήλ Κρέτου και Φλιοστόρ Ιγκόρ για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας, ενώ για τις ίδιες πράξεις καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) ο απόστρατος αστυνομικός Κ. Κύρου.
Επίσης, ο Κρέτου Μιχαήλ καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο Φλιοστόρ Ιγκόρ για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως. Ο τελευταίος μαζί με τον Αγγ. Γιαννακόπουλο καταδικάστηκαν επίσης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αρπαγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρξε διαφωνία στην ετυμηγορία του, με αποτέλεσμα να μην είναι ομόφωνη, μειοψήφησε η πρόεδρος της έδρας, η οποία είχε την άποψη ότι υπήρξαν αμφιβολίες για την ενοχή των κατηγορουμένων.
Ο Αγγ. Γιαννακόπουλος καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνια και έξι μήνες, ο Μιχαήλ Κρέτου 12 έτη και έξι μήνες και σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκε ο Ελιοστόρ Ιγκόρ . Αντίστοιχα, για τον κ. Κύρου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Ελεύθεροι με εγγυήσεις
Για τους τέσσερις καταδικασθέντες αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και με την καταβολή εγγυοδοσίας. Για τον Αγ. Γιανακόπουλο ορίστηκε το ποσό των 200.000 ευρώ, για τον Φλιοστόρ Ιγκόρ 70.000 ευρώ, για τον Κ. Κύρου, η εγγύηση ορίστηκε στα 50.000 ευρώ, ενώ για τον Μιχαήλ Κρέτου στα 20.000 ευρώ.
Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και στους τέσσερις καταδικασθέντες κατά πλειοψηφία (2-1), καθώς ένα μέλος της έδρα έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Επίσης, καταδικάστηκε η Αννα Μαρία Κούλπα για τα πλημμελήματα της αντίστασης και της απλής σωματικής βλάβης, με το δικαστήριο να ορίζει ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή στην έφεση.
Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και για την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΟ 2012 ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΘΗΝΑ 28/04/2015 – 18.00

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης-μικροφωνική καλεί στη συνέχιση της δίκης των βασανιστών του Ουαλίντ την Πέμπτη 30/4/2015 στα δικαστήρια Πειραιά. Σχετικά με τα γεγονότα:

4

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ 30/4/2015 – 9πμ

                                                                                                        (οδός σκουζέ και φίλωνος)

Στις 3/11/2012, o αιγύπτιος εργάτης Ουαλίντ Τάλεμπ μεταφέρει  μέσα στη τσάντα του στο φούρνο (Star) όπου εργάζεται στη Σαλαμίνα  το ποσό των –περίπου- 12.000 ευρώ, δεδουλευμένα μηνών του ίδιου και άλλων συμπατριωτών του, τα οποία έχουν σκοπό να στείλουν στις οικογένειές τους στην Αίγυπτο. Το αφεντικό του, Γιώργος Σγούρδας, που ενημερώνεται γι’ αυτό από τον Ουαλίντ του κλέβει τα χρήματα και με τη συνδρομή του γιου του Σταμάτη (που έχει συχνά πάρε-δώσε με τα τοπικά γραφεία της χρυσής αυγής) και του Γ. Ζαχαριάδη, του περνούν στο λαιμό αλυσίδα 8 μέτρων, την κλείνουν με λουκέτο και τον μεταφέρουν σ’ ένα στάβλο. Εκεί φτάνει και ο Φ. Ζότο. Για 18 ώρες τον έχουν δεμένο, τον χτυπούν με την αλυσίδα και με γροθιές μέχρι λιποθυμίας, τον περιλούζουν με μπίρα βρίζοντας τη θρησκεία του, τον εξευτελίζουν με φρικτές μεθόδους. Όταν το πρωί φεύγουν οι βασανιστές του, ο Ουαλίντ καταφέρνει να σπάσει το λουκέτο της αλυσίδας με μια πέτρα και να διαφύγει. Κάτοικοι της Σαλαμίνας τον βρίσκουν σε κεντρικό δρόμο, σχεδόν αναίσθητο και με την αλυσίδα ακόμη στο λαιμό του.

Ο Ουαλίντ, παρά τις μόνιμες σωματικές βλάβες που έχει υποστεί από το βασανισμό (οριστική απώλεια όρασης από το αριστερό μάτι, επιδεινώση παλαιότερου προβλήματος υγείας στα πόδια, συνεχείς έντονοι πονοκέφαλοι), παρά τις απειλές και την σχεδόν καθημερινή  τρομοκράτηση από τους βασανιστές του, παρέμεινε στη Σαλαμίνα, δείχνοντας αξιοπρέπεια και σθένος.

Στη δίκη που ξεκίνησε στις 10/3/2015 και συνεχίστηκε στις 31/3/2015, οι 4 βασανιστές του, που δικάζονται για αρπαγή, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιβεβαίωσαν τον μισανθρωπισμό και την απόλυτα συνειδητή πράξη τους, είτε εκφοβίζοντας τον Ουαλίντ είτε χασκογελώντας. Τους κόπηκε ο αέρας όμως, όταν κατάλαβαν ότι ο Ουαλίντ δεν είναι μόνος του, ότι αλληλέγγυος κόσμος ήταν εκεί για να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση και ότι θα είναι και στη δίκη στις 30/4/2015.

Από τις απεργίες των αιγύπτιων αλιεργατών στο λιμάνι της Μηχανιώνας και των πακιστανών εργατών στη Σκάλα Λακωνίας μέχρι τις εργασιακές συνθήκες δουλείας στο πτηνοτροφείο της Χαλανδρίτσας και τα  φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, από την επίθεση φασιστών σε αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα μέχρι  το βιτριόλι στο πρόσωπο της Κ. Κούνεβα και το βασανισμό της μετανάστριας από τη Βουλγαρία στην Εύβοια, μετανάστες εργάτες, μετανάστριες εργάτριες «αμείβονται» με πυροβολισμούς, βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς, βαρβαρότητα. Καθημερινά, μετανάστες και μετανάστριες ζουν σε «καθεστώς εξαίρεσης», αντιμετωπίζουν κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, ρατσισμό, εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 

Ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση, το θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό
Ενάντια στη ναζιστική αντίληψη που θέλει τους μετανάστες υπάνθρωπους και σκλάβους, στην εξουσία των αφεντικών και στον εκμηδενισμό της ανθρώπινης υπόστασης μέσα από βασανιστήρια…

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΜΟΝΗ

 

Αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας

http://antifascismroute.espivblogs.net/- antifascism_route@espiv.net

 

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΡΩΝ Γ. Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!

Στάλθηκε με e-mail στο omnia sunt communia

28079_10151244692408290_597309323_n

Το νοσοκομείο και οι δομές υγείας στην Κέρκυρα αποτελούν παράδειγμα πιστής
εφαρμογής των καταστροφικών πολιτικών στο χώρο της Υγείας. Συνεχίζεται και
οξύνεται η τεράστια υποστελέχωση αφού από τις συνολικά 672(λοιπό
προσωπικό)+133 (Ιατρικό προσωπικό) οργανικές θέσεις που προβλέπονται από
τον Οργανισμό οι 363 είναι κενές, η μη πλήρωσή των οποίων επιβαρύνει το
υπάρχον προσωπικό με εξαντλητικές ευθύνες και αρμοδιότητες. Το προσωπικού
δεν έχει ακόμα λάβει την κανονική του άδεια για το 2014 ενώ το σύνολο των
χρωστούμενων αδειών και εβδομαδιαίων ρεπό ανέρχεται περίπου στα 5.000!! Το
νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας είναι στα όρια της λειτουργικής
κατάρρευσης. Ενδεικτικά μόνο θυμίζουμε:

Εδώ και μήνες λειτουργούμε με μόλις ένα Νευρολόγο με αποτέλεσμα να κλείσει
η νευρολογική κλινική.

Το Ακτινολογικό Εργαστήριο έχει αποδεκατιστεί καθώς καλείται να
εξυπηρετήσει τους ασθενείς με μόλις 7 άτομα προσωπικό.

Τα περισσότερα τμήματα του Νοσοκομείου λειτουργούν με την χειρότερη από
ποτέ αναλογία νοσηλευτών/κλίνη.

Το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών συνεχίζει να λειτουργεί στον …αυτόματο
πιλότο χωρίς τη στελέχωσή του με τους κατάλληλα ειδικευμένους ιατρούς όπως
ορίζει η νόμιμη λειτουργία.

Ζωτικής σημασίας δομές για ένα περιφερειακό Νοσοκομείο ,όπως ο μαγνητικός
τομογράφος δεν λειτουργεί, στο Χειρουργείο λόγω της υποστελέχωσης δεν
μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι χειρουργικές αίθουσες , ενώ Μονάδες
Αυξημένης Φροντίδας , Μονάδα Νεογνών και Μαιευτήριο παραμένουν κλειστές.

Οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, καθώς
μόλις 2 ασθενοφόρα καλούνται να εξυπηρετήσουν ολόκληρο το νησί της Κέρκυρας
όλο το 24ωρο. Ως εκ τούτου η διακομιδή και μεταφορά επειγόντων περιστατικών
είναι δυσχερέστατη και επιπλέον δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του
ίδιου του Νοσοκομείου.

Την ίδια στιγμή και ενώ μειώνεται χρόνο με το χρόνο δραματικά ο
προϋπολογισμός του Νοσοκομείου γινόμαστε μάρτυρες της κατασπατάλησης του
δημοσίου χρήματος υπέρ εργολάβων, όπως για παράδειγμα στη φύλαξη και στην
καθαριότητα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δουλεύουμε κατά μέσο όρο πάνω από 80 ώρες
εβδομαδιαίως, καλύπτουμε πολύ περισσότερες εφημερίες από όσες προβλέπονται
στο πλαφόν εφημέρευσης ( σημειώνουμε ότι η ωριαία αποζημίωση των εφημεριών
μας φτάνει στο ….αστρονομικό ποσό των 2,9 ευρώ την ώρα) και αγωνιζόμαστε
καθημερινά με τους συναδέλφους νοσηλευτές και το σύνολο των εργαζομένων να
κρατήσουμε τα νοσοκομεία όρθια.

Όσοι επιλέξαμε να μείνουμε στα δημόσια ελληνικά νοσοκομεία παρά την αθρόα
μετανάστευση των νέων και την σωματική και ψυχική εξάντληση των μεγαλύτερων
, το κάνουμε γιατί θέλουμε να προσφέρουμε. Σε αυτά τα πλαίσια, η αποπληρωμή
όλων των χρωστούμενων εφημεριών της τελευταίας τριετίας και η έγκριση του
κονδυλίου για τις εφημερίες του 2015 – που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα –
αποκτά για μας ζωτική σημασία για να ανταπεξέλθουμε στις άμεσες βιοτικές
μας ανάγκες αλλά και μια κίνηση από μεριάς κεντρικής διοίκησης ότι το ΕΣΥ
θα στηριχθεί!

Πιστεύουμε ότι η αξιοπρέπεια των εργαζόμενων και η ανασυγκρότηση της
Δημόσιας Υγείας δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαρτάται από καμιά
διαπραγμάτευση με τους τοκογλύφους δανειστές. Αντίθετα, οι άμεσες μαζικές
προσλήψεις στα νοσοκομεία , η ηθική και οικονομική στήριξη των εργαζομένων
σε αυτά , η ανάσχεση του κύματος μετανάστευσης των νέων γιατρών και
συνολικά η αναστροφή της καταστροφικής πορείας του ΕΣΥ πρέπει να είναι
προτεραιότητα για μία κυβέρνηση που διαμηνύει ότι ”η ελπίδα έρχεται”.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Κερκυραϊκό λαό, *οι νοσοκομειακοί γιατροί
του ΕΣΥ ξεκινάμε επίσχεση εργασίας από 29/4 και λειτουργία με προσωπικό
ασφαλείας.*

Απαιτούμε:

*- Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Σαφές χρονοδιάγραμμα
αποζημίωσης. Αλλαγή του καθεστώτος αποπληρωμής των εφημεριών με νομοθετική
ρύθμιση που θα προβλέπει την άμεση καταβολή τους από τον προϋπολογισμό του
κράτους και μόνο. Να καταργηθεί το πλαφόν αποζημίωσης των εφημεριών.*

*- Να προχωρήσουν άμεσα οι διορισμοί σε όλες τις προκηρυγμένες θέσεις και
να προκηρυχτούν οι θέσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού που παρέμειναν
κενές.*

*- Εργασιακή αξιοπρέπεια για όλους τους υγειονομικούς. Άμεση αθώωση των
συναδέλφων ειδικευόμενων γιατρών για το περιστατικό στο νοσοκομείο
Ρεθύμνου. Καμία ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης. Ηθική και νομική κάλυψη
όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.*

*- Κίνητρα οικονομικά και εκπαιδευτικά για την αποφυγή της μετανάστευσης
των νέων ιατρών.*

*- Επιτέλους να προχωρήσει η στελέχωση και νόμιμη λειτουργία του τμήματος
επειγόντων περιστατικών.*

*- Να σταματήσει η αυταρχική νοοτροπία με τα καθημερινά “εντέλλεσθαι” σε
ειδικευόμενους για διακομιδές και εργασία πέραν των όσων προβλέπει η
ισχύουσα νομοθεσία.*

*- Να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών από τα κέντρα υγείας στο
νοσοκομείο. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη αποδυναμώνεται με τέτοιες πρακτικές και
αυξάνεται περαιτέρω ο φόρτος εργασίας στο νοσοκομείο.*

*- Στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με προσωπικό, ώστε να μην κινδυνεύουν
ανθρώπινες ζωές*

Καλούμε στη συγκρότηση ενός Πανκερκυραϊκού Μετώπου για την Υγεία.

*Γενική συνέλευση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας*

*την Τρίτη 28/4/2105*

*ώρα 12 πμ.*

*στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου*

*Το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ*

 

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Madwalk (Πειραιώς 260) – Τετάρτη 29 Απριλίου στις 7:30 μ.μ.

Katastima_StadiouΣα να μην χρωστάει τίποτα και πουθενά, σα να μην έχει φεσώσει το Δημόσιο και τους πιστωτές και σα να έχει εξοφλήσει τους οφειλόμενους μισθούς και τις αποζημιώσεις των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis, ύψους μεγαλύτερου των 600 χιλιάδων ευρώ , o επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής συνεχίζει τις μπίζνες του και εξακολουθεί να γεμίζει τις τσέπες του.

Απτόητος και θρασύς. έχοντας τις ίδιες πλάτες που εξασφαλίζουν την ασυλία της πλουτοκρατίας και έχοντας πλήρη επίγνωση για τους βραδείς ρυθμούς που κινείται η απονομή της Δικαιοσύνης απέναντι στις  τακτικές πλουτισμού που στηρίζονται στο φέσωμα, ο Ανδρέας Κουρής εξακολουθεί όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά και να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες  για τη διοργάνωση των οποίων βάζει το χρήμα που χρωστάει προς όλες τις κατευθύνσεις και στη συνέχεια μαζεύει τα κέρδη από τα ταμεία. Μη έχοντας, κατά τα λοιπά, διόλου προσωπική περιουσία καθώς έχει βρει τους «μαγικούς» τρόπους να απαλλαχτεί από αυτήν.

Έχοντας, όμως, κάτι στην… άκρη προκειμένου να τη σκαπουλάρει όταν κάποια στιγμή τον «τσιμπήσει» η Δικαιοσύνη, ώστε να συνεχίσει  τη  έντιμη ζωή του και, φυσικά, να γεμίζει τα ταμεία του, όπως συνέβη όταν βρήκε τα 100 χιλιάδες ευρώ (εκεί που δεν είχε) που κατέθεσε ως εγγύηση όταν συνελήφθη για χρέη των καταστημάτων Metropolis σ το Δημόσιο. Όπως, άλλωστε, έκανε πρόσφατα και ο Λεωνίδας Μπόμπολας όταν συνελήφθη για φοροδιαφυγή, οπότε και κατέβαλε 1,8 εκ. ευρώ προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.

Και πιστεύοντας τους άθλιους συμβουλάτορές του ότι θα ξεπεράσει ανώδυνα τη βαριά «καμπάνα» που του επιβλήθηκε από το 2ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον περασμένο μήνα , έπειτα από καταγγελίες απολυμένων των καταστημάτων Metropolis στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) το 2012, με την οποία ο ίδιος και η μητέρα του Αγγελική, καταδικάστηκαν σε 32 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 14.600 ευρώ έκαστος για οφειλές προς τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis. Την ίδια ώρα που ευελπιστεί και στην τυπική πτώχευση των Metropolis, έπειτα από αίτημα πιστωτή, και αφού είχε καταφέρει να ξεζουμίσει και να κλείσει οριστικά 13 καταστήματα μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια.

Διοργανώνοντας το ένα σόου μετά το άλλο, με τελευταίο αυτό τηςEurovision πριν από ενάμιση μόλις μήνα, που τόσο απλόχερα και με αδιαφανείς διαδικασίες του χαρίζει  η διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης τα τελευταία 3 χρόνια, ο Ανδρέας Κουρής ξανά προς  τη δόξα τραβά. Για άλλη μια χρονιά, με τη διοργάνωση του Madwalk 2015. Ενός σόου που ουσιαστικά θα πραγματοποιηθεί σχεδόν κεκλεισμένων των θυρών, όπως άλλωστε συνέβη και πέρσι, καθώς δεν διατίθενται εισιτήρια για το κοινό παρά μόνο προσκλήσεις για τους εκλεκτούς και «τυχερούς» καλεσμένους.  Κάτι που δείχνει ότι ο Ανδρέας Κουρής θα τα οικονομήσει… μια χαρά από τα έσοδα που θα έχει από τις εταιρείες που χορηγούν το σόου και όχι από τα «ψίχουλα» των εισιτηρίων.

Όπως κάνουμε τα 3 τελευταία χρόνια σε κάθε διοργάνωση που πραγματοποιεί ο Ανδρέας Κουρής, συνεχίζοντας τον επίμονο αγώνα μας και μέχρι να υποχρεωθεί να καταβάλει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που μας οφείλει, θα είμαστε εκεί.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την  Τετάρτη  29 Απριλίου έξω από το χώρο διοργάνωσης του Madwalk, στην οδό Πειραιώς 260 (αμέσως μετά την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) στις 7:30 μ.μ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ…

Συνέλευση Απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis

Εργασιακές συνθήκες στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών & πληροφορικής & παρέμβαση στο υπουργείο εργασίας 29.4

Εργασιακές συνθήκες στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών & πληροφορικής

comune12Τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των εργαζόμενων χειροτέρευσαν, όπως και όλων των υπολοίπων μετά τα απανωτά χτυπήματα στα δικαιώματα από την ψήφιση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Είτε άμεσα, είτε έμμεσα, τα πλήγματα έφτασαν και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, και στις εταιρίες όπου εργαζόμαστε.

Οι εταιρείες του κλάδου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, από τις πλέον κερδοφόρες πανελλαδικά για πολλά χρόνια, δεν δίστασαν από την αρχή να εκμεταλλευτούν τις διευκολύνσεις που οι αντεργατικοί νόμοι τους παρείχαν, ώστε η εργασία σε αυτές να αμείβεται όσο λιγότερο γίνεται, να είναι εντατικοποιημένη και ελαστική, σε μόνιμο καθεστώς φόβου και ανασφάλειας, με συνεχόμενες εργολαβίες, μαζικές απολύσεις που τις ονομάζουν παραιτήσεις και μαζικά outsourcing τμημάτων τους.

Αυτά τα χρόνια τα Σωματεία μας έχουν γίνει άλλος ένας πυλώνας αντίστασης ενάντια στην ψήφιση και εφαρμογή αυτών των πολιτικών τόσο σε πανελλήνιο επίπεδο όσο και σε κάθε επιχείρηση, με τους εργαζόμενους να στέκονται απέναντι στα παραπάνω αλλά και στις συνδικαλιστικές διώξεις αφού οι εργοδότες αποθρασύνονται όλο και περισσότερο έχοντας την εύνοια των νόμων και των μηχανισμών του κράτους.

Επίσης, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών, εκμεταλλευόμενοι τις βολικές αποφάσεις για την παραχώρηση του αγαθού της επικοινωνίας σε αυτούς, μετέτρεψαν το αγαθό αυτό σε πηγή μεγάλου πλουτισμού για τους μεγαλομετόχους και τα μεγαλοστελέχη, με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το κοινό να παραμένουν ακριβές και χαμηλής ποιότητας. Μόνος στόχος τους είναι το εύκολο κέρδος και όχι η ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή της επικοινωνίας προς τον λαό όπως θα έπρεπε να είναι. Από την άλλη, όλα αυτά επιχειρήθηκαν να κρυφτούν πίσω από τις διαφημίσεις και τις ακριβές δημόσιες σχέσεις.

Τα Σωματεία μας, έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς αλληλεγγύης οι οποίοι μεταφράζονται σε κοινούς αγώνες, ανταλλαγή εμπειριών και ακόμη μεγαλύτερη συνειδητοποίηση των κοινών μας προβλημάτων απέναντι σε εργοδοσία και νόμους.

Στο πλαίσιο αυτών των δεσμών καταθέτουμε από κοινού στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στο Υπουργείο Οικονομίας τα παρακάτω αιτήματα:

· Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
· Άμεση νομοθετική κατοχύρωση των κλαδικών μισθών, στα επίπεδα του 2009 (ή τις τελευταίας σύμβασης- μετενέργειας). Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και διατάξεων που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και επέβαλαν περικοπές σε μισθούς, ως αφετηρία στην πάλη μας για πραγματικές αυξήσεις. Πλήρης επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
· Επαναφορά της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
· Επαναφορά του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής σωματείων στη διαιτησία (ΟΜΕΔ) – Λειτουργία ΟΜΕΔ με ενισχυμένη την παρουσία των εργατικών οργανώσεων στη λήψη διαιτητικών αποφάσεων.
· Επαναφορά της μετενέργειας των ΣΣΕ χωρίς χρονικό περιορισμό και επαναφορά της αρχής ευνοϊκότερης σύμβασης εργασίας για κάθε εργαζόμενο. Κατάργηση του νόμου που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις με μισθούς χαμηλότερους από τις συλλογικές συμβάσεις. – Ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, επαναφορά όλων των επιδομάτων.
· Δικαίωμα στα επιχειρησιακά σωματεία που δραστηριοποιούνται σε όμιλο επιχειρήσεων ή συνδεδεμένες ή θυγατρικές εταιρίες να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις και για την επιχείρηση μεμονωμένα και για τον όμιλο (ή για τις συνδεδεμένες ή για τις θυγατρικές εταιρίες) και κάλυψη των εργαζομένων αυτών από τα επιχειρησιακά Σωματεία.
· Αναβίωση των συλλογικών συμβάσεων που καταργήθηκαν το 2012 και στο αντίστοιχο ύψος των αμοιβών για τουλάχιστον 1 έτος.
· Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (μπλοκάκια, υπενοικίαση εργαζομένων, εκ περιτροπής εργασία, σπαστό ωράριο, κοινωφελή προγράμματα, ΚΕΚ-Vouchers). Υποχρεωτική πρόσληψη από τις εταιρείες όσων εργάζονται για αυτές με έμμεσες- κεκαλυμμένες σχέσεις εργασίας. Μέχρι τότε, κάλυψη των εργαζομένων με αυτού του είδους σχέσεις εργασίας καθώς και των εργαζομένων σε εργολάβους και franchising από τα επιχειρησιακά σωματεία και από τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, αν είναι ευνοϊκότερες των κλαδικών. Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
· Όχι στις απολύσεις, διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Επαναφορά ρυθμίσεων για ομαδικές απολύσεις, αποζημίωσης απόλυσης και χρόνου προειδοποίησης για απόλυση με ακόμα μεγαλύτερη όμως προστασία από την απόλυση. Έλεγχος των εργοδοτών για πρακτικές εξαναγκασμού σε παραιτήσεις – αντιμετώπιση Mobbing στην εργασία. Κατάργηση συστημάτων συνεχούς και ασφυκτικής παρακολούθησης εργαζομένων (scanners, gps, καταγραφικό κλήσεων, συνακρόαση κλήσης, χρονομέτρηση, κάμερες κ.α.)
· Ενίσχυση και ουσιαστική λειτουργία του ΣΕΠΕ υπέρ των εργαζομένων, καθώς και των ελεγκτικών μηχανισμών για παράνομη/απλήρωτη/ανασφάλιστη εργασία ή σύσταση απεργοσπαστικών μηχανισμών. Επιβολή ουσιαστικών ποινών στους εργοδότες
· Ενίσχυση και εντατικοποίηση των μηχανισμών ελέγχων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας
· Νομοθετική κάλυψη των εργαζομένων οι οποίοι, πέραν του κανονικού ωραρίου, υποχρεούνται σε «ετοιμότητα για εργασία» (standby), ιδιαίτερα για την περίπτωση που αν και δεν βρίσκεται ο εργαζόμενος στο χώρο εργασίας και «αναπαύεται», όμως υποχρεούται και δεσμεύεται να επέμβει αν λάβει κλήση προς εξυπηρέτηση. Να προβλεφθεί ανώτατο όριο μηνιαίων ημερών «ετοιμότητας», π.χ. 6, αλλά και επαρκής αποζημίωση (ενδεικτικά 1 ημερομίσθιο για κάθε 24ωρο «ετοιμότητας»), ανεξάρτητα από την υπερωριακή απασχόληση που μπορεί να προκύψει σε περίπτωση εξυπηρέτησης κλήσης.
· Κατάργηση της αναχρονιστικής πρόβλεψης του 1264/82 που χρίζει ιδιωτικές εταιρίες ως εταιρίες κοινής ωφέλειας, πρόβλεψη που οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών χρησιμοποιούν κατά κόρον για να βγαίνουν οι απεργίες παράνομες – Διευκρινήσεις για εταιρείες που διοχετεύουν τις κρίσιμες δραστηριότητες τους σε εργολάβους.
· Επαναφορά της Κυριακής – αργίας και απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Κατάργηση των απελευθερωμένων ωραρίων, επαναφορά του 5ημέρου.
· Τροποποίηση της νομοθεσίας και των προεδρικών διαταγμάτων που αφορά τη μεταφορά προσωπικού, όπως είναι & το ΠΔ 178/2002, ώστε να αποτρέπονται οι καταστρατηγήσεις και να προβλέπεται δικαίωμα αντίρρησης του εργαζομένου.
· Κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, των απεργιών και των κινητοποιήσεων. Προστασία του δικαιώματος της απεργίας από την απεργοσπασία. Άρση δυνατότητας εργοδότη για fast – track δικαστικές αποφάσεις με σκοπό την παρεμπόδιση απεργιών. Θεσμοθέτηση κανόνων που υποχρεώνουν τις επιχειρήσεις να διευκολύνουν τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.
· Ένταξη ειδικοτήτων στα Βαρέα ανθυγιεινά όπως είναι οι τεχνικοί σταθμών βάσης και οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα
· Να σταματήσει η πριμοδότηση των εταιρειών ή η ένταξή τους σε προγράμματα του ΟΑΕΔ αν δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας (συμπεριλαμβανομένων των εθελουσίων εξόδων και των εξαναγκασμών σε παραίτηση)
· Αναγραφή της ειδικότητας του εργαζομένου στο Ι.Κ.Α. σύμφωνα με το πραγματικό αντικείμενο εργασίας του.
· Να καθοριστούν πλήρως η διαδικασία και το πλαίσιο της διαβούλευσης μεταξύ συνδικαλιστικών οργάνων εργαζομένων και εργοδοτών καθώς και μεμονωμένων εργαζομένων και εργοδοτών, όπως επίσης να γίνει υποχρεωτική η ορθή εφαρμογή της – Κατάργηση μονομερών αλλαγών συνθηκών εργασίας σε εργαζόμενους.
· Να τίθενται υπόψη από τις ανεξάρτητες αρχές οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους από κινήσεις των εργοδοτών. Για παράδειγμα, η Ε.Ε.Τ.Τ. επικροτεί την εργολαβοποίηση αλλά αποποιείται των ευθυνών της όσον αφορά τις επιπτώσεις της στους εργαζόμενους.
· Πρακτική άσκηση των σπουδαστών με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Στα πλαίσια της κατάθεσης νομοσχεδίου που αφορά τις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες, σας προσκαλούμε σε συνάντηση με μέλη των Σωματείων μας ώστε να συζητήσουμε τα ζητήματα που προκύπτουν ειδικότερα στον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και γενικότερα στο σύνολο των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση ζητούμε να συμπεριλάβετε τα ανωτέρω αιτήματα σε άμεσες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, που στοιχειωδώς θα βελτιώσουν τη θέση των εργαζομένων και θα περιορίσουν την εργοδοτική και κρατική αυθαιρεσία και τρομοκρατία που ζήσαμε και ζούμε έως σήμερα.

Τα Σωματεία μας θα βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων μας, μέχρι τη δικαίωση των αγώνων της εργατικής τάξης στο σύνολό της.

Παράσταση διαμαρτυρίας
στις 29 Απριλίου, ώρα 10πμ στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ NOKIA ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ