3 Εργατικά ατυχήματα μέσα σε ένα μήνα στην Κρήτη

εργατικά ατυχήματα.jpg3

Ο όρος “εργατικό ατύχημα” αποτελεί την πλήρη συγκάλυψη από τη μεριά των αφεντικών μιας δολοφονίας που οι ίδιοι διέπραξαν…

Ηράκλειο 14 Μάη 2014 : Νεαρός εργάτης που δούλευε σε βιοτεχνία επεξεργασίας χαρτιού στον Πύργο του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων ,κατά τη διάρκεια χειρισμού μηχανήματος, ιμάντας εγκλώβισε το χέρι του, με αποτέλεσμα το σοβαρότατο τραυματισμό του.

Ηράκλειο 12 Μάη 2014 : Νεκρός ανασύρθηκε 60χρονος εργάτης  καθως έπεσε στο κενό από μπαλκόνι 5ου ορόφου, κτιρίου επί της οδού Γιαμαλάκη στο κέντρο του Ηρακλείου,ενώ προσπαθούσε να επιδιορθώσει ανελκυστήρα.

Χανιά 8 Μάη 2014 : Ακαριαίος θάνατος 39χρονου εργάτη που ανασύρθηκε νεκρός μετά απο 6 ημέρες από βάθος 17 μέτρων σε πηγάδι στο Κόκκινο Μετόχι στα Χανιά λόγω κατολίσθησης. Ο 40χρονος  μετανάστης εργάτης εκτελούσε εργασίες στο πηγάδι, συμπαρέσυρε τα τοιχώματα του πηγαδιού, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από χώμα.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ

Οι δολοφονίες εργατών δεν είναι αριθμοί σε στατιστικούς πίνακες .Είναι καθημερινές πτυχές ενός διαρκούς ταξικού πολέμου. Και ο εχθρός είναι ανελέητος.

Αναδημοσίευση από : candiaalternativa.info

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *